Πολιτική

Δημοσκόπηση: Αρνητικοί για την ΕΕ, θέλουν το ΔΝΤ στο πρόγραμμα οι Έλληνες

Διχασμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες, σε έρευνα της Palmos Analysis για λογαριασμό της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για τις σχέσεις τους με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και συγκεκριμένα με την ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειδικότερα, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων και συγκεκριμένα το 84% θεωρεί ότι η ΕΕ κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ η κοινή γνώμη είναι μοιρασμένη αναφορικά με το εάν η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε κρίνεται θετική ή αρνητική για τη χώρα, με ποσοστά 44% και 45% αντίστοιχα. Ταυτόχρονα 6 στους 10 τάσσονται υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών δεν μπορούν να ανακαλέσουν στη μνήμη τους κατά τον τελευταίο μήνα κάποια αναφορά στα MME που παρακολουθούν σχετικά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και η μεγάλη πλειοψηφία, πάνω από 7 στους 10, θεωρεί ότι δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις δραστηριότητες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Συγκριτικά για τις δραστηριότητες του ελληνικού κοινοβουλίου 4 στους 10 δηλώνουν ότι έχουν ανεπαρκή ενημέρωση σχετικά με αυτές.

Οι Έλληνες πολίτες θα ήθελαν να είχαν δοθεί αυξημένες αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με πλειοψηφία που κυμαίνεται από 47% (για έλεγχο κρατικών προϋπολογισμών) έως και 86% (για προσφυγικό). Τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που αποφασίστηκαν στο τελευταίο Eurogroup, περίπου 1 στους 3, τα θεωρούν θετικά αλλά όχι επαρκή, ενώ 4 στους 10 τα θεωρούν αρνητικά. Παράλληλα, περίπου οι μισοί Έλληνες επιθυμούν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του ελληνικού χρέους είτε ως χρηματοδότη είτε μόνο ως τεχνικού συμβούλου.

Σχετικά με τους Έλληνες ευρωβουλευτές, από την έρευνα προκύπτει ότι μόνο 1 στους 4 Έλληνες συμφωνεί ότι οι ευρωβουλευτές εκπροσωπούν επάξια τη χώρα στο ευρωκοινοβούλιο και 2 στους 4 διαφωνεί. Παράλληλα, για την πλειονότητα των Ελλήνων ευρωβουλευτών η αξιολόγηση που καταγράφεται από τους πολίτες έχει θετικό ισοζύγιο θετικών-αρνητικών γνωμών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλεξία Έβερτ κατά Αντώνη Σαμαρά για τα σενάρια νέου κόμματος: «Κατ’ επανάληψη μη αποδεκτή έως και αποκρουστική κίνηση»
Η κόρη του Μιλτιάδη Έβερτ συνδέει τον πρώην πρωθυπουργό με παλαιότερες εσωκομματικές κρίσεις της ΝΔ και αμφισβητεί το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα ενόψει εκλογών
Αλεξία Έβερτ
Στο φουλ οι μηχανές της ΝΔ για τις κάλπες: Αγώνας κατά της «χαλαρής ψήφου», συσπείρωση και διεύρυνση
Η στρατηγική της ΝΔ κινείται σε τρεις άξονες: διαρκή παρουσία στην κοινωνία, ανάδειξη των κεντρικών διλημμάτων της κάλπης και πολιτική αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση στη βάση κυρίως των προγραμμάτων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 5
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 36
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 8