Πολιτική

Δημοσκόπηση – έκπληξη για την κεντροαριστερά

Υπάρχει φαβορί για τον πρώτο γύρο, με βάση τη Δημοσκόπηση, όμως η μάχη στην κεντροαριστερά για τον υποψήφιο που θα προκριθεί ως δεύτερος είναι είναι πραγματικά στήθος με στήθος.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ακόμη μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων, το 1/3 παραμένει αναποφάσιστο. Η Δημοσκόπηση για τις εκλογές στην κεντροαριστερά δείχνει όμως ντέρμπι μεταξύ τριών υποψηφίων για τον δεύτερο γύρω.

Στην έρευνα της Prorata που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών δείχνει ότι η Φώφη Γεννηματά εξασφαλίζει μια απόσταση ασφαλείας από τους άλλους υποψήφιους, ωστόσο από ‘κει και ύστερα η δεύτερη θέση, δημοσκοπικά τουλάχιστον “παίζεται” στις 2 μονάδες. Έτσι το μεγάλο ερώτημα είναι που θα γείρει η πλάστιγκα των αναποφάσιστων.

Φώφη Γεννηματά 25%
Νίκος Ανδρουλάκης 11%
Σταύρος Θεοδωράκης 10,5%
Γιώργος Καμίνης 9%
Γιάννης Μανιάτης 6%
Γιάννης Ραγκούσης 3%
Δημήτρης Τζιώτης 1%
Κωνσταντίνος Γάτσιος 1%
Απόστολος Πόντας 0,5%
ΔΞ/ΔΑ 33%

Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι σε μεγάλο ποσοστό δηλώνουν ότι εάν χάσει ο υποψήφιος που θα υποστηρίξουν στον πρώτο γύρο θα αποφασίσουν πάνω με βάση προσωπικά κριτήρια και όχι τη γραμμή που θα δωθεί.

Αυτό υποστηρίζει το 62% των ψηφοφόρων, άλλο ένα ποσοστό 15% λέει ότι εάν χάσει ο υποψήφιος που θα στηρίξει στον πρώτο γύρο δεν θα πάει να ψηφίσει στον δεύτερο, ενώ ακόμη 15% των ψηφοφόρων λέει ότι θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο αυτόν που θα υποδείξει ο υποψήφιος που θα στηρίξει στον πρώτο γύρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε τη δημιουργία 8 νέων φυλακών σε Ασπρόπυργο, Θεσπρωτία, Γιάννενα, Αρκαδία και Δ. Μακεδονία
«Ετοιμάζουμε και άλλα καταστήματα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, στα Γιάννενα, στη Μεγαλόπολη και επίσης στη Δυτική Μακεδονία. Αυτά όλα τρέχουν πολύ γρήγορα»
Φυλακές 11
Νίκος Ανδρουλάκης: «Να προσέχουν τα στελέχη» – Δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ μετεκλογικά
Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κανένας αλγόριθμος», ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα το εσωτερικό του κόμματός του, ενόψει συνεδρίου, αφού έχει να κάνει με την κατανομή των συνέδρων
O Νίκος Ανδρουλάκης
«Σκληρό ροκ» ΝΔ με ΠΑΣΟΚ με άρωμα «σκανδάλου»: Η στρατηγική του Μαξίμου στον δρόμο για τις κάλπες
Βασικό «όπλο» της «γαλάζιας» παράταξης, είναι ο κατακερματισμός στο πολιτικό σκηνικό και η αδυναμία συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, ειδικά στον χώρο της κεντροαριστεράς
Κυριακος Μητσοτάκης
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Παρακράτος Άδωνι Γεωργιάδη στην Επιθεώρηση Εργασίας – Χτίζει αντιπερισπασμό πάνω σε ένα ψέμα»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για κατασκευασμένη υπόθεση και αντιπερισπασμό ώστε η κοινή γνώμη να μην ασχοληθεί με την έκρηξη στη Βιολάντα και την υπόθεση του Γιάννη Παναγόπολου
Ζωή Κωνσταντοπούλου
21
Τραμπ: Έχω τεράστιο θαυμασμό για την Ελλάδα και θα ήθελα να την επισκεφτώ
Κατά την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων από τον νέο πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, ο Τραμπ ζήτησε από τον Αντώνη Αλεξανδρίδη να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Ντόναλντ Τραμπ 68