Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

«Δίχτυα» ΣΥΡΙΖΑ σε μεσαία τάξη, χαμηλοσυνταξιούχους, ΑμεΑ και όσους αντιδρούν στην αστυνομική βία

«Δίχτυα» ΣΥΡΙΖΑ σε μεσαία τάξη, χαμηλοσυνταξιούχους, ΑμεΑ και όσους αντιδρούν στην αστυνομική βία

Η μεσαία τάξη, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ΑΜεΑ και οι δημοκρατικοί πολίτες που αντιδρούν στην αστυνομική βία θα βρεθούν το επόμενο διάστημα στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως λένε, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η πολιτική της κυβέρνησης αφήνει πολλά περιθώρια προσέγγισης τους.

Στόχος των στελεχών της Κουμουνδούρου είναι να βρεθούν κοντά τους πολίτες που περίμεναν μεγάλες και πολλές φοροελαφρύνσεις από την κυβέρνηση, σε εκείνους που δεν έλαβαν κοινωνικό μέρισμα αν και έχουν πολύ χαμηλή σύνταξη, αλλά και στους πολίτες που κυρίως κινούνται στο χώρο του κέντρου και οι οποίοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι από την αστυνομική βία.

Click4more “Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς”! Η στιγμή της σύλληψης του σκηνοθέτη στο Κουκάκι

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο πως θα συνεχίσουν να βλέπουν πλέον οι πολίτες την κυβέρνηση, καθώς, όπως λένε, το τι μπαίνει στην τσέπη του κάθε οικογενειάρχη είναι σημαντικό ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες. Καθώς μάλιστα τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδινε σε αρκετό κόσμο το μέρισμα, στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η στάση της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα θα μετρήσει πολύ στους πολίτες.

Η λέξη «κλειδί»

Η λέξη απάτη θα κυριαρχεί σε όλη αυτή την διαδικασία καθώς ο Αλέξης Τσίπρας την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή την ανέφερε τουλάχιστον έξι φορές προκειμένου «να δείξει στους πολίτες πως εξαπατήθηκαν».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε στη ριζική μείωση των δικαιούχων του μερίσματος» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Είναι απάτη, η εκστρατεία της ΝΔ για το κοινωνικό μέρισμα, που όταν το έδινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το χαρακτήριζαν «ψίχουλα». Και ενώ τα «ψίχουλα» δόθηκαν την τελευταία φορά σε 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους, τώρα δικαιούχοι είναι μόλις 200 χιλιάδες νοικοκυριά».

Click4more Δημοσκόπηση Pulse: Ψήφος εμπιστοσύνης σε ελληνοτουρκικά, καθημερινότητα, ασφάλεια! Στις 13 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια λέξη χρησιμοποίησαν όλα τα  στελέχη της Κουμουνδούρου χαρακτηρίζοντας   «απάτη» τη «δήθεν ελάφρυνση της μεσαία τάξης, την οποία τελικά επιβαρύνει η κυβέρνηση της ΝΔ. Με την αύξηση στην τιμή του ρεύματος, με την κατάργηση της μόνιμης 13ης σύνταξης, με το πάγωμα των αυξήσεων του κατώτατου μισθού, με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές για τους μη μισθωτούς».

Οι ίδιοι άνθρωποι επεσήμαναν ακόμα ότι «απάτη λένε ότι είναι και η δήθεν μεγαλοψυχία της ΝΔ για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Επί της ουσίας η ΝΔ πήρε τη ψηφισμένη απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για να την εναρμονίσει με τη δική της ταξική μονομέρεια. Να δώσει δηλαδή τη μερίδα του λέοντος στις μεγάλες περιουσίες».

Ακόμα στην Κουμουνδούρου τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στρέφουν την προσοχή στους «χιλιάδες ανθρώπους με αναπηρία, που εξαιρούνται από το κοινωνικό μέρισμα με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς μάλιστα να δίνεται καμία εξήγηση γι’ αυτό στους ενδιαφερόμενους».

ΣΥΡΙΖΑ κατά Χρυσοχοΐδη και… mail στην Κουμουνδούρου

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει την επίθεση του στην κυβέρνηση και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη  για τα γεγονότα στο Κουκάκι, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι εκατοντάδες πολίτες τηλεφωνούσαν και έστελναν mail στην Κουμουνδούρου εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για την αστυνομική βία.

Ακόμα πάνω από 100 καλλιτέχνες υπέγραψαν κείμενο στήριξης στον Δημήτρη Ινδαρέ ενώ μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης έστειλαν στον γνωστό σκηνοθέτη πολλοί  άνθρωποι του πολιτισμού.

Click4more Άγρια κόντρα Χρυσοχοΐδη – ΣΥΡΙΖΑ με χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων για το Κουκάκι

Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι παρά τα όσα εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις -ότι οι πολίτες στηρίζουν  το δόγμα της κυβέρνησης περί νόμου και τάξης -το γεγονός ότι πλέον έχει χαθεί τα μέτρο θα αποβεί μοιραίο για την κυβέρνηση καθώς σε τέτοιου είδους καταστάσεις κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το λάθος.

Το γεγονός ακόμα ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε κατά την έφοδο στο υπό κατάληψη κτήριο στο Κουκάκι πλαστικές μπάλες –μια κοπέλα τραυματίστηκε από αυτές- πυροδότησε ακόμα περισσότερο την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. «Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης έχουν καταστρατηγήσει τους θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου και του Συντάγματος. Επιβεβαιώνουν πως είναι μια αναξιόπιστη, ακραία δεξιά κυβέρνηση σε πανικό, που δεν σέβεται ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους πολίτες και ούτε φυσικά την ασφάλειά τους», ανέφεραν παράγοντες της Κουμουνδούρου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις