Πολιτική

Δημοσκόπηση: «Βλέπει» αυτοδυναμία η ΝΔ, διψήφια η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την τραγωδία στο Μάτι

Η νέα δημοσκόπηση της Marc είναι η πρώτη μετά την 20η Αυγούστου και θέτει καίρια ερωτήματα. Ποιος έχει την ευθύνη για τους νεκρούς στο Μάτι; Τι πιστεύει η πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Πώς βλέπουν οι πολίτες την «έξοδο από τα μνημόνια»;
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε τροχιά αυτοδυναμίας κινείται η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό τη εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Διψήφια η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αποτυπώνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στη συγκυβέρνηση, ενώ συντριπτικό είναι το ποσοστό που της καταλογίζει ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι.

Πρόθεση ψήφου και παράσταση νίκης

Σύμφωνα με τη Marc η διαφορά των δύο κομμάτων κινείται σε διψήφια ποσοστά, συγκεκριμένα 10,9%, με τη Ν.Δ. να λαμβάνει 29.9% και τον ΣΥΡΙΖΑ 19%.

Ακολουθεί η Χ.Α. με 6,9%, το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 6%, η Ε.Κ. με 2,5%, το κόμμα Βελόπουλου με 2%, το Ποτάμι με 1,4%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3% και τελευταίοι εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ με 1,2%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της Ν.Δ. να συγκεντρώνει 38,4% έναντι 25% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 69,5 έναντι 14 του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τραγωδία στο Μάτι και η κρατική ολιγωρία

Το 77,6% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την τραγωδία με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Το 81,1% θεωρεί ότι υπήρξε ολιγωρία από τον κρατικό μηχανισμό. Σε άλλη ερώτηση το 74,3% δηλώνει ότι έχει θυμό (34,2%) και απογοήτευση (40,1%) από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών

Το 81,1% θεωρεί ότι τα μνημόνια συνεχίζονται για την χώρα, παρά την ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος, ενώ το 72,4% δεν πιστεύει στις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Τέλος, το 69,8% θέλει η Βουλή να ψηφίσει «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών.

πηγή: Εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΚΕ κατά Μαρινάκη και Κυρανάκη: «Η θεωρία των δύο άκρων είναι κεντρική κυβερνητική γραμμή»
Ο Περισσός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποσυνδέει τη ναζιστική ιδεολογία από τα εγκλήματα της οργάνωσης - Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις ποινικές καταδίκες
Κυρανάκης, ΚΚΕ, Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ: «Ας σταματήσουν να αναζητούν δήθεν “κρυφές ατζέντες” και ας απαντήσουν για τη δική τους»
Η νέα απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις κυβερνητικές πηγές, με αιχμές για τον εκλογικό πήχη του 25% και τις δηλώσεις Καράογλου - «Ας πείσουν πρώτα τους βουλευτές τους»
Μέγαρο Μαξίμου
Καράογλου: Η ΝΔ να απευθυνθεί σε Ελληνική Λύση, Νίκη, Λατινοπούλου, Σαμαρά και Καρυστιανού αν δεν πετύχει αυτοδυναμία – ΠΑΣΟΚ: «Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη»
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης εισηγείται άνοιγμα σε κόμματα στα δεξιά της παράταξης, με τη Χαριλάου Τρικούπη να κάνει λόγο για σχέδιο συγκυβέρνησης με την Ακροδεξιά
Θεόδωρος Καράογλου, ΝΔ
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Τον ακούγαμε και ήταν σαν να ακούμε τον Μητσοτάκη» – Βολές για «νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΕΛΑΣ για τη 13η σύνταξη και τις οικονομικές του θέσεις - «Έταξε τα πάντα στους πάντες για να κάνει τα ακριβώς ανάποδα»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία Χαριλάου Τρικούπη