Πολιτική

Δημοσκόπηση: «Βλέπει» αυτοδυναμία η ΝΔ, διψήφια η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την τραγωδία στο Μάτι

Η νέα δημοσκόπηση της Marc είναι η πρώτη μετά την 20η Αυγούστου και θέτει καίρια ερωτήματα. Ποιος έχει την ευθύνη για τους νεκρούς στο Μάτι; Τι πιστεύει η πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Πώς βλέπουν οι πολίτες την «έξοδο από τα μνημόνια»;
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε τροχιά αυτοδυναμίας κινείται η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό τη εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Διψήφια η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αποτυπώνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στη συγκυβέρνηση, ενώ συντριπτικό είναι το ποσοστό που της καταλογίζει ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι.

Πρόθεση ψήφου και παράσταση νίκης

Σύμφωνα με τη Marc η διαφορά των δύο κομμάτων κινείται σε διψήφια ποσοστά, συγκεκριμένα 10,9%, με τη Ν.Δ. να λαμβάνει 29.9% και τον ΣΥΡΙΖΑ 19%.

Ακολουθεί η Χ.Α. με 6,9%, το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 6%, η Ε.Κ. με 2,5%, το κόμμα Βελόπουλου με 2%, το Ποτάμι με 1,4%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3% και τελευταίοι εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ με 1,2%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της Ν.Δ. να συγκεντρώνει 38,4% έναντι 25% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 69,5 έναντι 14 του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τραγωδία στο Μάτι και η κρατική ολιγωρία

Το 77,6% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την τραγωδία με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Το 81,1% θεωρεί ότι υπήρξε ολιγωρία από τον κρατικό μηχανισμό. Σε άλλη ερώτηση το 74,3% δηλώνει ότι έχει θυμό (34,2%) και απογοήτευση (40,1%) από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών

Το 81,1% θεωρεί ότι τα μνημόνια συνεχίζονται για την χώρα, παρά την ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος, ενώ το 72,4% δεν πιστεύει στις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Τέλος, το 69,8% θέλει η Βουλή να ψηφίσει «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών.

πηγή: Εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Τύμπανα πολέμου» στον ΣΥΡΙΖΑ για την Κεντρική Επιτροπή: Μετά τον Παππά, και ο Αλεξιάδης ζητά καθαρές λίστες από τον Φάμελλο
Νέες αιχμές περί αδιαφάνειας στην Κουμουνδούρου, με βολές κατά της ηγεσίας για τη σύνθεση του σώματος και φόντο την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές μετά την επανεμφάνιση Τσίπρα
Αλεξιάδης και Παππάς
Έκρηξη Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τα γλυκά του Ξανθόπουλου: «Την ώρα που πάει να γίνει συγκάλυψη θέλετε να κεράσετε»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αντέδρασε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε παύση για να κεράσει λόγω της ονομαστικής του εορτής, ενώ συζητούνταν τα αιτήματα για τις υποκλοπές
Κωνσταντοπούλου και Ξανθόπουλος
Γεωργιάδης κατά Τσίπρα: «Αλέξη μου, άσε τα περί ηθικού πλεονεκτήματος, απόλαυσε τη βίλα με 500 ευρώ στο Σούνιο»
Σχολιάζοντας δηλώσεις στελεχών της ΕΛΑΣ, τα οποία είπαν πως η υπόθεση υποκλοπών έχει μπει στο αρχείο είπε: «Οι ''υποκλοπές'' δεν έχουν τεθεί στο αρχείο και μάλιστα δύο φορές; Γιατί τις επαναφέρουν τότε; Αυτό είναι κακό αρχείο και το άλλο το καλό; Ας τα αφήσουν λοιπόν αυτά»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αλέξης Τσίπρας 13