Πολιτική

Δημοσκόπηση: Παγιωμένη η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Ανεπαρκής η Πολιτεία στην αντιμετώπιση της ανομίας

Το προβάδισμα της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε το διάστημα 18 έως 20 Νοεμβρίου, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1354 άτομα και το περιθώριο στατιστικού λάθους είναι στο+/- 2,7%. Όπως προκύπτει, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 9,5 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι 11 μονάδων στη δημοσκόπηση του Οκτωβρίου. Ένα εντυπωσιακό 73% των ερωτώμενων πιστεύουν ότι η Πολιτεία δεν αντιμετωπίζει με επάρκεια τα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια και τους δημόσιους χώρους.

Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 30,5% (31% στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρίας), ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5% (21%), ΚΙΝΑΛ 7,5% (7%), Χρυσή Αυγή 7% (7,5%), ΚΚΕ 6% (6%), Ένωση Κεντρώων 2% (1,5%), Ποτάμι 1,5% (1,5%), Ελληνική Λύση 1,5% (1,5%%), ΑΝΕΛ 1% (1%), ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%, άλλο κόμμα 3% (3,5%). Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 17% (18,5%).

pulse karta prothesi

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα, το αποτέλεσμα τη δημοσκόπησης είναι το εξής: Νέα Δημοκρατία 31,5% (33%), ΣΥΡΙΖΑ 22% (22%), ΚΙΝΑΛ 8% (7,5%) Χρυσή Αυγή 7,5% (8%), ΚΚΕ 6,5% (6,5%). Κανένα άλλο κόμμα δεν περνάει το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή.

Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει μόλις στο 52% (51%) ενώ η αντίστοιχη της ΝΔ στο 83% (83%). Από όσους είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015 ένα 15% (17%) μετακινείται στη ΝΔ. Η αντίστοιχη μετακίνηση από τη ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ είναι 6% (6%).

Σε ό, τι αφορά το προφίλ της αδιευκρίνιστης ψήφου, το 32%% (29%%) προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το 6% (6%) από τη ΝΔ.

Το 58% (59%) των ερωτηθέντων προβλέπει ότι τις εκλογές θα τις κερδίσει η ΝΔ έναντι 23% (22%) που θεωρούν ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μπροστά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με 11 μονάδες είναι ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 35% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων και ο Αλέξης Τσίπρας το 24%. Στη δεύτερη θέση έρχεται η απάντηση κανένας από τους δύο σε ποσοστό 34%.

Δημοσκόπηση Pulse: Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά

Πέρα από την πρόθεση ψήφου, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μιας και αυτά αναδεικνύουν το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία. Συγκεκριμένα:

• Στην ερώτηση «Πώς θα χαρακτηρίζατε την προσωπική σας οικονομική κατάσταση» το 11% απαντάει άνετη, το 38% μέτρια και το 42% δύσκολη.

• Το 33% του συνόλου (53% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) θεωρεί ότι μετά την έξοδο από το Μνημόνιο θα διευκολυνθούν οι μεγάλες ξένες επενδύσεις, ενώ το 52% (73% των ψηφοφόρων της ΝΔ) έχει αντίθετη άποψη.

• Το 26% του συνόλου (37% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΖΑ δηλώνει ότι τα σκάνδαλα θα επηρεάσουν την ψήφο του, ενώ το 53% (68% των ψηφοφόρων της ΝΔ) απαντάει αρνητικά.

• Το 17% (18% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) απαντάει ότι οι αναφορές για χιλιάδες προσλήψεις θα επηρεάσουν την ψήφο του, έναντι 64% (71% των ψηφοφόρων της ΝΔ) που απαντάει αρνητικά.

• Μόλις το 14% του συνόλου (28% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) απαντάει ότι η Πολιτεία αντιμετωπίζει με επάρκεια τα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια και τους δημόσιους χώρους, έναντι 73% (91% των ψηφοφόρων της ΝΔ) που απαντάει αρνητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/11/dimoskopisiSKAI2211.pdf”]

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Το σχέδιο 50 ημερών του Νίκου Ανδρουλάκη που ξεκινά από τη Δραπετσώνα και οι προειδοποιήσεις για διαγραφές
Ο Χάρης Δούκας στην πραγματικότητα δεν είπε τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχει πολλές φορές διατυπώσει ως διαχρονική του άποψη υπέρ του διαλόγου μεταξύ των κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
«Γκάζι» για αυτοδυναμία ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανησυχία για «χαλαρή ψήφο» και τα «πυρά» προς Σαμαρά και Καραμανλή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στα στελέχη της ΝΔ το «υλικό» με τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση «για την ανάταξη της χώρας», όπως είπε, ώστε να τις επικοινωνήσουν στους πολίτες
O Κυριάκος Μητσοτάκης 10