Πολιτική

Δημοσκόπηση – Ανατροπή με πέντε κόμματα στη Βουλή – Ποιοι μένουν εκτός, ποια η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ανατροπή τουλάχιστον για τα λεγόμενα μικρά κόμματα φέρνει η δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα “Το Έθνος”.

Η δημοσκόπηση φέρνει ανατροπή στην εικόνα που υπάρχει σήμερα στη Βουλή, καθώς, δημοσκοπικά τουλάχιστον, μπαίνουν μόνο πέντε κόμματα. Η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ κλείνει.

Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ με βάση τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Έθνος είναι μικρότερη από πέντε μονάδες. Σε ότι αφορά σε άλλα κόμματα η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα, με το Κίνημα Αλλαγής να έρχεται τέταρτο και πέμπτο το ΚΚΕ.

Από εκεί και ύστερα με βάση τη δημοσκόπηση δεν υπάρχουν άλλα κόμματα που να “πιάνουν το ποσοστό του 3% για την είσοδό τους στη Βουλή.

Πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό και σε αυτή τη μέτρηση των αναποφάσιστων, οι οποίοι ανέρχονται σε 16,5 και ουσιαστικά είναι όσοι και εκείνοι που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Αναλυτικά η καταγραφή των τάσεων της περιόδου 22-24/2/2018

Κόμμα Ποσοστό
ΣΥΡΙΖΑ 16,5
ΝΔ 21,4
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,9
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6,2
ΚΚΕ 5
ΑΝΕΛ 2
ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ 1,8
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2
ΑΛΛΟ 5,1
ΛΕΥΚΟ 2,2
ΑΠΟΧΗ 14,3
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 16,6
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ποτέ δεν θα δώσει λύσεις – Δεν αντέχω να ξαναμπώ σε τρένο
«Το όνομα του κόμματος και η ημερομηνία των επίσημων ανακοινώσεων δεν έχουν οριστικοποιηθεί, διότι δεν είναι προσωπική απόφαση, θα είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαδικασίας στην οποία συμμετέχω ενεργά»
Μαρία Καρυστιανού 61
Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε Ελλάδα και Κύπρο στο «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα – Αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν οι δύο χώρες
Στο «Συμβούλιο Ειρήνης» προβλέπεται να συμμετέχουν 25 χώρες, ανάμεσά τους και κράτη που είχαν λάβει μέρος στη διεθνή συνάντηση στο Σαρμ Ελ Σέιχ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης