Πολιτική

Δούρου στο Live News: «Θα χαθεί το στοίχημα εάν δεν ανασυγκροτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα σελίδα που γυρίζει το κόμμα, αλλά και για τα «πυρά» που δέχεται μίλησε η Ρένα Δούρου.

Όπως είπε η Ρένα Δούρου στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο είχε αρθρογραφήσει περί επικοινωνίας και πολιτικής και όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει επικοινωνία χωρίς πολιτική και πολιτική χωρίς επικοινωνία.

«Χτες το βράδυ εγώ είδα μία συνέντευξη ενός νέου ανθρώπου και το ζήτημα είναι να πείσουμε τους νέους πως η ενασχόληση με τα κοινά είναι μία σπουδαία δουλειά. Εγώ είδα έναν άνθρωπο 35 χρονών που προσπάθησε να εξηγήσει με πολιτικούς όρους αλλά χωρίς σοβαροφάνεια. Επίσης, είδα έναν άνθρωπο που είπε πως θα σεβαστεί το καταστατικό και τις θέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ», είπε αρχικά ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκαναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

«Οι δηλώσεις που ήρθαν και εμένα στα αυτιά μου από παλιά στελέχη του κόμματος θεωρώ πως είναι πολύ βιαστικές και κατά βάση δεν είναι ουσιαστικές. Είτε στις εθνικές εκλογές είτε στις εσωκομματικές δεν μπορεί να μην δέχεσαι το αποτέλεσμα και να σου φταίει ο κόσμος. Είναι αλαζονικό και δεν είναι δημοκρατικό. Δημοκρατία σημαίνει ισοτιμία. Τα στενάχωρα είναι πίσω αλλά μπροστά έχουμε τα δύσκολα».

Όπως είπε, η προσπάθεια που κάνει ο Στέφανος Κασελάκης δεν μπορεί να πάει πίσω την ανάγκη για ανασυγκρότηση και αυτοκριτική στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μία σπουδαία προσωπικότητα και είχε μία θριαμβική πορεία. Από το 19’ έως σήμερα δεν φροντίσαμε για την ανασυγκρότηση του κόμματος. Θα χαθεί το στοίχημα εάν δεν ανασυγκροτηθεί το κόμμα. Είχαμε ένα ποσοστό 20% που άφησε στα χέρια του κ. Μαρινάκη, που όπως είχε γράψει εάν ήταν εμφύλιος θα σκότωνε με τα ίδια του τα χέρια τον Αλέξη Τσίπρα, και στα χέρια του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πρέπει να αλλάξει κειμενογράφο γιατί ο μοντερνισμός που είπε χτες για να χλευάσει τον Στέφανο Κασσελάκη είναι απότοκο του γαλλικού Διαφωτισμού και καθιέρωσε στην πολιτική, την τέχνη και τη φιλοσοφία μία σειρά από πολιτικές που τις χρωστάει η Δύση», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Καραμανλής: Η Ελλάδα χρειάζεται πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική – Αιχμές για δύο μέτρα και δυο σταθμά της Δύσης για Τουρκία και Κύπρο
Τόνισε ότι το νέο διεθνές περιβάλλον επιβάλλει μια διαφορετική προσέγγιση στις διεθνείς σχέσεις, «απαλλαγμένη από τις άκαμπτες διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος»
Κώστας Καραμανλής
Γεραπετρίτης: «Τα F-35 αναδεικνύουν τη συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ» - Ρούμπιο: «Ιστορική η συμμαχία μας»
Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία βρίσκονται στο επίκεντρο τα ενεργειακά σχέδια της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Μάρκο Ρούμπιο (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 56
ΥΠΕΞ για 7η Οκτωβρίου: Μόνιμη εκεχειρία στη Γάζα και λύση δύο κρατών, ο δρόμος για διαρκή ειρήνη
Η Αθήνα επαναλαμβάνει τη στήριξή της σε όλες τις ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, καθώς και στην επανεκκίνηση της πολιτικής διαδικασίας, με στόχο τη λύση των δύο κρατών και τη διασφάλιση της ασφάλειας του Ισραήλ
ΥΠΕΞ
Η επίσκεψη του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα προκαλεί εκνευρισμό στην Άγκυρα: «Κλειδώνουν» F-35 και νέες συμφωνίες για όπλα
Ο Μάρκο Ρούμπιο στις 9 σήμερα το πρωί θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, και στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο 6ος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ
O Μαρκο Ρούμπιο και ο Γιώργος Γεραπετρίτης 9