Πολιτική

Δώρα Αυγέρη για αναφορά Άδωνι Γεωργιάδη στα Τέμπη: «Ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του»

Επίθεση κατά του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, με αφορμή τις δηλώσεις του για την πρόταση σύστασης εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην ανακοίνωσή της η Δώρα Αυγέρη αναφέρει: «Σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο χυδαιότητας, ξεπερνώντας ακόμα και το χειρότερο εαυτό του, ο υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σε συνέντευξή του: ‘Όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν αποφασίσει, αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι από τους 100 συμπολίτες μας, αν τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη;’».

Ακολούθως η κα Αυγέρη εξηγεί: «Η ανάγκη διερεύνησης των ευθυνών για μια τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα και βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες, είναι κατά τον κ. Γεωργιάδη, ζήτημα γκάλοπ και δημοσκοπικών τάσεων. Είναι, άραγε, και για τον πρωθυπουργό; Ο κ. Γεωργιάδης πρέπει άμεσα να ζητήσει συγγνώμη, πρωτίστως από τους συγγενείς των θυμάτων. Σε κάθε περίπτωση, τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών».

Κλείνοντας γενικεύει: «Πλέον, στην κυβέρνηση δεν μπορούν να κρύψουν τον κυνισμό και την απανθρωπιά τους, όπως δεν μπορούν να κρύψουν και την αλήθεια».

Νωρίτερα, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει μιας πρωτοφανούς πολιτικής κυριαρχίας. Κατά τη γνώμη μου ο κυριότερος λόγος που έχει αυτή την κυριαρχία, είναι γιατί όλοι του οι πολιτικοί αντίπαλοι έχουν αποφασίσει – δεν ξέρω για ποιους λόγους – αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους.

Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι πιστεύετε από τους εκατό συμπολίτες μας αν τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη; Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, για να βρει το παιδί τους δουλειά, για το μεταναστευτικό, για την ασφάλεια; Θέλετε να κάνουμε ένα πείραμα; Να το κάνετε στον Real από περιέργεια. Οι άνθρωποι έχουν αφήσει τον Μητσοτάκη να είναι ο μοναδικός πολιτικός στην Ελλάδα που ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα. Δεν είναι ότι τα κάνει τέλεια. Με σωστά και λάθη. Αν το δεις από μακριά, ποιος πολιτικός ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα στην Ελλάδα, είναι ο εξής ένας: ο Μητσοτάκης. Αυτό που κάνουν είναι αυτοκτονικό για τους εαυτούς τους. Ασχολούνται με θέματα που δεν αφορούν κανέναν στην Ελλάδα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο
«Ήρθε η ώρα για ένα άλμα που θα μετατρέψει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Γκάζι σε μια νέα δημοκρατική παράταξη, αντάξια των ευρωπαϊκών προτύπων» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
29
Πιερρακάκης: «Η έλλειψη αποτελεσματικότητας, διαβρώνει την εμπιστοσύνη σε πολλές κοινωνίες»
«Η ισορροπία στη διακυβέρνηση λείπει από πολλά μέρη του κόσμου, ανάμεσα σε σημαντικές παραμέτρους» λέει ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Ανδρουλάκης στο TikTok: «Με το GenRent έχουμε ολοκληρωμένη απάντηση στο ζήτημα στέγασης»
Το GenRent αποσκοπεί σε περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάργηση της golden visa, πλαφόν στην αύξηση ενοικίων, θέσπιση ανώτατων μισθωμάτων για ακίνητα που δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές
Νίκος Ανδρουλάκης