Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Διπλό χτύπημα Σκουρλέτη πριν τον ανασχηματισμό – Μπλόκο στην επένδυση στις Σκουριές και την πώληση του 17% της ΔΕΗ

Διπλό χτύπημα Σκουρλέτη πριν τον ανασχηματισμό – Μπλόκο στην επένδυση στις Σκουριές και την πώληση του 17% της ΔΕΗ

– Η Ελληνικός Χρυσός ζητούσε να δοθεί το «πράσινο φως» για την επένδυση της εταιρείας στις Σκουριές
– Ο Πάνος Σκουρλέτης γυρνάει την πλάτη σε ακόμα μια επένδυση βάζοντας μπλόκο σε αυτήν
– Πηγές της Καναδικής εταιρείας υπενθυμίζουν ότι έχουν δικαιωθεί 16 φορές από το ΣτΕ!
– Ο κ. Σκουρλέτης για άλλη μία φορά εμφανίστηκε αντίθετος με την κυβερνητική πολιτική στο θέμα της ΔΕΗ
– Π. Σκουρλέτης: Να ξεμπερδεύουμε με τη δέσμευση της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ για την πώληση του 17% της ΔΕΗ

Με τον ανασχηματισμό να είναι πλέον θέμα 24ώρων, ο Πάνος Σκουρλέτης γνωρίζοντας όλη τη φημολογία για πιθανή απομάκρυνσή του από το υπουργείο του, φαίνεται πως τραβάει το σχοινί με το Μέγαρο Μαξίμου με ένα διπλό χτύπημα.

Ακολουθώντας τη δική του πολιτική, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης μπλόκαρε για άλλη μία φορά την επένδυση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές. Συγκεκριμένα αποφάσισε να απορρίψει την αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει τον Σεπτέμβριο η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ζητώντας να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση του υπουργού, η οποία εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2016 και προέβλεπε την επιστροφή του Προσαρτήματος Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειϊκού Οξέος Μαντέμ Λάκκου”.

Με άλλα λόγια η Ελληνικός Χρυσός ζητούσε να δοθεί το «πράσινο φως» για την επένδυσή της στις Σκουριές, ενώ παράλληλα πηγές της εταιρείας, σχολιάζοντας την απόφαση Σκουρλέτη, αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο αυτό είναι «άκρως αποθαρρυντικό για τον Καναδό επενδυτή ενώ υπενθυμίζουν ότι έχουν δικαιωθεί 16 φορές από το ΣτΕ».

Και πριν κοπάσει ο θόρυβος από αυτή την ενέργεια του Πάνου Σκουρλέτη, ο ίδιος έρχεται και για άλλη μία φορά με δηλώσεις του έρχεται απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ενεργειακή λεκάνη της Δυτικής Μακεδονίας τόνισε πως “η ΔΕΗ έχει παρελθόν, έχει παρόν και θα έχει και μέλλον, και η σημερινή κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα, ώστε οι επόμενες γενιές να αισθανθούν την ασφάλεια της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού που ένοιωσαν οι προηγούμενες”.

“Θέλουμε μια δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού που θα εξασφαλίζει ασφαλείς και φθηνές υπηρεσίες στον πολίτη, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο για όλους μας” τόνισε. Έκανε αναφορά σε κάποιους που “κινδυνολογούν ασύστολα και ανεύθυνα εις βάρος της ΔΕΗ” τους οποίους χαρακτήρισε “πολιτικάντηδες” και τόνισε πως “όσοι προσπαθούν να κερδοσκοπούν εις βάρος της θα διαψευστούν”.

Στο ερώτημα εάν οι απόψεις του για την ΔΕΗ εκφράζουν την κυβέρνηση, δήλωσε ότι “οι απόψεις της κυβέρνησης δεν εκφράζονται μόνο από τον αρμόδιο υπουργό αλλά και από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης – και αυτές ήταν σαφείς όταν γινόντουσαν”. Υπενθύμισε όσα συμφωνήθηκαν εσχάτως, όπως ο δια νόμου δημόσιος χαρακτήρας του ΑΔΜΗΕ, η πώληση μεριδίου του σε τιμές αγοράς και η κατάργηση του νόμου που προέβλεπε τη «μικρή ΔΕΗ». Ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, είναι υπέρμαχος της άποψης να μην πωληθεί το 17% του ποσοστού της ΔΕΗ που βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά να μεταφερθεί στο Υπερταμείο. Και όπως δήλωσε, «πρέπει να ξεμπερδεύουμε με την δέσμευση των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, για την πώληση του 17% της ΔΕΗ».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της διοίκησης της ΔΕΗ και στον πρόεδρο Μανώλη Παναγιωτάκη, για το εργοστάσιο φυσικού αερίου στην Μεγαλόπολη όπου «δουλεύει μόνο στο 30% της ισχύος του στερώντας έσοδα από την ΔΕΗ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε