Πολιτική

Δημοσκόπηση – Ανατροπή με πέντε κόμματα στη Βουλή – Ποιοι μένουν εκτός, ποια η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ανατροπή τουλάχιστον για τα λεγόμενα μικρά κόμματα φέρνει η δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα “Το Έθνος”.

Η δημοσκόπηση φέρνει ανατροπή στην εικόνα που υπάρχει σήμερα στη Βουλή, καθώς, δημοσκοπικά τουλάχιστον, μπαίνουν μόνο πέντε κόμματα. Η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ κλείνει.

Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ με βάση τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Έθνος είναι μικρότερη από πέντε μονάδες. Σε ότι αφορά σε άλλα κόμματα η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα, με το Κίνημα Αλλαγής να έρχεται τέταρτο και πέμπτο το ΚΚΕ.

Από εκεί και ύστερα με βάση τη δημοσκόπηση δεν υπάρχουν άλλα κόμματα που να “πιάνουν το ποσοστό του 3% για την είσοδό τους στη Βουλή.

Πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό και σε αυτή τη μέτρηση των αναποφάσιστων, οι οποίοι ανέρχονται σε 16,5 και ουσιαστικά είναι όσοι και εκείνοι που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Αναλυτικά η καταγραφή των τάσεων της περιόδου 22-24/2/2018

Κόμμα Ποσοστό
ΣΥΡΙΖΑ 16,5
ΝΔ 21,4
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,9
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6,2
ΚΚΕ 5
ΑΝΕΛ 2
ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ 1,8
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2
ΑΛΛΟ 5,1
ΛΕΥΚΟ 2,2
ΑΠΟΧΗ 14,3
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 16,6
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης από το νοσοκομείο Λαμίας υπενθύμισε «τη μέρα που η γνωστή συμμορία της μιζέριας έκανε μεγάλα επεισόδια»
«Δεν έγινα υπουργός για να είναι ευχαριστημένοι οι συνδικαλιστές της Αριστεράς αλλά οι ασθενείς», επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης από το νοσοκομείο Λαμίας υπενθύμισε «τη μέρα που η γνωστή συμμορία της μιζέριας έκανε μεγάλα επεισόδια»
Παρέμβαση Σαμαρά για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων του ΕΛΤΑ - «Αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους, η απόφαση να επανεξεταστεί»
«Να καταλάβουν λοιπόν οι υπεύθυνοι, ότι μια τέτοια απόφαση αποδυναμώνει σε όλη τη χώρα την αίσθηση της αναγκαίας παρουσίας του κράτους, πολύ περισσότερο ανάμεσα στους πιο αδύναμους»
Ο Αντώνης Σαμαράς 50