Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

«Διπλός» Βενιζέλος για την αναθεώρηση του Συντάγματος

«Διπλός» Βενιζέλος για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε κι εκτός από τη συμφωνία των Πρεσπών που θα μας απασχολήσει τις επόμενες εβδομάδες, στο προσκήνιο επανέρχεται και η συνταγματική αναθεώρηση. Προφανώς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει κάτι σημαντικό να πει γι’ αυτό. Και θα το πει… εις διπλούν: σε δύο εκδηλώσεις, για το ίδιο θέμα, σήμερα και αύριο.

Η εκδήλωση της Πέμπτης, μάλιστα, είναι ιδιαίτερη για τον ίδιο, καθώς θα παρουσιαστεί το βιβλίο που έγραψε επί τούτου, με τίτλο: «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας – Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος» (εκδόσεις Πατάκη). Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στις 18.00’ στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31, Αθήνα) και θα μιλήσουν γι’ αυτό η Πρόεδρος του ΣτΕ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρώην υπουργός και καθηγητής, Αντώνης Μανιτάκης, ο συγγραφέας, Χρήστος Χωμενίδης και ο αναπληρωτής καθηγητής Νομικής, Κώστας Καραμπατζός. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η δημοσιογράφος, Δήμητρα Κρουστάλλη.
Η σημερινή εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχει ο κ. Βενιζέλος, είναι αυτή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με τίτλο «Συνταγματική Αναθεώρηση και Δικαιοσύνη». Θα πραγματοποιηθεί στις 18.00’ στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών (Κυρίλλου Λουκάρεως 14, Αθήνα) και ως ομιλητές θα συμμετάσχουν επίσης οι καθηγητές, Νίκος Αλιβιζάτος και Γιάννης Δρόσος, ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης και ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός. Το συντονισμό θα έχει ο δικηγόρος, Δημήτρης Φίλης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις