Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Σταθερά μπροστά η ΝΔ αλλά με μονοψήφια διαφορά

Δημοσκόπηση: Σταθερά μπροστά η ΝΔ αλλά με μονοψήφια διαφορά

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μια νέα δημοσκόπηση. Ποια κόμματα μένουν (με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας) εκτός Βουλής.

Αν και μακριά από την αυτοδυναμία και με την ψαλίδα να “κλείνει”, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis για το Tvxs.gr, η ΝΔ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 20,8% έναντι 11,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΚΕ και το Κίνημα Αλλαγής με 5,2% και η Χρυσή Αυγή με 5%. Κάτω από το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή είναι: Ένωση Κεντρώων (1,9%), ΛΑΟΣ (1,2%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,1%), ΑΝΤΑΡΣΥΑ (0,8%), Λαϊκή Ενότητα (0,7%), Δημιουργία Ξανά (0,7%) και Πλεύση Ελευθερίας (0,6%).

Αναποφάσιστοι εμφανίζονται το 23,8% των ερωτηθέντων, Λευκό ή Άκυρο απαντά το 6,8%, Αποχή το 8,9%, Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ το 2,2% και “Άλλο”3,3%. Αθροιστικά, το ποσοστό όσων δεν εκφράζουν πρόθεση ψήφου εκτοξεύεται στο 41,7%.

Η δημοσκόπηση για την… οικονομία

Όσον αφορά σε θέματα οικονομίας και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το χρέος, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών κρίνει ως πολύ σημαντική τη ρύθμιση του χρέους. Ποσοστό 62% δηλώνει πως η ρύθμιση του χρέους είναι πολύ σημαντική και 19% την κρίνει αρκετά σημαντική.

Για την υπόθεση Novartis, το 73% δηλώνει πως υπάρχει σκάνδαλο και μόλις το 15% υποστηρίζει πως πρόκειται για μια σκευωρία. Ίδια είναι η εικόνα και στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ με το 65% να δηλώνει πως υπάρχει εμπλοκή και ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Η έρευνα έγινε πανελλαδικά, από τις 12 έως τις 15 Απριλίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις