Πολιτική

Δόμνα Μιχαηλίδου: Πιθανή η καταβολή επιδομάτων με τη μορφή προπληρωμένης κάρτας

Υπό εξέταση είναι το ενδεχόμενο καταβολής κάποιων επιδομάτων με τη μορφή προπληρωμένης κάρτας, όπως ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο άτυπης ενημέρωσης που είχε με δημοσιογράφους σχετικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για την Πρόνοια, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή. «Είναι μία από τις προτάσεις που επεξεργαζόμαστε» σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου.

Παράλληλα, η υφυπουργός Εργασίας έδωσε έμφαση στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των προνοιακών δομών, λόγω του κορονοϊού, λέγοντας ότι έχουν τεθεί αυστηρά πρωτόκολλα, ενώ ταυτόχρονα διανέμεται υγειονομικό υλικό στο σύνολο του προσωπικού των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, συμπεριλαμβανομένων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και διενεργούνται rapid tests.

Επίσης, όπως είπε, τίθεται ρυθμιστικό πλαίσιο για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και ορίζονται ενιαίες προδιαγραφές για το επίδομα στεγαστικής συνδρομής ανασφάλιστων υπερηλίκων, όλα τα επιδόματα γίνονται ακατάσχετα και ανεκχώρητα, ενώ συμπλήρωσε ότι παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα γέννησης.

Μεταξύ άλλων, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι διευρύνεται η «δεξαμενή» των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, καθώς εντάσσονται σε αυτό άστεγοι και κακοποιημένες γυναίκες που διαβιούν σε ξενώνες φιλοξενίας. Υπογράμμισε δε ότι φέτος – εντός του Δεκεμβρίου – οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Η υφυπουργός Εργασίας είπε επίσης ότι θεσμοθετείται το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους». «Το εν λόγω πρόγραμμα έχει “τρέξει” δύο φορές ως πιλοτικό» υπενθύμισε η κ. Μιχαηλίδου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι σημαντικό να είναι κομμάτι του τακτικού προϋπολογισμού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις πυλώνες:

α. Επιδότηση ενοικίου για διάστημα 24 μηνών, καθώς και κάλυψη δαπανών για οικοσκευή και λοιπές λειτουργικές ανάγκες του νοικοκυριού.

β. Παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες.

γ. Υπηρεσίες ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην εργασία που περιλαμβάνουν, επιδότηση εργασίας, κάλυψη μη μισθολογικού κόστους, επιδότηση για δημιουργία επιχείρησης, επαγγελματική κατάρτιση και απόκτηση δεξιοτήτων, μοριοδότηση για συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και εργασιακή συμβουλευτική από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ένταξη σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Μεταξύ άλλων, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου η χορήγηση των επιδομάτων αναπηρίας.

Τέλος, η υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ενιαία ψηφιακή πύλη όλων των επιδομάτων, με την οποία θα επιτευχθεί διαλειτουργικότητα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για αναβάθμιση από Fitch: Στόχος μας είναι να γίνουμε μια οικονομία κατηγορίας Α
«Η εμπιστοσύνη των ξένων αγορών και επενδυτών προς το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας είναι αυτή που δίνει το σήμα ότι διαθέτουμε ένα όλο και πιο ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 16
Στην Αθήνα σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Τασούλα, στο επίκεντρο η ενέργεια
Στις 13:45 ο Ουκρανός πρόεδρος θα φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, μετά τη συνάντηση που θα έχει στις 13:00 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
37
Ζελένσκι: «Η Ελλάδα μεγιστοποιεί τις επιλογές μας για την προμήθεια φυσικού αερίου» – Η επίσκεψή του την Κυριακή στην Αθήνα επισφραγίζει τη συμφωνία
Το LNG που εισάγεται στην Ελλάδα θα διανέμεται μέσω του Κάθετου Διαδρόμου, αγωγού που συνδέει την Ελλάδα με Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, αλλά και την Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
123