Πολιτική

Διονύσης Τεμπονέρας: Μας προβληματίζει ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύτηκαν τις πολιτικές μας προτάσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει, με όρους κοινωνίας -«και όχι κομματικούς όρους που δεν αφορούν καν», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- πρωτοβουλία ανασύνθεσης και ανασύνταξης στον κατακερματισμένο και πολυδιασπαμένο προοδευτικό χώρο, τονίζει ο Διονύσης Τεμπονέρας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το βράδυ της Κυριακής (9.6.24).

«Η πρωτοφανής αποχή από τις ευρωπαϊκές εκλογές προβληματίζει κάθε αριστερό και προοδευτικό πολίτη και οδηγεί σε πορεία απονομιμοποίησης στη συνείδηση μεγάλης μερίδας της κοινωνίας, των ευρωπαϊκών αντιπροσωπευτικών θεσμών και εκπροσώπων», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook ο Δ. Τεμπονέρας.

«Η σημαντική άνοδος της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη επιβεβαιώνει μια βαθιά και επικίνδυνη συντηρητική στροφή των πολιτών, που αναζητούν δυστυχώς διέξοδο σε φασιστικά μορφώματα», υπογραμμίζει και επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εισπράττει με ξεκάθαρο τρόπο την αποδοκιμασία των πολιτών και μέσα σε λίγους μήνες υφίσταται διψήφια απώλεια στα εκλογικά της ποσοστά. Η ΝΔ έχει χάσει πάνω απο το 25% της εκλογικής της δύναμης σε σύγκριση με τις περσινές εθνικές εκλογές».

«Μας προβληματίζει το γεγονός, ότι οι πολίτες που απεγκλωβίζονται από την ΝΔ και τις δεξιές πολιτικές, δεν εμπιστεύτηκαν με καθαρό τρόπο τις πολιτικές μας προτάσεις και κατέφυγαν είτε στην αποχή είτε σε ακροδεξιές λύσεις, είτε σε άλλες επιλογές», σημειώνει.

«Οφείλουμε συνεπώς συλλογικά και συντεταγμένα, να ακούσουμε την κοινωνία και να προσαρμόσουμε την πολιτική μας στρατηγική στην κατεύθυνση της συνεχούς διεκδίκησης της ενότητας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων», σχολιάζει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει, με όρους κοινωνίας και όχι με κομματικούς όρους που δεν αφορύν κανέναν, να αναλάβει πρωτοβουλία ανασύνθεσης και ανασύνταξης στον κατακερματισμένο και πολυδιασπασμένο προοδευτικό χώρο, μέσα από ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες πολιτικής και κοινωνικής ώσμωσης, μακριά από ηγεμονισμούς, περιχαρακώσεις και εσωκομματικές καταγραφές, καταθέτοντας παράλληλα ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο, που θα δώσει κυβερνητική προοπτική και δίεξοδο», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Δ. Τεμπονέρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ηλίας Κασιδιάρης: «Yπάρχουν επαφές με ανεξάρτητους, απευθύνεται και σε ψηφοφόρους της Λατινοπούλου και του Βελόπουλου» λέει η δικηγόρος του
«Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με ανεξάρτητους από τη ΝΔ, ούτε έχει ή θα έχει καμία σχέση με το υπό ίδρυση κόμμα του Αντώνη Σαμαρά» είπε η δικηγόρος του
Ηλίας Κασιδιάρης
ΠΑΣΟΚ: Άνοιξε η μεταγραφική περίοδος μετά τη ΔΕΘ – Προ των πυλών ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ακολουθεί ο Ευάγγελος Αποστολάκης
Θέμα χρόνου θεωρείται η ένταξη στο ΠΑΣΟΚ των Αλέξανδρου Αυλωνίτη και Ευάγγελου Αυλωνίτη ενώ πολλές πιθανότητες συγκεντρώνουν οι επιστροφές των Νίνας Κασιμάτη και Θεοδώρας Τζάκρη
Ράνια Θρασκιά, Αλέξανδρος Αποστολάκης, Ευάγγελος Αποστολάκης και Πέτρος Παππάς στη Βουλή