Πολιτική

Δόμνα Μιχαηλίδου: Πιθανή η καταβολή επιδομάτων με τη μορφή προπληρωμένης κάρτας

Υπό εξέταση είναι το ενδεχόμενο καταβολής κάποιων επιδομάτων με τη μορφή προπληρωμένης κάρτας, όπως ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο άτυπης ενημέρωσης που είχε με δημοσιογράφους σχετικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για την Πρόνοια, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή. «Είναι μία από τις προτάσεις που επεξεργαζόμαστε» σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου.

Παράλληλα, η υφυπουργός Εργασίας έδωσε έμφαση στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των προνοιακών δομών, λόγω του κορονοϊού, λέγοντας ότι έχουν τεθεί αυστηρά πρωτόκολλα, ενώ ταυτόχρονα διανέμεται υγειονομικό υλικό στο σύνολο του προσωπικού των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, συμπεριλαμβανομένων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και διενεργούνται rapid tests.

Επίσης, όπως είπε, τίθεται ρυθμιστικό πλαίσιο για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και ορίζονται ενιαίες προδιαγραφές για το επίδομα στεγαστικής συνδρομής ανασφάλιστων υπερηλίκων, όλα τα επιδόματα γίνονται ακατάσχετα και ανεκχώρητα, ενώ συμπλήρωσε ότι παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα γέννησης.

Μεταξύ άλλων, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι διευρύνεται η «δεξαμενή» των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, καθώς εντάσσονται σε αυτό άστεγοι και κακοποιημένες γυναίκες που διαβιούν σε ξενώνες φιλοξενίας. Υπογράμμισε δε ότι φέτος – εντός του Δεκεμβρίου – οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Η υφυπουργός Εργασίας είπε επίσης ότι θεσμοθετείται το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους». «Το εν λόγω πρόγραμμα έχει “τρέξει” δύο φορές ως πιλοτικό» υπενθύμισε η κ. Μιχαηλίδου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι σημαντικό να είναι κομμάτι του τακτικού προϋπολογισμού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις πυλώνες:

α. Επιδότηση ενοικίου για διάστημα 24 μηνών, καθώς και κάλυψη δαπανών για οικοσκευή και λοιπές λειτουργικές ανάγκες του νοικοκυριού.

β. Παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες.

γ. Υπηρεσίες ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην εργασία που περιλαμβάνουν, επιδότηση εργασίας, κάλυψη μη μισθολογικού κόστους, επιδότηση για δημιουργία επιχείρησης, επαγγελματική κατάρτιση και απόκτηση δεξιοτήτων, μοριοδότηση για συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και εργασιακή συμβουλευτική από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ένταξη σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Μεταξύ άλλων, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου η χορήγηση των επιδομάτων αναπηρίας.

Τέλος, η υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ενιαία ψηφιακή πύλη όλων των επιδομάτων, με την οποία θα επιτευχθεί διαλειτουργικότητα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σόου από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον «Φραπέ»: Κάλεσε το 100 και έδωσε «ραντεβού» με περιπολικό έξω από κανάλι για να της πάρει κατάθεση
Στο βίντεο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έδινε ραντεβού με τους αστυνομικούς στο στούντιο του Kontra Channel όπου λίγο αργότερα είχε προγραμματισμένη τηλεοπτική συνέντευξη
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 11
Ανδρουλάκης και Βενιζέλος ανοίγουν διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και το άρθρο περί ευθύνης υπουργών
«Η επόμενη συνταγματική αναθεώρηση δεν πρέπει να γίνει πεδίο κομματικών τακτικισμών. Απαιτείται συναίνεση, σοβαρότητα και καθαροί κανόνες στον διάλογο»
Νίκος Ανδρουλάκης και Ευάγγελος Βενιζέλος
Σε πανηγυρικό κλίμα η σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ λόγω Πιερρακάκη: Εύσημα Μητσοτάκη αλλά και «γκρίνια» για τα μπλόκα των αγροτών
Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι το βαρύ κλίμα μεταξύ βουλευτών για τους χειρισμούς στο αγροτικό «εκτονώθηκε» σε ένα μεγάλο βαθμό στη σύσκεψη της Τετάρτης που είχαν με τον Κώστα Τσιάρα
Κυριάκος Πιερρακάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης