Πολιτική

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ανέβηκε στο 30,7% η Νέα Δημοκρατία – «Όχι» στην ενεργοποίηση Τσίπρα

Η πλειονότητα των ψηφοφόρων (με εξαίρεση εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ) δεν πιστεύουν ότι η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα θα αλλάξει κάτι και επιθυμούν ένα νέο πρόσωπο να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας

Νέα, έστω και μικρή, άνοδο σημειώνουν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας σε δημοσκόπηση της Opinion Poll με την Πλεύση Ελευθερίας να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Όχι στην επιστροφή Τσίπρα.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Opinion Poll για το libre.gr. η Νέα Δημοκρατία έχει ποσοστό 30,7% στην εκτίμηση ψήφου επί των εγκύρων έχοντας διαφορά 14,9% από τη δεύτερη Πλεύση Ελευθερίας (15,8%).

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό13,7% και ακολουθούν: Ελληνική Λύση 9,8%, ΚΚΕ 8,1%, ΣΥΡΙΖΑ 5,8%, Νίκη 3,2%, Κίνημα Δημοκρατίας 3,2%, ΜεΡΑ25 3,1%, Φωνή Λογικής 2,2%, Νέα Αριστερά 1,2%.

dimoskopisi

Οι πολίτες ρωτήθηκαν και ποιο κόμμα θα ψήφιζαν αν είχαμε πρόωρες εκλογές. Η ΝΔ συγκεντρώνει 25,7% (επί των εγκύρων), η Πλεύση Ελευθερίας 13,3%, το ΠΑΣΟΚ 11,5%, η Ελληνική Λύση 8,2%, το ΚΚΕ 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,9%, το Κίνημα δημοκρατίας και η Νίκη 2,7%, το ΜεΡΑ25 2,6%, η Φωνή Λογικής 1,8% και η Νέας Αριστερά 1%.

dimoskopisi

dimoskopisi

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των πολιτών για τον ενδεχόμενο ενεργοποίησης του Αλέξη Τσίπρα με ένα νέο πολιτικό φορέα. Επιπρόσθετα, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων (με εξαίρεση εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ) δεν πιστεύουν ότι η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα θα αλλάξει κάτι και επιθυμούν ένα νέο πρόσωπο να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας.

Το 21.9% τάσσεται υπέρ της ενεργοποίησης Τσίπρα, το 10.9% υπέρ της άποψης να ενεργοποιηθεί μετά τις εκλογές και το 62.1% απαντά ότι δεν χρειάζεται να ενεργοποιηθεί.

dimoskopisi

dimoskopisi

Ανάμεσα στους κεντροαριστερούς το 44.8% απαντά πρωτοβουλία τώρα, το 35.5% μετά τις βουλευτικές εκλογές και το 12% να μην ενεργοποιηθεί. Ανάμεσα στους κεντρώους τα ποσοστά αντίστοιχα είναι 42.2%- 30.2% – 22.2%.

dimoskopisi

Υπέρ της ενεργοποίησης του Α. Τσίπρα πριν τις εκλογές τάσσεται το 70.7% των προτιθέμενων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 21.3% του ΠΑΣΟΚ, το 39% της Πλεύσης Ελευθερίας. Από εκεί και πέρα το 22% δηλώνει ότι θα στήριζε ένα νέο κόμμα με ηγέτη τον Τσίπρα, με το 74.9% να κρατάει αρνητική στάση.

dimoskopisi

dmiskopisi

dimoskopisi

Στάση στήριξης δείχνει το 41.4% των Κεντροαριστερών και το 21. 4% των κεντρώων. Στάση στήριξης επίσης δείχνει το 87.8% των προτιθέμενων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ , το 20.2% του ΠΑΣΟΚ, το 42.7% της Πλεύσης Ελευθερίας ενός νέου κόμματος Τσίπρα.

Στην ερώτηση αν οι ψηφοφόροι θεωρούν ότι κάποιο κόμμα της Κεντροαριστεράς μπορεί με τον σημερινό του ηγέτη να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 73,8% είτε θεωρεί ξεκάθαρα πως δεν μπορεί να συμβεί αυτό, είτε πιθανολογεί ότι δεν μπορεί να γίνει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα