Πολιτική

Δημοσκόπηση: Στις 14 μονάδες η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Οι ανησυχίες των πολιτών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε διψήφιο ποσοστό παραμένει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η ALCO για το OPEN TV και το ethnos.gr στο διάστημα 29 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2020, σε δείγμα 1.000 ατόμων.  

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 35,8%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5%, στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 5,4% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,7%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται Ελληνική Λύση με 2,9% και ΜέΡΑ 25 με 2,7%. Η Πλεύση Ελευθερίας λαμβάνει 1%, άλλο κόμμα 3,7%, το λευκό 1,8%. Επίσης το 8,5% τάσσεται υπέρ της αποχής, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 12%.

δημοσκόπηση

Την ίδια ώρα στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 24%, στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ ακολουθεί με 5,2%, ενώ Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνουν 3,2% και 3% αντίστοιχα. Στο 1,1% είναι το ποσοστό της Πλεύσης Ελευθερίας, το άλλο κόμμα λαμβάνει 4,1% ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 13,5%.

open

Στο ερώτημα ποιον “εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα”, το 49% τάσσεται υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και το 21% τον Αλέξη Τσίπρα, το 25% τάσσεται υπέρ της επιλογής “κανένας από τους δύο”.

open

Στο ερώτημα που αφορά τις θετικές και αρνητικές γνώμες των πολιτών σχετικά με τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 55% θετικές γνώμες, ενώ το 34% έχει αρνητική άποψη. Ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 31% θετικές γνώμες και 57% αρνητικές. Η Φώφη Γεννηματά λαμβάνει 26% θετικές γνώμες και 50% αρνητικές, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 22% θετικές γνώμες και 53% αρνητικές. Ο Κυριάκος Βελόπουλος 10% θετικές γνώμες και 72% αρνητικές. Τέλος ο Γιάνης Βαρουφάκης λαμβάνει 18% θετικές γνώμες και 63% αρνητικές.

open

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές το 42% έχει καλύτερη γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 36% την ίδια και το 18% χειρότερη. Το 53% έχει την ίδια γνώμη για τον Αλέξη Τσίπρα, το 33% έχει χειρότερη γνώμη και το 10% καλύτερη.

open

Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες

Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν και σε θέματα επικαιρότητας όπως οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίας που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Το 40% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι “οι αποκαλύψεις παραπέμπουν σε παραδικαστικό κύκλωμα και παρακράτος επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ”. Παράλληλα το 33% πιστεύει ότι “η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα που η ίδια δημιουργεί με την πολιτική της”.

open

Οι ανησυχίες των πολιτών

Στο ερώτημα για “το ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας;”, το 50% απαντάει ότι είναι η ανεργία. Το 18% εκτιμά ότι είναι η πανδημία του κορονοϊού, το 9% απαντάει ότι είναι το μεταναστευτικό. Το 8% οι σχέσεις με την Τουρκία, το 5% η απουσία επενδύσεων, το 4% η υψηλή φορολογία, η υγεία, η παιδεία και άλλο από 2%.

open

Στο ερώτημα για το εάν είστε αισιόδοξος ή απαισιόδοξος για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα τους επόμενους έξι μήνες το 39%, εκφράζει αισιοδοξία ενώ το 52% απαισιοδοξία.

open

Όσον αφορά στον δείκτη βαθμολόγησης της κυβέρνησης το 28% απαντάει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο και το 16% θεωρεί ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένο από την κυβέρνηση.

open

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης 8
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
29
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 63
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6