Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταρρέουν τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ!

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταρρέουν τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ!
photo eurokinissi

Νέα μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση Palmos Analysis για το Tvxs.gr, που διενεργήθηκε από τις 20 έως τις 23 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα βρίσκεται πλέον στο 6,7% με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 23,1% και τον ΣΥΡΙΖΑ 16.4%.

Αντίθετα τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για λογαριασμό του Tvxs καταρρέουν τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ που φαίνεται να έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα μετά τα τελευταία γεγονότα με το σκάνδαλο C4i. Χαρακτηριστικό είναι πως έξι στους δέκα ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ επιθυμούν το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη!

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 23,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 16,4%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 4,2%, η Ένωση Κεντρώων με 2,2%, το Ποτάμι με 1,2%, η Ελληνική Λύση με 1,2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,1%, το ΛΑΟΣ με 0,9%, οι ΑΝΕΛ με 0,6%, η Πλεύση Ελευθερίας με 0,5%, η Δημιουργία Ξανά με 0,3% και η Λαϊκή Ενότητα με 0,3%.

Αναποφάσιστο εμφανίζεται το 19,4% ενώ Λευκό/Άκυρο δηλώνει το 6,2%, «Δεν θα ψηφίσω» το 6,4% και «Δεν ξέρω, δεν απαντώ» δήλωσε το 3,9%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει πτωτικά από τον Μάρτιο του 2017, όταν και είχε καταγραφεί στο 13,3%. και πλέον βρίσκεται στο 6,7%. Επίσης στα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε σχέση με τις μετρήσεις του Σεπτεμβρίου, καταγράφεται μείωση της τάξεως του 2,8% .

Μείωση παρουσιάζει και η κυβέρνηση κατά 1,9% καθώς και το ΚΙΝΑΛ κατά 1,7%. Αντίθετα αύξηση κατά 1,1% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο παρουσιάζουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, αλλά και της Ένωσης Κεντρώων κατά 0,7%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται σε ακόμη μια δημοσκόπηση ο «Κανένας» με 41% ενώ το 32% δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και 26% ο Αλέξης Τσίπρας.

Τέλος όσον αφορά την παράσταση νίκης η ΝΔ εμφανίζεται πρώτη σε ακόμη μια δημοσκόπηση καθώς 6 στους 10 ερωτηθέντες δηλώνουν πως η ΝΔ θα είναι τελικά το κόμμα που θα έρθει πρώτο στις επόμενες εκλογές.

Πηγή: Tvxs

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις