Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Θετικά βλέπουν τα μέτρα Μητσοτάκη για ενοικιαστές και συνταξιούχους οι πολίτες – Παραμένει δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας

Οι πολίτες ζητούν μέτρα και για την περαιτέρω ενίσχυση της μεσαίας τάξης - «Μοιρασμένοι» για το πότε θα πρέπει να γίνουν εκλογές

Με καλό μάτι είδαν οι πολίτες τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ενοικιαστές και συνταξιούχους σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse.

Η δημοσκόπηση της Pulse για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ αναφέρει επίσης πως οι πολίτες ζητούν μέτρα και για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης.

Όσον αφορά τα ποσοστά των κομμάτων η Νέα Δημοκρατίας παραμένει πρώτη με 29% ενώ στη δεύτερη θέση παραμένει η Πλεύση Ελευθερίας με 14% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 13%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να καταγράφει χαμηλές πτήσεις με 7%.

Αναφορικά με τα μέτρα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενίσχυση των ενοικιαστών, το 57% του γενικού συνόλο τα επικροτεί όπως και το 62% των ενοικιαστών.

dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse

Στο ίδιο πλαίσιο οι απαντήσεις και σε ότι αφορά το μέτρο για την ενίσχυση των συνταξιούχων. Το 59% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το μέτρο βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό θεωρεί μεν θετική την απόφαση της κυβέρνησης, αλλά όχι αρκετή για να επιλύσει τα προβλήματα ρευστότητας της κοινωνίας

dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse

Παράλληλα όσον αφορά στα επιπλέον μέτρα που απαιτούνται για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, το μήνυμα των πολιτών, μέσω της δημοσκόπησης της Pulse, προς την κυβέρνηση, είναι σαφές. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (82%), δήλωσε ότι χρειάζονται, ενώ μόλις το 8% δήλωσε ότι διαφωνεί.

dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse

Ξεκάθαρη πρωτιά για ΝΔ, στη δεύτερη θέση η Πλεύση Ελευθερίας

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να κερδίζει σχεδόν μία μονάδα, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας, παρ’ ότι παρουσιάζει πτώση στα ποσοστά της, διατηρεί, με ισχνό προβάδισμα, τη 2η θέση έναντι του ΠΑΣΟΚ.

dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse

Για το πότε θα πρέπει να γίνουν εκλογές το 39% επιθυμεί η χώρα να πάει στις κάλπες το συντομότερο δυνατό, ενώ ένα άλλο 39% θέλει οι εκλογές να διεξαχθούν όπως προβλέπεται το 2027. Υπάρχει και ένα «ενδιάμεσο» 14%, που «προτείνει» οι εκλογές να γίνουν το 2026.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία
Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες στο Μοσχάτο: Να είστε προσεκτικοί σε όσα ακούτε και όσα σας υπόσχονται κάποιες «σειρήνες»
«Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τούς πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν και πιστεύω ότι αυτά τα διδάγματα έχουν γίνει μαθήματα για τους πολίτες»
Περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο και συνομιλία με πολίτες
6
«Πονοκέφαλος» στο στρατόπεδο Τσίπρα για το κόμμα Καρυστιανού – Πώς επηρεάζονται οι εκλογικές δεξαμενές του πρώην πρωθυπουργού
Παρά την έντονη δημοσιότητα που συνοδεύει τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δεν επιβεβαιώνουν τη δυναμική που προσδοκούσε
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας 17