Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Pulse: Με 18 μονάδες προηγείται η ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, πτώση για ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Pulse: Με 18 μονάδες προηγείται η ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, πτώση για ΠΑΣΟΚ
eurokinissi

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη ενόψει των ευρωεκλογών σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η Pulse στο διάστημα από 1 με 3 Απριλίου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8%.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse προηγείται με ποσοστό 28,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τα πάνω του και είναι καθαρά δεύτερος με ποσοστό 13%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 11%, η Ελληνική Λύση με 8,5% και το ΚΚΕ με 7,5%. Στο 3% είναι η ΝΙΚΗ και η Πλεύση Ελευθερίας ενώ στο 2,5% οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 34% και ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης 12%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 8%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 7% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με 5%.

Αναφορικά με την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών το 51% το βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά ενώ το 35% θετικά ή μάλλον θετικά.

Για την πρόταση της Αντιπολίτευσης για προανακριτική για τα Τέμπη το 61% το βλέπει θετικά ή μάλλον θετικά ενώ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το κρίνει το 28%

Στο ερώτημα για το τι προβληματίζει τους πολίτες η ακρίβεια και η οικονομία είναι πρώτη με συντριπτικό ποσοστό 44%. Ακολουθεί η εγκληματικότητα με 7% και η Υγεία με τη Δικαιοσύνη με 5%.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις