Πολιτική

Δημοσκόπηση: «Βλέπει» αυτοδυναμία η ΝΔ, διψήφια η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την τραγωδία στο Μάτι

Η νέα δημοσκόπηση της Marc είναι η πρώτη μετά την 20η Αυγούστου και θέτει καίρια ερωτήματα. Ποιος έχει την ευθύνη για τους νεκρούς στο Μάτι; Τι πιστεύει η πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Πώς βλέπουν οι πολίτες την «έξοδο από τα μνημόνια»;
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε τροχιά αυτοδυναμίας κινείται η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό τη εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Διψήφια η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αποτυπώνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στη συγκυβέρνηση, ενώ συντριπτικό είναι το ποσοστό που της καταλογίζει ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι.

Πρόθεση ψήφου και παράσταση νίκης

Σύμφωνα με τη Marc η διαφορά των δύο κομμάτων κινείται σε διψήφια ποσοστά, συγκεκριμένα 10,9%, με τη Ν.Δ. να λαμβάνει 29.9% και τον ΣΥΡΙΖΑ 19%.

Ακολουθεί η Χ.Α. με 6,9%, το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 6%, η Ε.Κ. με 2,5%, το κόμμα Βελόπουλου με 2%, το Ποτάμι με 1,4%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3% και τελευταίοι εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ με 1,2%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της Ν.Δ. να συγκεντρώνει 38,4% έναντι 25% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 69,5 έναντι 14 του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τραγωδία στο Μάτι και η κρατική ολιγωρία

Το 77,6% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την τραγωδία με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Το 81,1% θεωρεί ότι υπήρξε ολιγωρία από τον κρατικό μηχανισμό. Σε άλλη ερώτηση το 74,3% δηλώνει ότι έχει θυμό (34,2%) και απογοήτευση (40,1%) από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών

Το 81,1% θεωρεί ότι τα μνημόνια συνεχίζονται για την χώρα, παρά την ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος, ενώ το 72,4% δεν πιστεύει στις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Τέλος, το 69,8% θέλει η Βουλή να ψηφίσει «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών.

πηγή: Εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Οι συνεπείς επαγγελματίες θα δουν φοροελαφρύνσεις στα μέτρα της ΔΕΘ – Μακάρι να υπήρχαν τα λεφτά για 13ο και 14ο μισθό
Τη μείωση φορολογικών συντελεστών προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ,...
Ο Παύλος Μαρινάκης
17
Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Μοιρασμένοι οι πολίτες για «εκλογές τώρα»
Στο 26,5% το ποσοστό της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, μικρή πτώση για την ΕΛΑΣ, σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ. Το 12% των πολιτών «καλοβλέπει» ένα νέο κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά
Κάλπη, εκλογές 193
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας
Το μέλος της Γραμματείας της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων, κάνει λόγο για «μια συνειδητή απόφαση που έχει να κάνει με την ανάγκη μου να παραμείνω πιστός στα πιστεύω μου και τις αξίες μου»
Ο Σωκράτης Αλειφτήρας 7