Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Το απόλυτο κοντράστ για Μητσοτάκη – Τσίπρα! Έκδηλος ο φόβος για κορονοϊό και Τουρκία

Δημοσκόπηση: Το απόλυτο κοντράστ για Μητσοτάκη – Τσίπρα! Έκδηλος ο φόβος για κορονοϊό και Τουρκία

Υψηλά ποσοστά εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse. Ανησυχία για κορονοϊό και ελληνοτουρκικά. Ναι στη θέσπιση κανόνων σε πορείες και συγκεντρώσεις.

Θετική είναι η αξιολόγηση της κυβέρνησης για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με αυτή το 54% θεωρεί καλή την εικόνα της κυβέρνησης, ενώ το 39% δεν έχει καλή γνώμη για αυτόν τον ένα χρόνο διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα το 31% λέει καλύτερα απ’ ότι περίμενα, 23% καλά όπως περίμενα, 22% άσχημα όπως περίμενα και 17% χειρότερα από ότι περίμενα και 7% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 23% διατηρεί θετική άποψη, ενώ το 69% αρνητική. Συγκεκριμένα για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το 5% λέει καλύτερα από ότι περίμενα, 18% καλά όπως περίμενα, 34% άσχημα όπως περίμενα και 35% χειρότερα όπως περίμενα.

Το 58% βλέπει θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Θετική είναι και η αξιολόγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse το 38% δηλώνει καλύτερα από όσο περίμενα, το 20% καλά όπως περίμενα, 20% άσχημα όπως περίμενα, 16% χειρότερα από όσο περίμενα. Ποσοστό δηλαδή που φτάνει το 58% και είναι άκρως εντυπωσιακό μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης.

Ανησυχία για κορονοϊό και ελληνοτουρκικά

Στην ερώτηση για το πόσο απασχολεί ο κορονοϊός τον κόσμο ειδικά μετά το άνοιγμα των συνόρων το 34% λέει πολύ, το 30% αρκετά, το 18% μέτρια, το 6% λίγο και το 5% ελάχιστα.

Για τα ελληνοτουρκικά θέματα και για τη στάση της Τουρκίας η κοινή γνώμη σύμφωνα με τη δημοσκόπηση δείχνει πως το 40% ανησυχεί πολύ, το 30% αρκετά, το 13% μέτρια, το 6% λίγο και 6% ελάχιστα έως καθόλου.

Τι λένε για πορείες και “καταγγελίες Καλογρίτσα”

Για το αν χρειάζεται να τεθούν πρόσθετοι κανόνες στο πως γίνονται πορείες και διαδηλώσεις το 37% απαντά σίγουρα ναι, το 19% μάλλον ναι, το 11% μάλλον όχι, το 22% σίγουρα όχι.

Στη ερώτηση για το πόσο επηρεάζει την αξιωματική αντιπολίτευση οι πρόσφατες “καταγγελίες Καλογρίτσα” το 26% των ερωτηθέντων απαντά πολύ, το 14% αρκετά, το 9% μέτρια, το 7% λίγο και το 23% ελάχιστα έως καθόλου.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης – 19 μονάδες διαφορά η ΝΔ

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 48%, με 24% ο Αλέξης Τσίπρας και κανένας από τους δυο λέει το 23%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 43%, ΣΥΡΙΖΑ με 24%, το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜεΡΑ25 με 3%.

Στη συσπείρωση ψήφων η Νέα Δημοκρατία φτάνει το 86% ενώ οι εισροές νέων ψηφοφόρων 9%, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 69% και οι νέοι ψηφοφόροι το 2,5%.

Δείτε ολόκληρη την δημοσκόπηση κάνοντας κλικ εδώ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις