Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δωρεάν rapid test σε ΜΜΜ και Εκκλησίες θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας

Την κυβερνητική αντίδραση στην τροπολογία που κατέθεσε χθες (03.11.2021) ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητά την επίδειξη rapid test για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας, περιμένουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ξεκαθαρίζουν ότι τα rapid test θα πρέπει να είναι δωρεάν. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η χρήση τους πρέπει να είναι υποχρεωτική και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Με την κίνηση αυτή η Κουμουνδούρου θέλησε να καταδείξει ότι η κυβέρνηση αποφασίζει για τα θέματα της πανδημίας με καθαρά πολιτικά κριτήρια. Γι’ αυτό άλλωστε επέλεξε να εξαιρέσει τους θρησκευμένους πολίτες καθώς δεν θέλει να ενοχλήσει αυτό το κομμάτι του εκλογικού σώματος.

Σχολιάζοντας μάλιστα την απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη του στο Mega, τα στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι είναι «μνημείο πολιτικού καιροσκοπισμού η απάντησή του ότι στις εκκλησίες δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος για τεστ στους ανεμβολίαστους όπως γίνεται παντού, γιατί δεν υπάρχει υπεύθυνος».

Και πρόσθεταν: «Με λίγα λόγια ο κ. Μητσοτάκης βάζει τη δυσαρέσκεια της εκλογικής του πελατείας πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Με πολιτική δειλία, κυνισμό και ανευθυνότητά, αποδεικνύει ότι τελικά δεν έχει τον Θεό του».

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ότι προφανώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ένα μέρος των ανθρώπων της εκκλησίας εγκαταλείπει την ΝΔ και ψάχνει στέγη για άλλο πολιτικό φορέα και γι’ αυτό το Μέγαρο Μαξίμου κάνει ότι μπορεί  για να τους εξευμενίσει.

«Αυτούς τους ανθρώπους επιχειρεί να καλοπιάσει η κυβέρνηση λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτοντας μάλιστα ότι τα κυβερνητικά στελέχη αδιαφορούν για το εάν αυτοί οι άνθρωποι θα χάσουν την ζωή τους κολλώντας κορονοϊό, αφού όπως έχει αποδειχθεί οι χώροι λατρείας ενοχοποιούνται για την εξάπλωση της πανδημίας».

Σε αυτό το θέμα άλλωστε αναφέρθηκε και χθες ο Αλέξης Τσίπρας, με τη δήλωση που έκανε, όπου κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι λειτουργεί με «μοναδικό κριτήριο το πολιτικό κόστος και όχι η ανθρώπινη ζωή.

Για αυτό και δεν σκέφτηκαν ποτέ να λάβουν αυστηρά μέτρα σε επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, όπου δεν επιθυμούν να έρθουν σε ρήξη με την εκλογική τους πελατεία.

Για αυτό εξαγγέλλουν μέτρα με επιλεκτική ατολμία».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου σχολίασαν ακόμα και την διαπίστωση του πρωθυπουργού ότι η κατάσταση στην πανδημία είναι ελεγχόμενη λέγοντας: «Εκτός τόπου και χρόνου  ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει, παρά τα αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων και με πάνω από 300 απώλειες την εβδομάδα, και ότι το σύστημα υγείας αντέχει. Μπορεί να μην υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει ανέμελος να περπατάει στο τελευταίο του μίλι, ενώ ασθενείς θα πεθαίνουν πάλι εκτός  ΜΕΘ.

Λευκή πετσέτα και για τον εμβολιασμό, τη στιγμή που τα κρούσματα συναγωνίζονται τους εμβολιασμούς πρώτης δόσης».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις