Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα για ΝΔ με 9 μονάδες – Πρόωρες εκλογές η λύση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την ALCO από τις 17 έως τις 19 Ιανουαρίου 2017 για την εφημερίδα “Παραπολιτικά”
– Το εκλογικό σώµα εκτιµά ότι η πιθανότητα να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές είναι σε µονοψήφιο αριθµό
– Διαφωνούν με την αλλαγή του εκλογικού νόμου

Δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Παραπολιτικά” δείχνει ότι η ΝΔ έχει… φύγει πολύ μπροστά, καθώς η διαφορά της από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 9 μονάδες.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία αυξάνοντας τα ποσοστά της φτάνει το 26,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 17,8%.

Παράλληλα, το 30% θεωρεί πως μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη εμπιστεύεται περισσότερο τον πρόεδρο της Ν.Δ., σε αντίθεση με το 20%, που επιλέγει τον σημερινό πρωθυπουργό. 

Τη λύση των πρόωρων εκλογών φαίνεται να προκρίνει η πλειονότητα των ερωτηθέντων απαντώντας στο ερώτημα για αυτό που θεωρούν καλύτερο για τη χώρα. Συγκεκριμένα, το 35% δηλώνει ότι είναι καλύτερο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, το 34% να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση, ενώ μόλις το 19% να συνεχίσει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. 

 

 

Το εκλογικό σώµα εκτιµά ότι η πιθανότητα να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές είναι σε µονοψήφιο αριθµό (9% έναντι 56% της Νέας ∆ηµοκρατίας στην παράσταση νίκης).

 

Οι πολίτες τοποθετούνται και στο ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου.  Συγκεκριμένα, δηλώνουν τη διαφωνία τους (48%) για τη μείωση του ορίου 3% για είσοδο στη Βουλή, σε αντίθεση με το 32%, που συμφωνεί.

Πηγή: Parapolitika.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε