Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

ΔΗΣΥ: …ΠΟΤΑΜΙ τέλος!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκλεισε και τυπικά το διάλογο με το ΠΟΤΑΜΙ, ενώ παράλληλα στην απόφαση του οργάνου δεν γίνεται καμία αναφορά για εκλογή επικεφαλής από τη βάση που αποτέλεσε την αφορμή, μαζί με την αυτοδιάλυση των κομμάτων που έθετε το ΠΟΤΑΜΙ ως προαπαιτούμενο, για το ναυάγιο στο διάλογο που είχε ξεκινήσει γα τη συγκρότηση της ενωμένης κεντροαριστεράς.

Με την απόφαση του Κ.Σ. από δω και πλέον θα επιχειρηθεί η οργανωτική ενοποίηση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των άλλων Κινήσεων της κεντροαριστεράς σε πανελλαδικό επίπεδο και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να δρομολογηθεί εξόρμηση και διάλογος με την κοινωνία για την “Εθνική γραμμή” που έχει ανάγκη η χώρα και τις προτάσεις της ΔΗ.ΣΥ. για την “Εθνική ανασυγκρότηση”.

Βάση του διαλόγου θα αποτελέσουν τα 50 βήματα για την έξοδο από την κρίση όπως αυτά αποτυπώθηκαν στη Συνδιάσκεψη της ΔΗ.ΣΥ., το πόρισμα της Επιτροπής Θέσεων για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και οι προτάσεις για την Ανάπτυξη που κατατέθηκαν στη ΔΕΘ.

Στην απόφαση τονίζεται πως “η δημιουργία βάσης της Συμπαράταξης θα οδηγήσει εντός του 2017, λαμβάνοντας υπόψη και τις πολιτικές εξελίξεις, στο Συνέδριο μας”, όπου εκεί ενδεχομένως θα ληφθεί και απόφαση για το αν θα υπάρξουν εκλογές για νέο επικεφαλής της ΔΗΣΥ και εμμέσως πλην σαφώς κλείνει και η τελευταία χαραμάδα προς το ΠΟΤΑΜΙ καθώς επισημαίνεται “Είμαστε σίγουροι ότι οι δημοκράτες προοδευτικοί πολίτες που αγκαλιάζουν την προσπάθεια, δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν, να χρησιμοποιήσει την Κεντροαριστερά, για να ρυμουλκήσει τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο ως καθοδηγούμενο πολιτικό συμπλήρωμα ή ως κυβερνητική τσόντα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ”.

Παράλληλα λόγω των πολιτικών εξελίξεων η Δημοκρατική Συμπαράταξη “βρίσκεται σε διαρκή διάταξη μάχης και εκλογική ετοιμότητα” αφού η Χαριλάου Τρικούπη “βλέπει” πολιτικές εξελίξεις πολύ πριν από την ολοκλήρωση της τετραετίας, ίσως και μέσα στους επόμενους μήνες, ή ακόμα και εκλογικό αιφνιδιασμό σε μια απόπειρα ηρωϊκής εξόδου με αφορμή τη δεύτερη αξιολόγηση.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε