Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Prorata: Διχασμένη η κοινή γνώμη για την συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Δημοσκόπηση Prorata: Διχασμένη η κοινή γνώμη για την συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata, για την συμφωνία των Πρεσπών. Το “δίλημμα” αφορά στο αν έπρεπε να αναζητηθεί τώρα η επίλυση του προβλήματος με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ή όχι.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών, το 49% απαντά πως δεν έπρεπε αναζητηθεί τώρα λύση, ενώ το 44% δηλώνει πως καλώς μπήκε τώρα “μπροστά” το θέμα.

Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Η δημοσκόπηση καταγράφει και την δυνητική επιρροή των κομμάτων. Αυτό σημαίνει πως δεν μετρά την ακριβή πρόθεση ψήφου, αλλά την πιθανότητα που εκφράζει ο κάθε ψηφοφόρος (τουλάχιστον κατά 50%) να ψηφίσει ένα κόμμα. Γι αυτό και κάποιος μπορεί να έχει απαντήσει στην έρευνα 50% πιθανότητα για ένα κόμμα και 50%, και σε αυτήν την περίπτωση μετρούν και τα δύο στα αποτελέσματα.

Σε αυτά τα αποτελέσματα λοιπόν, η ΝΔ φαίνεται να έχει μια διαφορά 8 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα συγκεντρώνει το 35% ενώ το κυβερνών κόμμα το 27%.

Από εκεί και μετά τρίτο είναι το Κίνημα Αλλαγής (14%), τέταρτο το ΚΚΕ (9%), ακολουθεί η Χρυσή Αυγή (8%) στην συνέχεια το Ποτάμι (6%),  η Ένωση Κεντρώων (6%), ενώ εκτός βουλής είναι οι ΑΝΕΛ (2%).

Στον “χάρτη” της δυνητικής εκλογικής επιρροής εμφανίζεται και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου (5%), η ΛΑΕ (4%) και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου (3%).

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις