Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Μεγάλη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ!

δημοσκόπηση

Μια νέα δημοσκόπηση βλέπει το “φως” της δημοσιότητας, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν την απόλυτη “μάχη”, τις βουλευτικές εκλογές.

Βρισκόμαστε μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές και μια νέα δημοσκόπηση βλέπει το “φως” της δημοσιότητας. Ισχυρό προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος έχει η Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την έρευνα της Prorata για το Νewpost.gr, που διενεργήθηκε από τις 28 Ιουνίου ως την 1η Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκτίμηση φαίνεται να προκύπτει επτακομματική Βουλή και τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ: 39,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 26,5%

Κίνημα Αλλαγής: 7%

ΚΚΕ: 5,5%

Χ.Α.: 3,6%

Ελληνική Λύση: 3,2%

ΜέΡΑ25: 3,2%

Τα λοιπά κόμματα λαμβάνουν 11,5%.

δημοσκόπηση

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ σύμφωνα με την δημοσκόπηση

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ παίρνει 36% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%. Η διαφορά αυτή, εμφανίζεται διευρυμένη κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Prorata, που είχε δημοσιευτεί στις 22 Ιουνίου, όπου η ΝΔ συγκέντρωνε 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%.

Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής: ΝΔ 36%, ΣΥΡΙΖΑ 24%, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6%, ΚΚΕ 5%, Χ.Α. 3,5%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3%, ΜΕΡΑ25 3%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1%. Στη συγκεκριμένη μέτρηση τα άλλα κόμματα συγκεντρώνουν 7%, ενώ η αποχή, το άκυρο και το λευκό 3,5%.

Στην ερώτηση αν θα προτιμούσατε να σχηματιστεί αυτοδύναμη ή συμμαχική κυβέρνηση μετά τις εκλογές, το 47% απαντά ότι θα προτιμούσε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 44% είναι υπέρ μιας συμμαχικής κυβέρνησης.

δημοσκόπηση

Δείτε ολόκληρη την δημοσκόπηση

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/07/prorata_dimoskopisi_0370_1.pdf”]

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις