Πολιτική

Δώρα Αυγέρη για αναφορά Άδωνι Γεωργιάδη στα Τέμπη: «Ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίθεση κατά του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, με αφορμή τις δηλώσεις του για την πρόταση σύστασης εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην ανακοίνωσή της η Δώρα Αυγέρη αναφέρει: «Σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο χυδαιότητας, ξεπερνώντας ακόμα και το χειρότερο εαυτό του, ο υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σε συνέντευξή του: ‘Όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν αποφασίσει, αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι από τους 100 συμπολίτες μας, αν τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη;’».

Ακολούθως η κα Αυγέρη εξηγεί: «Η ανάγκη διερεύνησης των ευθυνών για μια τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα και βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες, είναι κατά τον κ. Γεωργιάδη, ζήτημα γκάλοπ και δημοσκοπικών τάσεων. Είναι, άραγε, και για τον πρωθυπουργό; Ο κ. Γεωργιάδης πρέπει άμεσα να ζητήσει συγγνώμη, πρωτίστως από τους συγγενείς των θυμάτων. Σε κάθε περίπτωση, τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών».

Κλείνοντας γενικεύει: «Πλέον, στην κυβέρνηση δεν μπορούν να κρύψουν τον κυνισμό και την απανθρωπιά τους, όπως δεν μπορούν να κρύψουν και την αλήθεια».

Νωρίτερα, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει μιας πρωτοφανούς πολιτικής κυριαρχίας. Κατά τη γνώμη μου ο κυριότερος λόγος που έχει αυτή την κυριαρχία, είναι γιατί όλοι του οι πολιτικοί αντίπαλοι έχουν αποφασίσει – δεν ξέρω για ποιους λόγους – αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους.

Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι πιστεύετε από τους εκατό συμπολίτες μας αν τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη; Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, για να βρει το παιδί τους δουλειά, για το μεταναστευτικό, για την ασφάλεια; Θέλετε να κάνουμε ένα πείραμα; Να το κάνετε στον Real από περιέργεια. Οι άνθρωποι έχουν αφήσει τον Μητσοτάκη να είναι ο μοναδικός πολιτικός στην Ελλάδα που ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα. Δεν είναι ότι τα κάνει τέλεια. Με σωστά και λάθη. Αν το δεις από μακριά, ποιος πολιτικός ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα στην Ελλάδα, είναι ο εξής ένας: ο Μητσοτάκης. Αυτό που κάνουν είναι αυτοκτονικό για τους εαυτούς τους. Ασχολούνται με θέματα που δεν αφορούν κανέναν στην Ελλάδα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκη Κεραμέως για κατάργηση περικοπών συντάξεων χηρείας: Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία
Από τον Αύγουστο επανέρχεται το 70% για χιλιάδες δικαιούχους - Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ να καταλογίζει καθυστέρηση και το ΚΚΕ να υπενθυμίζει τις παλαιότερες μειώσεις
Νίκη Κεραμέως
ΠΑΣΟΚ: Δέσμευση για μείωση του κόστους ρεύματος κατά 20% έως το 2027 – «Αποτυχία της κυβέρνησης στην ενέργεια»
Με αιχμές για την αγορά, την Πτολεμαΐδα 5 και τη διασύνδεση με την Κύπρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι «οι λίγοι κερδίζουν και η πραγματική οικονομία χάνει»
ΣΤ ΠΑΣΟΚ για ενέργεια
6
Κουτσούμπας απαντά στον Μητσοτάκη μέσω ChatGPT για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Το AI βρήκε σε 5 δευτερόλεπτα αυτά που δεν άκουσε»
Ο γγ του ΚΚΕ αντέδρασε στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι η αντιπολίτευση δεν μιλά για το AI, θέτοντας το ερώτημα αν η τεχνολογία θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες ή «τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων»
Κουτσούμπας, ΚΚΕ
5
ΚΥΣΕΑ: Την Πέμπτη το «πράσινο φως» για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και νέα εξοπλιστικά
Στην συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να εγκριθούν τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα, τα C-390 Millennium, τα UAV V-BAT και Heron, καθώς και τα υποβρύχια Victa
Πύραυλοι
O Γιώργος Βλάχος ανάβει φωτιές στη ΝΔ: Δεν βλέπει αυτοδυναμία και δεν αποκλείει συνεργασία με Σαμαρά – «Όλα μπαίνουν στο τραπέζι μετά τις εκλογές»
Ο βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής δεν αποκλείει το σενάριο αλλαγής ηγεσίας και επαναλαμβάνει τη διαφωνία του για το ασυμβίβαστο βουλευτή - υπουργού
Γιώργος Βλάχος 14