Πολιτική

Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ με 17,5 μονάδες (pics)

Στις 17,5 μονάδες είναι η διαφορά μεταξύ της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία “interview” για λογαριασμό του political.gr.

Σε αυτή, στο ερώτημα αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, το 39& των ερωτηθέτων επιλέγει την ΝΔ ενώ το 21,5% τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 4,8% το οποίο “ισοφαρίζει” η Ελληνική Λύση με 4,8%, ενώ στο “τσακ” για είσοδο στη Βουλή είναι το ΜεΡΑ25 με 2,8%. 

dimoskopisi

Σχετικά με το ποια κυβέρνηση θεωρούν οι πολίτες ότι θα τα κατάφερνε καλύτερα στο θέμα της διαχειρισης της πανδημίας, το 70% απαντά πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα έκανε καλύτερα.

Ωστόσο δυσαρέσκεια εκφράζεται στα μέτρα που έχει πάρει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση, με το 54% να απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο.

Δυσαρέσκεια υπάρχει επίσης στο 56% των ερωτηθέντων και για τα θέματα της οικονομίας.

Στο ερώτημα για το ποιο κόμμα κράτησε την πιο υπεύθυνη στάση, το μεγαλύτερο ποσοστό το παίρνει το ΚΙΝΑΛ με 28%.

Στα μισά είναι οι πολίτες σε σχέση με το πως βλέπουν την εξέλιξη της πανδημίας, με το 50% να είναι αισιόδοξοι ενώ το 49% όχι.

Στα εθνικά θέματα η πλειοψηφία εκφράζει ικανοποίηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης θεωρώντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα τα έκανε καλύτερα (σε ποσοστό 73%), ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με 54%.pinakas pinakas

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μαξίμου: «Να ανέβει το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά»
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι στον τελικό του ATP 250 της Αθήνας, κατακτώντας στα 38 του χρόνια τον 101ο τίτλο του στο ανδρικό tour
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς
9
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου απορρίπτει τα σενάρια συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά: «Τον εκτιμώ αλλά είμαστε αυτόνομοι»
«Σε κάποια πράγματα από αυτά που που λέει ο Αντώνης Σαμαράς, συμφωνώ», σχολίασε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής - Τι είπε για την εξέγερση των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Πολυτεχνείο: Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη για την επέτειο – «Κρατάμε ζωντανό εκείνο το σκίρτημα ελευθερίας»
«Τιμούμε την εξέγερση του 1973 αναβαθμίζοντας την Παιδεία, ώστε να συμβαδίζει με την εποχή μας» τονίζει ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει πως «στα χρόνια που έρχονται το Πολυτεχνείο θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο»
Εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επέτειος Πολυτεχνείου: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε στεφάνι – «Είναι η υπεύθυνη λαϊκή και γενναία διεκδίκηση της δημοκρατίας»
«Σήμερα, τιμώντας το Πολυτεχνείο και όσους αψήφισαν τη ζωή τους για αυτό, αναμετριόμαστε με το χρέος μας απέναντί στο ευαίσθητο πολίτευμα της δημοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας Καταθέτει στεφάνι