Πολιτική

Δόμνα Μιχαηλίδου: Πιθανή η καταβολή επιδομάτων με τη μορφή προπληρωμένης κάρτας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υπό εξέταση είναι το ενδεχόμενο καταβολής κάποιων επιδομάτων με τη μορφή προπληρωμένης κάρτας, όπως ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο άτυπης ενημέρωσης που είχε με δημοσιογράφους σχετικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για την Πρόνοια, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή. «Είναι μία από τις προτάσεις που επεξεργαζόμαστε» σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου.

Παράλληλα, η υφυπουργός Εργασίας έδωσε έμφαση στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των προνοιακών δομών, λόγω του κορονοϊού, λέγοντας ότι έχουν τεθεί αυστηρά πρωτόκολλα, ενώ ταυτόχρονα διανέμεται υγειονομικό υλικό στο σύνολο του προσωπικού των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, συμπεριλαμβανομένων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και διενεργούνται rapid tests.

Επίσης, όπως είπε, τίθεται ρυθμιστικό πλαίσιο για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και ορίζονται ενιαίες προδιαγραφές για το επίδομα στεγαστικής συνδρομής ανασφάλιστων υπερηλίκων, όλα τα επιδόματα γίνονται ακατάσχετα και ανεκχώρητα, ενώ συμπλήρωσε ότι παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα γέννησης.

Μεταξύ άλλων, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι διευρύνεται η «δεξαμενή» των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, καθώς εντάσσονται σε αυτό άστεγοι και κακοποιημένες γυναίκες που διαβιούν σε ξενώνες φιλοξενίας. Υπογράμμισε δε ότι φέτος – εντός του Δεκεμβρίου – οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Η υφυπουργός Εργασίας είπε επίσης ότι θεσμοθετείται το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους». «Το εν λόγω πρόγραμμα έχει “τρέξει” δύο φορές ως πιλοτικό» υπενθύμισε η κ. Μιχαηλίδου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι σημαντικό να είναι κομμάτι του τακτικού προϋπολογισμού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις πυλώνες:

α. Επιδότηση ενοικίου για διάστημα 24 μηνών, καθώς και κάλυψη δαπανών για οικοσκευή και λοιπές λειτουργικές ανάγκες του νοικοκυριού.

β. Παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες.

γ. Υπηρεσίες ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην εργασία που περιλαμβάνουν, επιδότηση εργασίας, κάλυψη μη μισθολογικού κόστους, επιδότηση για δημιουργία επιχείρησης, επαγγελματική κατάρτιση και απόκτηση δεξιοτήτων, μοριοδότηση για συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και εργασιακή συμβουλευτική από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ένταξη σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Μεταξύ άλλων, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου η χορήγηση των επιδομάτων αναπηρίας.

Τέλος, η υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ενιαία ψηφιακή πύλη όλων των επιδομάτων, με την οποία θα επιτευχθεί διαλειτουργικότητα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Μαραντζίδης: «Από σκαιός αντικομμουνιστής αναβαθμίστηκα σε Τζέιμς Μποντ» – Η απάντηση στο δημοσίευμα ότι είναι πράκτορας των Βρετανών
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για αποκάλυψη των Anonymous σχετικά με τη συνεργασία του Νίκου Μαραντζίδη με ΜΚΟ αντιρωσικής προπαγάνδας που χρηματοδοτούνταν από το Φόρεϊν Όφις
Ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης
Τίτλοι τέλους για τη Νέα Αριστερά: Αποχωρούν την Τρίτη Χαρίτσης, Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος και άλλοι 3 βουλευτές
Την αποχώρησή τους αναμένεται να ανακοινώσουν οι: Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Μερόπη Τζούφη και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 250
Νίκος Ταγαράς, ο υφυπουργός και αρχιτέκτονας των μεγάλων πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων – Θλίψη για τον θάνατό του
Η θητεία του στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημαδεύτηκε με μια σειρά από σημαντικά έργα και μεταρρυθμίσεις στα οποία ο Νίκος Ταγαράς άφησε τη σφραγίδα του
Ο Νίκος Ταγαράς 12
Κωνσταντίνος Τασούλας για Νίκο Ταγαρά: Υπόδειγμα προσφοράς και αφοσίωσης στις δημοκρατικές αξίες
«Υπηρέτησε με πλούσιο έργο την Κορινθία ως Νομάρχης, για να την εκπροσωπήσει εν συνεχεία στο Εθνικό Κοινοβούλιο εξίσου αποδοτικά» υπογραμμίζει ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας