Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Δολοφονία Παύλου Μπακογιάννη: Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συγκλόνισε στη Βουλή με την ομιλία του (video)

Δολοφονία Παύλου Μπακογιάννη: Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συγκλόνισε στη Βουλή με την ομιλία του (video)
Πηγή εικόνας youtube

Ήταν 26 Σεπτεμβρίου 1989, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να τοποθετηθεί στη Βουλή για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, που είχε συμβεί μόλις λίγες ώρες νωρίτερα στο Κολωνάκι, συνταράσσοντας το πανελλήνιο.   

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εκφώνησε μία ιστορική ομιλία που συγκλόνισε απάντες στη Βουλή και στο τέλος… λύγισε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του. “Είναι μία πολιτική δολοφονία που προστίθεται σε μια μακρά αλυσίδα δολοφονιών που προηγήθηκαν. Αποτελεί σκληρό πλήγμα για τη Νέα Δημοκρατία. Κι αποτελεί δεινή δοκιμασία για μένα και την οικογένειά μου. Πρέπει όμως αυτή την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας να σταθούμε όλοι μας όρθιοι. Να προστατέψουμε τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς της. Σε ό,τι με αφορά, εγώ μια ευχή έχω να εκφράσω. Να είναι το αίμα του Παύλου Μπακογιάννη το τελευταίο αίμα που χύνεται άδικα σε αυτό τον τόπο”.

Click4more: Μητσοτάκης για Παύλο Μπακογιάννη: Η ίδια αγάπη ζωντανή στη μνήμη μου

Λίγο αργότερα ο Ανδρέας Παπανδρέου προσέρχεται στο έδρανό του (πρωθυπουργός είναι ο Τζανής Τζανετάκης) για να τον συλλυπηθεί.

Δείτε την συγκλονιστική ομιλία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 31 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, η Ντόρα Μπακογιάννη ανήρτησε μια φωτογραφία μαζί του και με τα δυο παιδιά του, Αλεξία και Κώστα και έγραψε “31 χρόνια πριν κάποιοι πίστευαν ότι δεν είχες δικαίωμα να τους δεις να μεγαλώνουν!”. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις