Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Διπλωματικές Πηγές: Ευπρόσδεκτη κάθε κίνηση προς την ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία

Διπλωματικές Πηγές: Ευπρόσδεκτη κάθε κίνηση προς την ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία

Τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας σχολιάζουν διπλωματικές πηγές του ΥΠΕΞ.

Όπως αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές ευπρόσδεκτη είναι κάθε κίνηση που οδηγεί στην ομαλοποίηση των σχέσεων της Αθήνας με την Τουρκία, υπενθυμίζοντας τη μόνη διαφορά με την γείτονα και πώς μπορεί αυτή να επιλυθεί.

«Η Ελλάδα συστηματικά προωθεί τις σχέσεις καλής γειτονίας, ειρήνης και σταθερότητάς στην ευρύτερη περιοχή, επιλύοντας εκκρεμότητες με τους γείτονές της με βάση την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, στο πλαίσιο του σεβασμού των Αρχών και Αξιών του Χάρτη του ΟΗΕ. Όπως έχει πράξει με χώρες όπως η Ιταλία, ή Αίγυπτος και η Αλβανία. Η πιστή τήρηση των εν λόγω κανόνων είναι η προϋπόθεση ώστε να επιλυθεί η μοναδική διαφορά μας με τη γείτονα Τουρκία , που είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Κάθε κίνηση που οδηγεί προς την ομαλοποίηση των σχέσεων μας με την Τουρκία, είναι ευπρόσδεκτη και η Ελλάδα είναι πρόθυμη να ανταποκριθεί» αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι με δηλώσεις του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη βοήθεια της στη σεισμόπληκτη Τουρκία και χαρακτήρισε φίλο τον Νίκο Δένδια.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο Open για τη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, λέγοντας ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που εξέφρασε την αλληλεγγύη της και τα συλλυπητήρια της στην Τουρκία κι από τις πρώτες που έστειλαν σωστικά συνεργεία και αλλά και ιατρική βοήθεια. Ο ελληνικός λαός ήταν επίσης πραγματικά υποστηρικτικός με εκτενείς αναφορές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις