Πολιτική

Δημοσκόπηση Real Polls: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Το 54,3% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό να ηγηθεί της προοδευτικής παράταξης

Το 13,5% των πολιτών θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ηγηθεί της «κατακερματισμένης» προοδευτικής παράταξης και να την οδηγήσει στην κυβέρνηση

Σταθερά πρώτη παραμένει η ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ να έχει περάσει στη δεύτερη θέση και την Πλεύση Ελευθερίας να έχει υποχωρήσει στην τρίτη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Real Polls που δημοσιεύεται σήμερα Παρασκευή (20.6.25) στο protagon.gr.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 18 μονάδες, ενώ στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά βρίσκεται στο 18,5%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 27%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 9%, η Πλεύση Ελευθερίας 8,8%, η Ελληνική Λύση 7,2%, το ΚΚΕ 6,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,9%, το ΜέΡΑ25 3%, η Φωνή Λογικής 2,9%, το Κίνημα Δημοκρατίας 2,4%, η Νέα Αριστερά 1,2%, η Νίκη 1,1% και άλλο κόμμα 4,7%,

Δημοσκόπηση της Real Polls για το protagon.gr
Η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Real polls για το protagon.gr

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,5%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 13%, η Πλεύση Ελευθερίας 12,3%, η Ελληνική Λύση 8,4%, το ΚΚΕ 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,9%, το ΜέΡΑ25 3,7%, η Φωνή Λογικής 3,6%, το Κίνημα Δημοκρατίας 3,2%, οι Σπαρτιάτες 2%, η Νέα Αριστερά 1,9%, η Νίκη 1,65 και άλλο κόμμα στο 4,9%.

Δημοσκόπηση Real Polls για το protagon.gr
Η εκτίμηση ψήφου στη δημοσκόπηση της Real Polls
Δημοσκόπηση Real Polls
Το ποσοστό του «κανένα» φτάνει στο 54,3% στην ερώτηση για το ποιος μπορεί να ηγηθεί της αντιπολίτευσης

Στο ερώτημα «ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί της «κατακερματισμένης» αντιπολίτευσης ο «κανένας» έρχεται πρώτος με 54,3% ενώ το 13,5% θεωρεί ότι αυτόν τον ρόλο μπορεί να τον υπηρετήσει ο Αλέξης Τσίπρας, εφόσον ο πρώην πρωθυπουργός αποφασίσει να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο δείκτης δυσφορίας των πολιτών σχετικά με τους πρωταγωνιστές στον χώρο της Κεντροαριστεράς εντοπίζεται και στην ερώτηση, σχετικά με τις απόψεις τους για την αυξημένη κινητικότητα που παρατηρείται τελευταία στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Το 73% πιστεύει ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να κρατηθούν στο προσκήνιο συγκεκριμένοι πολιτικοί και πολιτευτές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι τοποθετήσεις των πολιτών για την κρίσιμη περίοδο του 2015, επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα, με το δημοψήφισμα και τα capital controls.

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις των ερωτηθέντων, το 73%, απαντούν «Ναι» και «Σίγουρα ναι» στο ερώτημα αν τα γεγονότα αυτά συνεχίζουν να επηρεάζουν την άποψη που έχουν για τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου.

Μόνο ένα 25% θεωρεί ότι τα γεγονότα αυτά συνέβαλαν στο να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Παρ’ όλα αυτά, ένα 56% θεωρεί ότι για τα γεγονότα αυτά δεν είχε αποκλειστικά την ευθύνη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στο ερώτημα «ποιος πρωθυπουργός άσκησε, κατά τη γνώμη σας, την αποτελεσματικότερη εξωτερική πολιτική;», ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 28,5% και ακολουθεί ο Κώστας Καραμανλής με 19,2% και ο Αλέξης Τσίπρας με 14,6%.

Για την κυβέρνηση το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η ακρίβεια και είναι το πρώτο που απασχολεί τους πολίτες, με δεύτερο το ΕΣΥ και τρίτο τους χαμηλούς μισθούς, με τους πολίτες να θεωρούν ότι για την υψηλή ακρίβεια ευθύνεται κυρίως η κυβέρνηση σε ποσοστό 67%, ενώ μόλις ένα 9,7% υιοθετεί την εξήγηση της «εισαγόμενης ακρίβειας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
38
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς – Ανησυχία για τη Γάζα και στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή από την Ελλάδα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 2
Η ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά - «Μεταφέρθηκε σε σταθερή κατάσταση στον Ευαγγελισμό»
«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
Λένα Σαμαρά 24
Γιατί η Λένα Σαμαρά διακομίστηκε από το Σισμανόγλειο στον Ευαγγελισμό - Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον πρόωρο θάνατό της
Αποτελεί ερώτημα εάν η άτυχη κοπέλα είχε ιστορικό επιληψίας ή καρδιακής βλάβης, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει μέχρι στιγμής με βεβαιότητα, ποια ήταν η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατό της κόρης του Αντώνη Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς και η κόρη του Λένα Σαμαρά στην πρεμιέρα της ταινίας «Ευτυχία» 41