Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Pulse: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ – Ανυπομονησία για τον εμβολιασμό και την εστίαση

Δημοσκόπηση Pulse: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ – Ανυπομονησία για τον εμβολιασμό και την εστίαση

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, οι μεταλλάξεις, η χαλάρωση των μέτρων και το Πάσχα… στο σπίτι, ήταν τα ερωτήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης, που διενήργησε η Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, σε δείγμα 1.305 ατόμων, το διάστημα 23 – 25 Απριλίου 2021.

Στη δημοσκόπηση, η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 13,5 μονάδες. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά είναι τα εξής: Νέα Δημοκρατία 38%, ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, ΚΙΝΑΛ 7%, ΚΚΕ 6%, Ελληνική Λύση 4,5%, ΜέΡΑ 25 3%, άλλο 7,5%, αναποφάσιστοι 9,5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός συνεχίζει να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44%, έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο «κανένας από τους δύο» συγκεντρώνει το ποσοστό του 27%.

Σε ερώτηση για τον Νίκο Δένδια και την στάση του στην επίσκεψη στην Άγκυρα, το 75% είδε θετικά την παρουσία και τον τρόπο που αντιμετώπισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών την ένταση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ το 11% απάντησε αρνητικά.

Ο κορονοϊός, το εμβόλιο και τα μέτρα

Στην ερώτηση «πόσο σας ανησυχούν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού», το 59% απάντησε πως ανησυχεί, το 18% ανησυχεί μέτρα, ενώ το 18% ανησυχεί λίγο ή ελάχιστα.

Στο ερώτημα αν θα κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού, το 56% απάντησε σίγουρα ναι, το 19% μάλλον ναι, το 10% μάλλον όχι και το 12% σίγουρα όχι. Παράλληλα, το 56% θα το κάνει το συντομότερο, το 13% απάντησε πως θα εμβολιαστεί μετά από 2-3 μήνες, το 16% αρκετά αργότερα και το 13% ποτέ.

Όσο για την ικανοποίηση από την οργάνωση των εμβολιασμών, το 48% είναι ικανοποιημένο, σε αντίθεση με το 25% που δεν είναι.

Για την απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα, το 54% θεωρεί πως η απόφαση είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 38% θεωρεί πως είναι λανθασμένη, με το 8% να απαντάει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Για το άνοιγμα της εστίασης και των σχολείων μετά το Πάσχα, το 75% θεωρεί πως είναι σωστή η απόφαση, έναντι του 16%.

Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις