Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Δραγασάκης Τα δύσκολα για τις τράπεζες έχουν περάσει προ πολλού

Δραγασάκης Τα δύσκολα για τις τράπεζες έχουν περάσει προ πολλού

Τα δύσκολα για τις τράπεζες έχουν περάσει, αυτό ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας θα έπρεπε να το είχε πει προ πολλού… ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης στην Βουλή δίνοντας τέλος στις ερμηνείες που δόθηκαν σε όσα είχε πει στην Επιτροπή της Βουλής.

Ο Γιάννης Δραγασάκης, απαντώντας στον εισηγητή της ΝΔ Μάνο Κόνσολα κατά την συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για την Κύρωση των ΠΝΠ , που επανέφερε το θέμα ότι ο υπουργός είχε αφήσει τις προηγούμενες ημέρες ανοικτό το θέμα οι τράπεζες να χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση είπε ότι «ουδεμία ανησυχία προέκυψε από την ομιλία μου, κανείς δεν τρόμαξε ότι θέτω θέμα ανακεφαλαιοποίησης. Κανείς δεν το αισθάνθηκε ότι θέτω τέτοιο θέμα…»
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αποσαφήνισε πως δημιουργήθηκε η όλη συζήτηση στην Επιτροπή λέγοντας πως αυτό που είπα είναι ότι «αν δεν προσέξουμε μπορούμε να κάνουμε τέτοιες ρυθμίσεις στα κόκκινα δάνεια που μπορεί να οδηγήσουν τις τράπεζες να χρειαστούν νέα κεφάλαια [..] αυτό είναι μια νέα πραγματικότητα. Τι σημαίνει δεν πρέπει να κάνουμε καμία ρύθμιση; Όχι, να συνειδητοποιήσουμε ότι η λύση που προτείνει παραδείγματος χάρη το ΤΧΣ και επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών θα απαιτήσει εγγύηση δημοσίου και η 4η αυτονόητη αλήθεια, είναι ότι δυστυχώς αυτά τα νέα κεφάλαια ενδεχομένως να κληθεί να τα βάλει πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος – αν υποθέσουμε έχει ανάγκη από κεφάλαια μπορεί να τα βρει εκ των ενόντων ενσωματώνοντας μια θυγατρική της αυτό είναι μια λύση, άλλη να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία … αν δεν γίνεται αυτό μπορεί να χρειαστεί ή να θελήσει το δημόσιο όπως παλιά να βάλει κεφάλαια αυτά είπα. Είναι ένα πλαίσιο για να δούμε διάφορες ρυθμίσεις … Αυτά είπα εγώ…»
Ο κ. Γιάννης Δραγασάκης μάλιστα επιτέθηκε και στη ΝΔ και τα ΜΜΕ λέγοντας πως «κάποιες δυνάμεις προκειμένου να αντιπολιτευτούν θυσιάζουν και τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητά τους» ενώ έβαλε στο στόχαστρό του και τον διοικητή της ΤτΕ λέγοντας ότι « ο κ. Στουρνάρας επισήμως είπε κάτι που έπρεπε ίσως να είχε λεχθεί προ πολλού, ότι τα δύσκολα για τις τράπεζες ανήκουν το παρελθόν. Συμφωνώ σε αυτό».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις