Πολιτική

Δημοσκόπηση: «Βλέπει» αυτοδυναμία η ΝΔ, διψήφια η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την τραγωδία στο Μάτι

Η νέα δημοσκόπηση της Marc είναι η πρώτη μετά την 20η Αυγούστου και θέτει καίρια ερωτήματα. Ποιος έχει την ευθύνη για τους νεκρούς στο Μάτι; Τι πιστεύει η πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Πώς βλέπουν οι πολίτες την «έξοδο από τα μνημόνια»;

Σε τροχιά αυτοδυναμίας κινείται η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό τη εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Διψήφια η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αποτυπώνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στη συγκυβέρνηση, ενώ συντριπτικό είναι το ποσοστό που της καταλογίζει ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι.

Πρόθεση ψήφου και παράσταση νίκης

Σύμφωνα με τη Marc η διαφορά των δύο κομμάτων κινείται σε διψήφια ποσοστά, συγκεκριμένα 10,9%, με τη Ν.Δ. να λαμβάνει 29.9% και τον ΣΥΡΙΖΑ 19%.

Ακολουθεί η Χ.Α. με 6,9%, το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 6%, η Ε.Κ. με 2,5%, το κόμμα Βελόπουλου με 2%, το Ποτάμι με 1,4%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3% και τελευταίοι εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ με 1,2%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της Ν.Δ. να συγκεντρώνει 38,4% έναντι 25% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 69,5 έναντι 14 του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τραγωδία στο Μάτι και η κρατική ολιγωρία

Το 77,6% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την τραγωδία με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Το 81,1% θεωρεί ότι υπήρξε ολιγωρία από τον κρατικό μηχανισμό. Σε άλλη ερώτηση το 74,3% δηλώνει ότι έχει θυμό (34,2%) και απογοήτευση (40,1%) από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών

Το 81,1% θεωρεί ότι τα μνημόνια συνεχίζονται για την χώρα, παρά την ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος, ενώ το 72,4% δεν πιστεύει στις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Τέλος, το 69,8% θέλει η Βουλή να ψηφίσει «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών.

πηγή: Εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για την ενέργεια - «Τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πληρώνουν από τα ακριβότερα τιμολόγια ρεύματος στην Ευρώπη»
«Σχεδόν ένα στα πέντε ελληνικά νοικοκυριά αδυνατεί να θερμάνει επαρκώς την κατοικία του» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
O Νίκος Ανδρουλάκης
Τα συλλυπητήρια μηνύματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα» - «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι»
Τη φονική πυρκαγιά στην μπισκοτοβιομηχανία σχολίασε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπενθυμίζοντας ότι το 2025 έκλεισε με «τραγικό απολογισμό δεκάδων νεκρών» σε εργατικά δυστυχήματα
Εικόνες από το φλεγόμενο εργοστάσιο από ψηλά
Ο Ανδρουλάκης ζητά παραίτηση Φλωρίδη για τη «διάταξη Κεφαλογιάννη»: «Δεν στέκεται ως υπουργός Δικαιοσύνης»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική στη κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για απομάκρυνση από τον ευρωπαϊκό δρόμο και για πρακτικές που «προσομοιάζουν στην Ουγγαρία»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
20
Επιστολική ψήφο για τους Έλληνες του εξωτερικού και στις εθνικές προτείνει ο Μητσοτάκης - Σχέδιο για Τριεδρική Εκλογική Περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επαναφορά των εδρών Επικρατείας σε 12 καθώς και ότι το όριο εισόδου στη Βουλή παραμένει στο 3%
κάλπη
Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Η σκέψη μας με τις οικογένειες των θυμάτων – Η Πυροσβεστική ερευνά για να αποδοθούν ευθύνες
«Η Πυροσβεστική ερευνά ήδη τις συνθήκες για να αποδοθούν ευθύνες» τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
51
Το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά περιδίνησης: Αιχμές, εσωστρέφεια και στο βάθος το συνέδριο του Μαρτίου
Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, που εκτιμούν ότι η ήττα δεν είναι ένα σενάριο με λίγες πιθανότητες. Ειδικά από τη στιγμή που τον πήχη έχει βάλει αρκετά ψηλά ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Γερουλάνος