Πολιτική

Δημοσκόπηση – Ευρωεκλογές 2019: Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και οι αναποφάσιστοι

Νέα δημοσκόπηση τρεις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές. Στο 27,8% η Νέα Δημοκρατία, στο 24,4% ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάχη ανάμεσα σε Χρυσή Αυγή και ΚΙΝΑΛ για την τρίτη θέση. Τι απαντούν οι πολίτες στο «δίλημμα» Μητσοτάκης ή Τσίπρας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια ακόμη δημοσκόπηση έρχεται στο φως μόλις τρία 24ωρα πριν από τις ευρωεκλογές της Κυριακής. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Καπα Research για την εφημερίδα Έθνος και δείχνει τη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 3,4%, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται σταθερά.

[read4more]

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 27,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,4%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,9% και την ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,3%. Το ΚΚΕ είναι στο 5,3% και ακολουθούν: Το Ποτάμι με 2,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,8%, η Ένωση Κεντρώων με 1,7%.

Η Ελληνική Λύση είναι στο 2,9%, το ΜέΡΑ25 στο 1,9%, η Λαϊκή Ενότητα στο 1,2%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 1%, όπως και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Δημιουργία Ξανά.

dimoskopisi ethnos

Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 11,1%, Λευκό ή Άκυρο επιλέγει το 2,1% των ερωτηθέντων και 2,1% επιλέγουν Άλλο Κόμμα.

Στο ερώτημα για τον αρχηγό που θέλουν να ενισχυθεί από τις ευρωεκλογές, οι πολίτες απαντούν «Κυριάκος Μητσοτάκης» σε ποσοστό 34% και «Αλέξης Τσίπρας» σε ποσοστό 30%. Το 19% απαντά «κάποιον άλλον πολιτικό αρχηγό», το 15% «κανέναν» και το 2% δεν απαντά.

Η δημοσκόπηση… πριν τη (νέα) δημοσκόπηση

Ενώ η δημοσκόπηση της Καπα Research δίνει διαφορά 3,4% ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη της Metron Analysis που παρουσιάστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο του Alpha έφερε τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 7,2%.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, το κυβερνών κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό 23,1% ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 30,3%. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 5% και το ΚΚΕ με 4,8%. Το Ποτάμι έλαβε 1,7% και οι ΑΝΕΛ 1,1%. Ένα 4% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν θα προσέλθουν στις κάλπες.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η ΝΔ αναμένεται να συγκεντρώσει από 29,6% έως 34,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από 21,8% έως 26,2%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θάνος Πλεύρης: Γνώριζα τον γιατρό του Γιώργου Μαζωνάκη από την περιπέτεια με την υγεία μου το 2016
Ο Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε ακόμη ότι, όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον γιατρό, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τον βρει
Θάνος Πλεύρης
Νίκος Παπανδρέου: Άρση ασυλίας για τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, παραπέμπεται στην επιτροπή Νομικών Υποθέσεων
Η υπόθεση φέρεται να συνδέεται με καταγγελία πρώην συνεργάτιδας του Νίκου Παπανδρέου, με την οποία ο ευρωβουλευτής είχε διακόψει την επαγγελματική του συνεργασία
Νίκος Παπανδρέου 15
Άδωνις Γεωργιάδης μετά τον θάνατο Μαζωνάκη: Αυστηρότερο πλαίσιο για longevity και αναγεννητική ιατρική – Επιτροπή μέσα στην εβδομάδα
Στόχος, ο διαχωρισμός των επιστημονικά τεκμηριωμένων θεραπειών από πρακτικές χωρίς επαρκή βάση ή σε ακατάλληλους χώρους - «Η πλασμαφαίρεση δεν μπορεί να γίνεται σε ένα απλό ιδιωτικό ιατρείο», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
7
Νέα πρόκληση από την Τουρκία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας: «Η Ελλάδα διέπραξε σφαγές και καταστροφές»
«Η ιστορία δεν παραγράφεται ούτε παραχαράσσεται», τονίζει η Αθήνα - «Καλούμε τις ελληνικές αρχές να ενεργήσουν με σοβαρότητα και κοινή λογική», απαντά η Άγκυρα
Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΑΣΟΚ κατά Βορίδη για το επίδομα ανεργίας: «Πήρε τη σκυτάλη από τον Μαρινάκη – Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα της ΝΔ»
Ο πρώην υπουργός τάχθηκε υπέρ ενός συνολικού «εξορθολογισμού» της επιδοματικής πολιτικής - Η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι επιβεβαιώνεται η πρόταση του κυβερνητικού εκπροσώπου
Βορίδης, Γραφεία ΠΑΣΟΚ
8