Πολιτική

Δώρα Αυγέρη: «Ο Νίκος Φίλης εξακολουθεί να κάνει αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα» – Πρεμιέρα με κόντρες για τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την πρώτη της απάντηση ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Νίκο Φίλη έδωσε η Δώρα Αυγέρη με αφορμή τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Φίλης στον Αλέξη Τσίπρα και τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Ο Νίκος Φίλης κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα στην οποία συμμετείχε – να θυμίσω ότι ήταν υπουργός Παιδείας – και εξακολουθεί να κάνει αντιπολίτευση στον πρώην πρωθυπουργό», είπε η Δώρα Αυγέρη μιλώντας στην ΕΡΤ.

Και πρόσθεσε: «Εγώ δεν είμαι ούτε παιδονόμος, ούτε λογοκριτής, ούτε συμμετέχω σε όργανα του κόμματος που αναλαμβάνουν αυτή την διαδικασία. Ο Πρόεδρος λέει ότι η Αριστερά είναι η συντροφικότητα, η συλλογικότητα ο σεβασμός των δημοκρατικών αποφάσεων και το να αφουγκράζεσαι την κοινωνία και νομίζω ότι ο αγαπητός σύντροφος Νίκος Φίλης δεν έχει ακούσει τι πραγματικά είπε ο κόσμος και δεν έχει αναλύσει ακριβώς γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».  

«Ο Κασσελάκης έχει ύφος Τραμπ – Ο Τσίπρας επέλεξε να διαλύσει την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ»

Νωρίτερα σήμερα αλλά και τις προηγούμενες ημέρες ο Νίκος Φίλης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Είπε μεταξύ άλλων πως είναι θέαμα και πως έχει ύφος Τραμπ, ενώ στο στόχαστρο έβαλε και τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε “εγώ και ο λαός”».

«Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή αυτήν, ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και την δύναμη του», προσέθεσε.

Ο Νίκος Φίλης έστρεψε τα πυρά του κατά του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «το ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσης του, με προβληματίζει».

Τέλος, επανήλθε στον Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε πως «ευθυνόμαστε όλοι για την ήττα, ο καθένας στο μέτρο του. Καθοριστική ήταν η συμβολή Τσίπρα στην πτώση του κόμματος, όπως και στην άνοδο του, δεν παραγνωρίζω τίποτα. Υπήρξε επιλογή διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος από τον Τσίπρα, επιλογή του Τσίπρα ήταν να υπάρξει αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης από την κοινωνία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργία Ξανθοπούλου: «Σας ευχαριστώ που ακούσατε τη φωνή μου» – Η συγκλονιστική επιστολή της ασθενούς με λευχαιμία στον Μητσοτάκη
Έχοντας θεραπευτεί από τη λευχαιμία, η Γεωργία Ξανθοπούλου μίλησε στα εγκαίνια της νέας αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου», παρουσία του πρωθυπουργού
Γεωργία Ξανθοπούλου
Γιώργος Μυλωνάκης: «Μετά από μια δύσκολη δοκιμασία βρίσκομαι ξανά δίπλα στον πρωθυπουργό» – Η πρώτη ανάρτηση από τη Θεσσαλονίκη
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θα παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τη Δευτέρα θα επιστρέψει στο Μαξίμου και θα συμμετάσχει στον «πρωινό καφέ»
Ο Γιώργος Μυλωνάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Έρχεται ο Μάρκο Ρούμπιο – «Πολύ σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ η Ελλάδα»
Η επίσκεψη Ρούμπιο αναμένεται να προσδώσει νέα πολιτική δυναμική στη στρατηγική σχέση Αθήνας - Ουάσινγκτον, με την ενέργεια, τις υποδομές και την περιφερειακή ασφάλεια να βρίσκονται στον «πυρήνα» της ατζέντας
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 9
Κυριάκος Μητσοτάκης από τα εγκαίνια στο «Παπανικολάου»: Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Αιματολογικό Κέντρο σε όλα τα Βαλκάνια
Τόνισε ότι είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που αναρωτιούνται που πήγαιναν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης - «Σε τέτοιες δημόσιες υποδομές υγείας πηγαίνουν, προκειμένου οι ασθενείς μας να βρίσκουν τις καλύτερες δυνατές θεραπείες»
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 6
«Μύλος» για το σχολικό βιβλίο με εικόνα «ομόφυλου ζευγαριού»: Το υπουργείο λέει ότι δεν επιλέγει το περιεχόμενο – «Είναι γυναίκα με κοντά μαλλιά» λέει ο εκδοτικός οίκος
Μάλιστα ο εκδοτικός οίκος αναφέρει ότι κινείται νομικά για το όλο ζήτημα, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει «σκόπιμη παραποίηση περιεχομένου»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 41