Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Δόμνα Μιχαηλίδου: Πήγα να ορκιστώ και μου είπαν «οι συνοδοί από την άλλη πόρτα»

Δόμνα Μιχαηλίδου: Πήγα να ορκιστώ και μου είπαν «οι συνοδοί από την άλλη πόρτα»

Στην ορκωμοσία της, την πέρασαν για συνοδό κάποιου υπουργού. Όταν πήρε να αναλάβει καθήκοντα, της έδειξαν τη θέση της γραμματείας. Η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τη μάχη της με τα στερεότυπα στην πολιτική ζωή.

Καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο 2Night Show βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (26.01.2022) η Δόμνα Μιχαηλίδου και δεν έκρυψε τα περιστατικά σεξισμού που έχει βιώσει. Και μάλιστα σε δυο σημαντικά γεγονότα στη ζωή της: στην ορκωμοσία της και όταν ανέλαβε καθήκοντα.

«Δεν θα πω ψέματα, με έχουν φέρει σε δύσκολη θέση», είπε αρχικά η υφυπουργός Εργασίας και αποκάλυψε δυο απίστευτα περιστατικά.

«Το στερεότυπο είναι βαθιά ριζωμένο σε μια κοινωνία. Την πρώτη μέρα που πήγα να ορκιστώ στο Προεδρικό Μέγαρο, μού είπαν, καλοπροαίρετα, “όχι από εκεί, εκεί πάει η κυβέρνηση, οι συνοδοί είναι από την άλλη πόρτα”.

Μια ώρα μετά πήγα στο υπουργείο να παραλάβω το γραφείο μου, ο κύριος που γνωρίζει το πρωτοκόλλο και τις αίθουσες, μου έδειξε ένα από τα γραφεία της γραμματείας. Ο άνθρωπος είχε το στερεότυπο ότι “γυναίκα, νέα, ο ρόλος της είναι αυτός στη γραμματεία, να περιμένειντον υπουργό, τον 50αρη, που θα έρθει και θα λάβει την έδρα και τα ηνία του υπουργείου”. Όλα αυτά τα στερεότυπα υπάρχουν κι ας έχουν πλέον οι γυναίκες θέση στο τραπέζι λήψης αποφάσεων. Δεν έχουμε ίση φωνή», ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

  

Η υφυπουργός Εργασίας αποκάλυψε επίσης ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης της ζήτησε να συνεργαστούν.

 

Μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε επίσης στο https://paidi.gov.gr, την ανοιχτή πλατφόρμα για την πρόσβαση και ενημέρωση όλων των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν το παιδί και φυσικά και για τις τεκνοθεσίες.

 

 

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του ορφανοτροφείου για το οποίο έγιναν σοβαρές καταγγελίες υποστήριξε ότι το έκανε για τα παιδιά που βρίσκονται στο ίδρυμα, τα οποία είναι ήδη στιγματισμένα.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις