Πολιτική

Δούρου στο Live News: «Θα χαθεί το στοίχημα εάν δεν ανασυγκροτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ»

Για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα σελίδα που γυρίζει το κόμμα, αλλά και για τα «πυρά» που δέχεται μίλησε η Ρένα Δούρου.

Όπως είπε η Ρένα Δούρου στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο είχε αρθρογραφήσει περί επικοινωνίας και πολιτικής και όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει επικοινωνία χωρίς πολιτική και πολιτική χωρίς επικοινωνία.

«Χτες το βράδυ εγώ είδα μία συνέντευξη ενός νέου ανθρώπου και το ζήτημα είναι να πείσουμε τους νέους πως η ενασχόληση με τα κοινά είναι μία σπουδαία δουλειά. Εγώ είδα έναν άνθρωπο 35 χρονών που προσπάθησε να εξηγήσει με πολιτικούς όρους αλλά χωρίς σοβαροφάνεια. Επίσης, είδα έναν άνθρωπο που είπε πως θα σεβαστεί το καταστατικό και τις θέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ», είπε αρχικά ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκαναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

«Οι δηλώσεις που ήρθαν και εμένα στα αυτιά μου από παλιά στελέχη του κόμματος θεωρώ πως είναι πολύ βιαστικές και κατά βάση δεν είναι ουσιαστικές. Είτε στις εθνικές εκλογές είτε στις εσωκομματικές δεν μπορεί να μην δέχεσαι το αποτέλεσμα και να σου φταίει ο κόσμος. Είναι αλαζονικό και δεν είναι δημοκρατικό. Δημοκρατία σημαίνει ισοτιμία. Τα στενάχωρα είναι πίσω αλλά μπροστά έχουμε τα δύσκολα».

Όπως είπε, η προσπάθεια που κάνει ο Στέφανος Κασελάκης δεν μπορεί να πάει πίσω την ανάγκη για ανασυγκρότηση και αυτοκριτική στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μία σπουδαία προσωπικότητα και είχε μία θριαμβική πορεία. Από το 19’ έως σήμερα δεν φροντίσαμε για την ανασυγκρότηση του κόμματος. Θα χαθεί το στοίχημα εάν δεν ανασυγκροτηθεί το κόμμα. Είχαμε ένα ποσοστό 20% που άφησε στα χέρια του κ. Μαρινάκη, που όπως είχε γράψει εάν ήταν εμφύλιος θα σκότωνε με τα ίδια του τα χέρια τον Αλέξη Τσίπρα, και στα χέρια του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πρέπει να αλλάξει κειμενογράφο γιατί ο μοντερνισμός που είπε χτες για να χλευάσει τον Στέφανο Κασσελάκη είναι απότοκο του γαλλικού Διαφωτισμού και καθιέρωσε στην πολιτική, την τέχνη και τη φιλοσοφία μία σειρά από πολιτικές που τις χρωστάει η Δύση», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη από Ιεροσόλυμα: Η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως – Αναβίωση της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού
Η υπουργός,συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη, όπου εξέφρασε τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει εμπράκτως το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων
Η Σοφία Ζαχαράκη στα Ιεροσόλυμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε μαζί με το γιο του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ: «Γέμισαν οι κάλπες»
«Η παράταξη η οποία στηρίζει την μεγάλη μεσαία τάξη κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας», τόνισε ο πρωθυπουργόε
Κυριάκος Μητσοτάκης
6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο, Δευτέρα, η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους – Καταβάλλεται νωρίτερα του προγραμματισμένου
«Θα είναι η πρώτη μιας σειράς αυξήσεων που θα δουν στα εισοδήματά τους, καθώς από τον Ιανουάριο θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους τόσο λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 204
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 21