Πολιτική

Δημοσκόπηση: «Βλέπει» αυτοδυναμία η ΝΔ, διψήφια η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την τραγωδία στο Μάτι

Η νέα δημοσκόπηση της Marc είναι η πρώτη μετά την 20η Αυγούστου και θέτει καίρια ερωτήματα. Ποιος έχει την ευθύνη για τους νεκρούς στο Μάτι; Τι πιστεύει η πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Πώς βλέπουν οι πολίτες την «έξοδο από τα μνημόνια»;
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε τροχιά αυτοδυναμίας κινείται η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό τη εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Διψήφια η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αποτυπώνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στη συγκυβέρνηση, ενώ συντριπτικό είναι το ποσοστό που της καταλογίζει ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι.

Πρόθεση ψήφου και παράσταση νίκης

Σύμφωνα με τη Marc η διαφορά των δύο κομμάτων κινείται σε διψήφια ποσοστά, συγκεκριμένα 10,9%, με τη Ν.Δ. να λαμβάνει 29.9% και τον ΣΥΡΙΖΑ 19%.

Ακολουθεί η Χ.Α. με 6,9%, το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 6%, η Ε.Κ. με 2,5%, το κόμμα Βελόπουλου με 2%, το Ποτάμι με 1,4%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3% και τελευταίοι εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ με 1,2%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της Ν.Δ. να συγκεντρώνει 38,4% έναντι 25% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 69,5 έναντι 14 του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τραγωδία στο Μάτι και η κρατική ολιγωρία

Το 77,6% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την τραγωδία με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Το 81,1% θεωρεί ότι υπήρξε ολιγωρία από τον κρατικό μηχανισμό. Σε άλλη ερώτηση το 74,3% δηλώνει ότι έχει θυμό (34,2%) και απογοήτευση (40,1%) από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών

Το 81,1% θεωρεί ότι τα μνημόνια συνεχίζονται για την χώρα, παρά την ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος, ενώ το 72,4% δεν πιστεύει στις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Τέλος, το 69,8% θέλει η Βουλή να ψηφίσει «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών.

πηγή: Εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καρυστιανού για την αποχώρηση του Κοκοτσάκη: «Η Ελπίδα για τη Δημοκρατία ανήκει σε κάθε πολίτη – Αναρτήθηκε η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος»
«Οι αιτιάσεις είναι γενικές, ξεκάθαρα πρόωρες και άδικες, χωρίς ένα συγκεκριμένο γεγονός να τις στηρίζει, και διατυπώνονται τη στιγμή ακριβώς που καλούμε ολόκληρη την κοινωνία να συμμετέχει», ήταν το μήνυμα της Μαρίας Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης: Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ισχυρό κόμμα στις εκλογές και έχουμε πολιτική εικόνα Μητσοτάκη – Τσίπρα, θα μπούμε στη μηχανή του χρόνου
«Αν είχα κάνει στη χώρα, στους θεσμούς, στην οικονομία και στην κοινωνία, ό,τι έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, θα είχα εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο»
Νίκος Ανδρουλάκης 5
Όσα έγιναν στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Καλέντζι για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου
Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, παρεμβάσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Σκανδαλίδη, καθώς και προβολή αφιερωματικού βίντεο στη μνήμη του ιδρυτή του κόμματος
Ανδρέας Παπανδρέου