Πολιτική

Δημοσκόπηση υπεροχής για την ΝΔ – 12,09% προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση βλέπει το "φως" της δημοσιότητας και εμφανίζει το κόμμα της ΝΔ να προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προβάδισμα μεγαλύτερο των 12 μονάδων στην πρόθεση ψήφου, αλλά και της τάξης του 14% με αναγωγή δίνει νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll στην ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 17-21 Σεπτεμβρίου.

Τι δείχνει η δημοσκόπηση για διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ συγκεντρώνει 26,03%, έναντι 13,94% του ΣΥΡΙΖΑ.

dhmoskophsh

Μάλιστα, με αναγωγή τα ποσοστά διαμορφώνονται στο 29,91% για τη ΝΔ, έναντι 16,02% του ΣΥΡΙΖΑ.

dimoskopisi opinionpoll

dimoskopisi opinionpoll

Μάχη για την τρίτη θέση

Την ίδια ώρα, μάχη για την τρίτη θέση φαίνεται ότι δίνουν Κίνημα Αλλαγής, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, με ποσοστά 5,60%, 5,4% και 5%, (σ.σ. με αναγωγή 6,44%, 6,21% και 5,65% αντίστοιχα).

Παράλληλα, εκτός βουλής φαίνεται ότι θα τεθούν Το Ποτάμι με ποσοστό 0,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 0,68%. Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2,1% και αναποφάσιστοι δηλώνουν το 14,86% των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με σχόλιο της εταιρείας, η διαφορά στα ποσοστά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με αναγωγή έχει αυξηθεί κατά μία μονάδα έναντι του Δεκεμβρίου του 2017. Κατά το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2018, υπήρξε μείωση της διαφοράς, ωστόσο από εκείνη τη στιγμή και μετά υπάρχει σταδιακή και συνεχής αύξηση της διαφοράς.

Η καταλληλότητα για την πρωθυπουργία

Στο ερώτημα του ποιος είναι πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός, νικητής είναι και σε αυτή την δημοσκόπηση ο… κανένας με ποσοστό 43,40%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί με 29,33%, με τον Αλέξη Τσίπρα να έπεται με 23,06%.

dimoskopisi opinionpoll

“Να μην επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών”

Την ίδια ώρα, ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για ζητήματα οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.

Το 72,52% θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, το 76,9% θεωρεί λάθος τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης, το 84,25% θεωρεί ότι η χώρα συνεχίζει να κινείται στον αστερισμό των μνημονιακών δεσμεύσεων και της επιτροπείας, το 75,8% δηλώνει ότι θα συνεχιστούν οι πολιτικές λιτότητας και το 70% εκτιμά ότι η πολιτική που ακολουθείται θα χειροτερεύσει την οικονομική του κατάσταση.

dimoskopisi opinionpoll

dimoskopisi opinionpoll

dimoskopisi opinionpoll

dimoskopisi opinionpoll

Σκοπιανό, Μάτι και συντάξεις

Επίσης, το 65% ζητά να μην επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή και το 57,1% θεωρεί την κυβέρνηση βασικά υπεύθυνη για το Μάτι. Επίσης, το 56% θεωρεί ότι θα υπάρξει μείωση των συντάξεων ακόμη και αν υπάρξει μια μικρή παράταση.

dimoskopisi opinionpoll

dimoskopisi opinionpoll dimoskopisi opinionpoll

Δείτε ολόκληρη την δημοσκόπηση

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/09/dimoskopisi_opinionpoll.pdf”]

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Interview: Οι 4 χαμένες περιφέρειες της ΝΔ, 6 στους 10 δεν προτιμούν τα ΕΛΤΑ – Πώς βλέπουν την επιστροφή Τσίπρα
Σύμφωνα μάλιστα με τα ευρήματα της δημοσκόπης το «πρασίνισμα» του χάρτη στις συγκεκριμένες περιφέρειες προκύπτει κυρίως λόγω της μείωσης της δύναμης της ΝΔ και όχι λόγω της αύξησης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ
Κάλπη
Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Ιωακείμ Γρυσπολάκη για τα Βορίζια και την οπλοκατοχή στην Κρήτη: «Όταν το θράσος και η εχθροπάθεια δεν έχουν όρια»
«Ο διορισμένος από την Υπουργό Πολιτισμού Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκης, έκανε μία αποκρουστική ανάρτηση», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έριξε «καρφί» για τον Αντώνη Σαμαρά: Εχθροπραξία και μισαλλοδοξία στα εθνικά θέματα είναι καταστροφική
Η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών στη Βουλή εκλήφθηκε από πολλούς, ως μια απάντηση με νόημα για όσα του καταλόγισε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή 8
Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show και πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης
«Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show, μία τραγωδία να γίνεται πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης για να βγάλει την ουρά της έξω η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη»
Ο Νίκος Ανδρουλακης
9