Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Μεγάλη ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά! Σχεδόν 8 στους 10 εγκρίνουν τα μέτρα στον Έβρο

Δημοσκόπηση: Μεγάλη ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά! Σχεδόν  8 στους 10 εγκρίνουν τα μέτρα στον Έβρο

Το θέμα του κορονοϊού, το προσφυγικό αλλά και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις κυριαρχούν σε νέα δημοσκόπηση που έρχεται στο φως.

Οπως προκύπτει πάνω από 8 στους 10 Ελληνες ανησυχούν για τη στάση της Τουρκίας στα ελληνοτουρκικά αλλά και για τις εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Συγκεκριμένα το 83% των ερωτηθέντων τονίζει ότι τους απασχολεί τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στα ελληνικά σύνορά σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Πάνω από 90% στους ψηφοφόρους της ΝΔ

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ το ποσοστό όσων ανησυχούν είναι 93% ενώ του ΣΥΡΙΖΑ 73%.

Τα μέτρα της κυβέρνησης στα σύνορα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση αναφέρει το 76%. Μόλις 8% λέει ότι είναι λανθασμένα ή μάλλον λανθασμένα.

Στο ερώτημα αν τους ανησυχεί η στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά θέματα, το 84% λέει ότι ανησυχεί πολύ (61%) και αρκετά (23%). Να σημειωθεί ότι στους ψηφοφόρους της ΝΔ το ποσοστό όσων ανησυχούν φτάνει το 92% ενώ και του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό είναι 82%.

Ισοπαλία… υπάρχει στην ερώτηση για η δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το 46% λέει ότι είναι σωστό ή μάλλον σωστό μέτρο ενώ επίσης το 46% λέει ότι είναι σε λάθος ή μάλλον λάθος κατεύθυνση.

Προβληματισμός για τον κορονοϊό

Σχετικά με τον κορονοϊό το 42% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τους απασχολεί ο ιός που σαρώνει όλο τον κόσμο.

Στην ερώτηση πόσο καλά γνωρίζετε τα μέτρα προσωπικής προφύλαξης το 79% λέει πολύ (42%) ή αρκετά (37%) και μόλις 4% λίγο ή ελάχιστα. 

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 14 μονάδες και συγκεκριμένα παίρνει ποσοστό 39% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Κίνημα Αλλαγής σταθερό στο 6,5%, η Ελληνική Λύση από 4,5% πάει στο 5,5% και είναι τέταρτο κόμμα. Το ΚΚΕ είναι πέμπτο με 5% και ακολουθεί το Μέρα 25 με 2,5%, η Χρυσή Αυγή με 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, άλλο κόμμα 3,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει με μεγάλη διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2020/03/dimoskopisi-pulse-skai.pdf”]

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις