Πολιτική

Δημοτικές Εκλογές 2023: Οι 5 «μόνιμοι» Δήμαρχοι περιοχών σε Ηλεία, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία που βγήκαν ξανά νικητές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μπορεί εννέα δήμαρχοι, σε σύνολο 19 δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να εκλέχθηκαν για πρώτη φορά στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, ωστόσο άλλοι πέντε δήμαρχοι που εκλέχθηκαν σε δήμους των περιφερειακών ενοτήτων Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας κερδίζουν διαχρονικά, μέσω της κάλπης, την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών.

Πρόκειται για τον δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Διονύση Μπαλιούκο , τον δήμαρχο Πηνείου Αλέξη Καστρινό, τον δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τον δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα, που βγήκαν νικητές και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές.

Οι εν λόγω δήμαρχοι που κέρδισαν και πάλι τη μάχη της κάλπης και παρέμειναν στις θέσεις τους μετά τις δημοτικές εκλογές.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων της Ηλείας Διονύσης Μπαλιούκος, κατέχει το ρεκόρ εκλογής επί επτά συνεχόμενες θητείες, αφού στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές εξελέγη από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 55,18%.

Ο Διονύσης Μπαλιούκος εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος το 1998 στον τότε, με το σχέδιο «Καποδίστριας», Δήμο Σκιλλούντος, που είχε ως έδρα τα Κρέστενα.

Στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002 επανεκλέχθηκε δήμαρχος Σκιλλούντος, με ποσοστό 53,24%, όπως και στις εκλογές του 2006, με ποσοστό 56,01%.

Το 2010 επανεκλέχθηκε, με ποσοστό 54,75% δήμαρχος του «Καλλικρατικού» Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, που δημιουργήθηκε από τη συνένωση των δήμων Σκιλλούντος, Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας.

Ο Διονύσης Μπαλιούκος επανεξελέγη το 2014, με ποσοστό 53,61% και το 2019, με ποσοστό 50,93%, ενώ μετά την νίκη του στις 8 Οκτωβρίου θα είναι ο Δήμαρχος με τις επτά συνεχόμενες θητείες.

Ο δήμαρχος Πηνειού

Ένας ακόμη δήμαρχος από την περιφερειακή ενότητα της Ηλείας με πολλές θητείες είναι ο νέος δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός.

Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές εξελέγη δήμαρχος από τον πρώτο γύρο, με ποσοστό 50,16%, ενώ πρώτη φορά εξελέγη δήμαρχος το 2006, με ποσοστό 52,09%.

Στις επόμενες εκλογές του 2010 επανεξελέγη δήμαρχος, με ποσοστό 59,18%, όπως επίσης και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, με ποσοστό 61,04%.

Στις εκλογές του 2019 δεν έθεσε υποψηφιότητα, αλλά επανήλθε φέτος και εξελέγη εκ νέου δήμαρχος για να φθάσει τις τέσσερις θητείες.

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων

Στην περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, επανεξελέγη από την πρώτη Κυριακή, με το υψηλό ποσοστό του 71,20%.

Ο Θανάσης Παπαδόπουλος εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος Καλαβρύτων το 1998 και επανεξελέγη το 2002, με ποσοστό 53,62%. Το 2006 εξελέγη εκ νέου δήμαρχος Καλαβρύτων, με ποσοστό 62,92%, ενώ το 2010 δεν έθεσε υποψηφιότητα, αφού είχε εκλεγεί βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ.

Στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 δεν έθεσε υποψηφιότητα, ενώ επανήλθε στις εκλογές του 2019, όπου εξελέγη δήμαρχος στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 59,14%. Με την εκλογή του στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές θα μετρά πέντε θητείες.

Ο δήμαρχος Πατρέων

Στο Δήμο Πατρέων, ο Κώστας Πελετίδης εξελέγη στις 15 Οκτωβρίου δήμαρχος για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Ο σημερινός δήμαρχος εξελέγη για πρώτη φορά το 2014, με ποσοστό 63,53% στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Το 2019 εκλέχθηκε για δεύτερη φορά δήμαρχος Πατρέων, λαμβάνοντας ποσοστό 70,86% στον δεύτερο γύρο, ενώ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές έλαβε στον πρώτο γύρο ποσοστό 39,95% και στον δεύτερο γύρο ποσοστό 56,69%.

Ο δήμαρχος Θέρμου

Στο Δήμο Θέρμου της Αιτωλοακαρνανίας, ο Σπύρος Κωνσταντάρας επανεξελέγη στις 8 Οκτωβρίου δήμαρχος για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Ο Σπύρος Κωνσταντάρας εξελέγη δήμαρχος Θέρμου για πρώτη φορά το 2014 και μάλιστα από τον πρώτο γύρο, με ποσοστό 68,25%.

Στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, το 2019, εξελέγη εκ νέου δήμαρχος πάλι από τον πρώτο γύρο, με ποσοστό 54,16%, ενώ στις 8 Οκτωβρίου έλαβε ποσοστό 56,26%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 35
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 6
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 42
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 49