Πολιτική

Δούρου κατά Μητσοτάκη για την κλιματική αλλαγή

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη από την Ρένα Δούρου "για το γεγονός ότι 4 ευρωβουλευτές του κόμματός του, δεν ψήφισαν το ιστορικό ψήφισμα - τομή της Ευρωβουλής που, ενόψει της Διάσκεψης της Μαδρίτης".
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ο πρωθυπουργός δεν είπε λέξη για το γεγονός ότι 4 ευρωβουλευτές του κόμματός του, δεν ψήφισαν το ιστορικό ψήφισμα – τομή της Ευρωβουλής που, ενόψει της Διάσκεψης της Μαδρίτης, “κηρύσσει κλιματική και περιβαλλοντική κατάσταση έκτακτης ανάγκης», σημειώνει η τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Δούρου εναντίον Μητσοτάκη

«Ωραία λόγια από τον Κ.Μητσοτάκη στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Μαδρίτη, σχετικά με το πώς “η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για το πώς η ενεργειακή μετάβαση και η δράση για το κλίμα μπορούν να εμφυσήσουν ελπίδα στη νέα γενιά και να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη”», σχολιάζει χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου προσθέτοντας ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός δεν είπε «λέξη για το γεγονός ότι 4 ευρωβουλευτές του κόμματός του, δεν ψήφισαν το ιστορικό ψήφισμα – τομή της Ευρωβουλής που, ενόψει ακριβώς της Διάσκεψης της Μαδρίτης, “κηρύσσει κλιματική και περιβαλλοντική κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Σύμφωνα με την ίδια, το εν λόγω ψήφισμα, «καλεί την Κομισιόν, τα κράτη – μέλη και όλους τους παγκόσμιους παράγοντες να λάβουν επειγόντως τα συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται για την καταπολέμηση και τον περιορισμό της απειλής αυτής προτού να είναι πολύ αργά».

Επιπλέον, η τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «κ. Μητσοτάκης, πριν εξαγγείλει την «αναδιάρθρωση του οικονομικού μοντέλου» της χώρας, οφείλει απαντήσεις».

«Οι 4 ευρωβουλευτές είναι εντός ή εκτός γραμμής; Εκπροσωπούν, ναι ή όχι το κυβερνητικό κόμμα; Ενστερνίζεται ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη στάση τους; Σε τελευταία ανάλυση ποιά είναι η στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ψήφισμα της Ευρωβουλής; Απαντήσεις δεν έχουν δοθεί, ακόμη αν και το θέμα το έθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης από τις 29 Νοεμβρίου».

«Η αλήθεια είναι πάντως ότι τα λόγια, ιδίως μπροστά σε διεθνή ακροατήρια είναι πάντα πιο εύκολα και ανέξοδα από τις συγκεκριμένες πράξεις», σχολιάζει η Ρένα Δούρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΠΑΣΟΚ «σφυροκοπά» Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ: «Ζητά νέα τετραετία για όσα δεν έκανε, ημίμετρα και ακοστολόγητες υποσχέσεις»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρωθυπουργό μετά τις εξαγγελίες στη Θεσσαλονίκη - «Η αντίστροφη μέτρηση για την ήττα της ΝΔ έχει αρχίσει»
ΠΑΣΟΚ, ΓΡΑΦΕΙΑ
Τα μέτρα της ΔΕΘ σε δύο λεπτά: Από τον επενδυτικό λογαριασμό για τα νεογέννητα και το «Σπίτι μου 3» έως και τον κατώτατο των 1.000 ευρώ
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κωδικοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Τις επόμενες μέρες η εξειδίκευση των παρεμβάσεων
Μητσοτάκης, 90ή ΔΕΘ
Οι σπόντες Μητσοτάκη κατά Τσίπρα με ένα τραγούδι: «Ωραία που τα λες, μα έλα που σε ξέρω»
Ο πρωθυπουργός έθεσε και το πολιτικό διακύβευμα της «τρίτης τετραετίας», τονίζοντας ότι «δεν ονειρεύομαι μία από τα ίδια, αλλά μία χώρα που θα γίνεται καλύτερη και μαζί της θα γινόμαστε όλοι μας καλύτεροι».
Κυριάκος Μητσοτάκης
7