Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Δημοσκόπηση «φωτιά» για το Mega – Θρίαμβος ΝΔ και Μητσοτάκη, τρίτος ο Τσίπρας, «εκκωφαντικό» όχι σε εκλογές

δημοσκόπηση
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Σταθερή πρωτιά της ΝΔ και του πρωθυπουργού καταγράφει η νέα δημοσκόπηση για το Mega. Τεράστιο ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης στους χειρισμούς για τον κορονοϊό. Όλα τα ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας που… ξορκίζει τις πρόωρες “κάλπες”.

Μια νέα δημοσκόπηση, της Metron Analysis για το Mega, βλέπει το “φως” της δημοσιότητας και είναι ενδεικτική της “ματιάς” των πολιτών για τα “φλέγοντα” ζητήματα της επικαιρότητας.

Με τον κορονοϊό να… εξασθενεί σταδιακά και να φεύγει από το προσκήνιο, καθώς και η χώρα έχει μπει σε μια φάση ελαχιστοποίησης των ημερησίων κρουσμάτων (σ.σ. μόλις τρία νέα σήμερα), το αμιγώς πολιτικό κομμάτι επανέρχεται στην… κορυφή της ατζέντας, όπως φαίνεται και στην νέα δημοσκόπηση που μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 28.05.2020, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Click4more: Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Ψήφος εμπιστοσύνης τα 32 δισ. – Δεν θα τα σκορπίσουμε σαν νεόπλουτοι

Είναι, λοιπόν, τα πολιτικά ευρήματα στη νέα έρευνα που “λένε” πολλά σε ό, τι αφορά την πολιτική ζωή του τόπου: Την πρόθεση ψήφου, την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, αλλά και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το οποίο απέκλεισε κατηγορηματικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρόσφατη -πρώτη μετά την καραντίνα- τηλεοπτική του συνέντευξη.

Βεβαίως ο κορονοϊός έχει το δικό του “μερίδιο” και αντίκτυπο και στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση, τόσο άμεσα, όσο και έμμεσα στην εικόνα της κυβέρνησης.

Ας δούμε αναλυτικά τα άκρως ενδιαφέροντα ευρήματα της δημοσκόπησης.

“Πάμε καλά” λέει η πλειοψηφία

Το 64% των ερωτηθέντων λένε πως η χώρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, με μόλις έναν στους τέσσερις να υποστηρίζουν το αντίθετο, ενώ μόλις το 6% απαντά ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Ένα εύρημα που σαφώς συνδέεται άμεσα με το ζήτημα του κορονοϊού, το οποίο και μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινωνίας τους τελευταίους μήνες.

δημοσκόπηση

Δείτε στην συνέχεια του κειμένου το βίντεο με την δημοσκόπηση

Άριστα… σχεδόν 10 για τον κορονοϊό – Η “ακτινογραφία” της κυβέρνησης ανά τομέα

Η επόμενη κάρτα είναι ενδεικτική. Οι ερωτηθέντες απαντούν για το κυβερνητικό έργο, με πάνω από 8 στους 10 να δηλώνουν ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην δημόσια υγεία και τον κορονοϊό.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους συγκεντρώνει το 73% των θετικών γνωμών, ενώ εγκληματικότητα, ελληνοτουρκικά και πολιτισμός συμπληρώνουν την πεντάδα των κατηγοριών που… βγάζουν ποσοστό θετικών γνωμών άνω του 50%.

Μεταναστευτικό, εργασιακά και μακεδονικό είναι οι κατηγορίες στις οποίες οι πολίτες δίνουν τους… χαμηλότερους βαθμούς στην κυβέρνηση.

Τεράστια ποσοστά για την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη “βγάζει” η δημοσκόπηση

Στο επόμενο ερώτημα, αυτό της αξιολόγησης της κυβέρνησης, τα πράγματα είναι σαφή: Το 63% έχει θετική γνώμη, έναντι του 30% με αρνητική εντύπωση, ενώ… ούτε ζέστη – ούτε κρύο δηλώνει το 6%.

δημοσκόπηση

Ακόμα καλύτερα τα πράγματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, καθώς σχεδόν 7 στους 10 (σ.σ. το 68%) έχει θετικές εντυπώσεις, έναντι μόλις του ενός τετάρτου των ερωτηθέντων (σ.σ. 26%).

Βίοι αντίθετοι για ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα

Στον αντίποδα, το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, παρουσιάζει εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα.

Το 69% έχει αρνητική εντύπωση για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ λίγο παραπάνω από ένας στους πέντε (σ.σ. 21%) εκφράζεται θετικά.

δημοσκόπηση

Παρόμοια εικόνα και για τον τέως πρωθυπουργό, ο οποίος απόψε έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη στον Alpha, αφού το 65% εκφράζει αρνητική γνώμη για τον Αλέξη Τσίπρα και ακριβώς ένας στους τέσσερις εκφράζεται θετικά.

Τρίτος ο Τσίπρας στην δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών!

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η επόμενη ερώτηση για την δημοτικότητα των αρχηγών των κομμάτων, όχι τόσο για την πρωτιά, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θριαμβεύει με… ψήφο εμπιστοσύνης της τάξεως του 67% και μόλις 32% αρνητικές γνώμες, αλλά για την δεύτερη θέση, στην οποία δεν βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Πιο συγκεκριμένα, το… ασημένιο μετάλλιο παίρνει η Φώφη Γεννηματά με 4 στους 10 να εκφράζονται θετικά, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το… χάλκινο με 38% θετικές γνώμες και 61% αρνητικές.

Στο 32% ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στο 23% ο Γιάνης Βαρουφάκης και τελευταίος ο Κυριάκος Βελόπουλος με 20%.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός με περισσότερες θετικές γνώμες από ό, τι αρνητικές.

Δείτε την αποκαλυπτική κάρτα

δημοσκόπηση

Σταθερά… Μητσοτάκης για πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο πιο κατάλληλος για να είναι πρωθυπουργός, υπάρχει… σταθερότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί το ποσοστό που είχε και τον προηγούμενο μήνα (σ.σ. 52%) αλλά και την πρωτιά, ενώ σταθερά και με ελαφριά πτώση κινείται ο Αλέξης Τσίπρας, με 17% έναντι 18% τον προηγούμενο μήνα.

Η διαφορά, πάντως, μεταξύ των δύο είναι… χαοτική: Και συγκεκριμένα υπερτριπλάσια καθώς φτάνει τις 35 μονάδες.

Το ερώτημα του… ενός εκατομμυρίου στην δημοσκόπηση

Στο σημαντικότερο ερώτημα κάθε δημοσκόπησης, αυτό της πρόθεσης ψήφου, η Νέα Δημοκρατία επικρατεί κατά κράτος του ΣΥΡΙΖΑ με σχεδόν διπλάσια διαφορά, καθώς το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 40,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 20,9%.

Τρίτο το Κίνημα Αλλαγής με 5,1% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 2,6%, το ΜέΡΑ25 με 2,5% και η Χρυσή Αυγή με 1,6%.

δημοσκόπηση

Εκλογές; Με τίποτα “λέει” η δημοσκόπηση!

Τελευταία και… άκρως ενδιαφέρουσα κάρτα, αυτή για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Εκεί όπου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αφού το “εκκωφαντικό” 84% είναι κατά της πρόωρης κάλπης, με ένα μόλις 13% είναι υπέρ.

Δείτε ολόκληρη την δημοσκόπηση κάνοντας κλικ εδώ.

Δείτε το βίντεο με την δημοσκόπηση

Πηγή: Mega.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις