Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Θετικά βλέπουν τα μέτρα Μητσοτάκη για ενοικιαστές και συνταξιούχους οι πολίτες – Παραμένει δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας

Οι πολίτες ζητούν μέτρα και για την περαιτέρω ενίσχυση της μεσαίας τάξης - «Μοιρασμένοι» για το πότε θα πρέπει να γίνουν εκλογές
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με καλό μάτι είδαν οι πολίτες τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ενοικιαστές και συνταξιούχους σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse.

Η δημοσκόπηση της Pulse για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ αναφέρει επίσης πως οι πολίτες ζητούν μέτρα και για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης.

Όσον αφορά τα ποσοστά των κομμάτων η Νέα Δημοκρατίας παραμένει πρώτη με 29% ενώ στη δεύτερη θέση παραμένει η Πλεύση Ελευθερίας με 14% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 13%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να καταγράφει χαμηλές πτήσεις με 7%.

Αναφορικά με τα μέτρα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενίσχυση των ενοικιαστών, το 57% του γενικού συνόλο τα επικροτεί όπως και το 62% των ενοικιαστών.

dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse

Στο ίδιο πλαίσιο οι απαντήσεις και σε ότι αφορά το μέτρο για την ενίσχυση των συνταξιούχων. Το 59% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το μέτρο βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό θεωρεί μεν θετική την απόφαση της κυβέρνησης, αλλά όχι αρκετή για να επιλύσει τα προβλήματα ρευστότητας της κοινωνίας

dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse

Παράλληλα όσον αφορά στα επιπλέον μέτρα που απαιτούνται για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, το μήνυμα των πολιτών, μέσω της δημοσκόπησης της Pulse, προς την κυβέρνηση, είναι σαφές. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (82%), δήλωσε ότι χρειάζονται, ενώ μόλις το 8% δήλωσε ότι διαφωνεί.

dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse

Ξεκάθαρη πρωτιά για ΝΔ, στη δεύτερη θέση η Πλεύση Ελευθερίας

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να κερδίζει σχεδόν μία μονάδα, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας, παρ’ ότι παρουσιάζει πτώση στα ποσοστά της, διατηρεί, με ισχνό προβάδισμα, τη 2η θέση έναντι του ΠΑΣΟΚ.

dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse

Για το πότε θα πρέπει να γίνουν εκλογές το 39% επιθυμεί η χώρα να πάει στις κάλπες το συντομότερο δυνατό, ενώ ένα άλλο 39% θέλει οι εκλογές να διεξαχθούν όπως προβλέπεται το 2027. Υπάρχει και ένα «ενδιάμεσο» 14%, που «προτείνει» οι εκλογές να γίνουν το 2026.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά σε πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ για την αναμονή στο Αττικόν και τα ράντζα - «Αφήνουμε τους λαϊκιστές να εξευτελίζονται»
«Δηλαδή ο κ. πολιτευτής του Πασόκ έχει πέσει έξω μόνον 100%…(για ΠΑΣΟΚ δεν το λες και άσχημα εδώ που τα λέμε)» σχολίασε αιχμηρά ο υπουργός Υγείας
O Άδωνις Γεωργιάδης
Μαρία Καρυστιανού για Αλέξη Τσίπρα: «Δεν μπορώ την κοροϊδία, πήρε στοιχεία της ιδρυτικής μας διακήρυξης και τα παρουσίασε ως δικά του»
«Παρουσίασε ως προτάσεις του στοιχεία που είχε η ιδρυτική μας, χαμηλού επιπέδου το σχόλιο για τα περιστέρια» ανέφερε η πρόεδρος του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Καρυστιανού
8
Αιμίλιος Χειλάκης, Ισιδώρα Ζουγανέλη, Γιώτα Νέγκα, Ιωάννα Παππά ανάμεσα στους 28 καλλιτέχνες που υπέγραψαν για το κόμμα Τσίπρα
Ανάμεσα στις υπογραφές ξεχωρίζουν αυτές του τραγουδιστή και ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Θωμαΐδη, καθώς και του μαέστρου Μίλτου Λογιάδη - Δείτε όλα τα ονόματα
Πρόσωπα της τέχνης που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη 86
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το επίδομα των 150 ευρώ για κάθε παιδί, η επιδότηση diesel και η αναφορά στις έρευνες για υδρογονάνθρακες
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται πλέον ως μια χώρα με σοβαρές ενεργειακές προοπτικές. Δεν προδικάζει φυσικά κανένα αποτέλεσμα. Δείχνει όμως ότι το διεθνές ενδιαφέρον όχι μόνο παραμένει ισχυρό, αλλά διευρύνεται»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 35