Πολιτική

Δόμνα Μιχαηλίδου: Πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

Όσον αφορά τα κριτήρια ανέφερε ότι θα αφορά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως για παράδειγμα πολύτεκνες οικογένειες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στα μέτρα και την πλατφόρμα με όλα τα στεγαστικά προγράμματα της Κυβέρνησης αναφέρθηκε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Και τα νέα ζευγάρια αλλά και τα άτομα που είναι μόνοι τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την στέγαση. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, είναι διεθνές και δεν έχουμε βρει καμία ευρωπαϊκή χώρα να μπορεί να το λύσει, όμως προσπαθούμε να προσθέτουμε όπλα στη φαρέτρα μας», είπε αρχικά η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ανέφερε τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για την προσπάθεια επίλυσης της στεγαστικής κρίσης, αλλά και την πλατφόρμα stegasi.gov.gr που οι πολίτες μπορούν να βρούν σε ποια προγράμματα μπορούν να ενταχθούν.

«Μιλάμε για το πρόγραμμα της κοινωνικής αντιπαροχής. Γη του δημοσίου που “λιμνάζει” για δεκαετίες, βγάζουμε σε έναν διαγωνισμό τη γη αυτή και όπως γίνεται με τους ιδιώτες και την αντιπαροχή και λέμε “αν μου φτιάξετε από αυτή τη γη 100 διαμερίσματα, κρατάω 30 από αυτά για κοινωνικά μισθώματα. Τα υπόλοιπα 70 θα βγούν σε αγοραίες τιμές», ήταν τα λόγια της Δόμνας Μιχαηλίδου για το πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής.

Όσον αφορά τα κριτήρια ανέφερε ότι θα αφορά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως για παράδειγμα πολύτεκνες οικογένειες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 127
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου