Πολιτική

Δραγασάκης: Υπαρκτός ο κίνδυνος να κλείσουν τα σύνορα

"Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ακόμα και για κλείσιμο συνόρων", είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι η κοινωνία θα πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο, καθώς είναι κάτι που η Ελλάδα δεν μπορεί να ελέγξει.

“Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία» στο ζήτημα της καταπολέμησης των παράνομων δικτύων μεταφοράς προσφύγων. Εάν η Τουρκία αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, τότε η κατάσταση θα γίνει διαχειρίσιμη” είπε ο κ. Δραγασάκης, που επισήμανε παράλληλα ότι ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες δεν αντιλαμβάνονται ότι η Ευρώπη έχει κάποια κεκτημένα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, σε ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων η Ελλάδα δεν θα βγει από τη ζώνη Σένγκεν αλλά για κάποιους μήνες 50.000 ή 60.000 μετανάστες δεν θα μπορούν να φύγουν από τη χώρα μας. Σε αυτό το σημείο, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε τη σημασία της γρήγορης ολοκλήρωσης των κέντρων κράτησης στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στα μέτρα, ξεκαθάρισε ότι είναι αυτά που έχουν προσυμφωνηθεί και δεν υπάρχουν “άλλα στο τραπέζι”.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι οι θεσμοί ζήτησαν να αποχωρήσουν από την Αθήνα για να μελετήσουν τις προτάσεις και θα επιστρέψουν σε μια εβδομάδα. “Μόλις τελειώσει η αξιολόγηση θα γίνουν ορισμένα σημαντικά πράγματα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πάρει μέτρα ρευστότητας και θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος”, είπε ο κ. Δραγασάκης, που τόνισε παράλληλα ότι στο σημείο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί το 50% του μνημονίου. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να πει ότι “Θεωρώ απαράδεκτο να γίνεται η διαπραγμάτευση μέσω διαροών”, καθώς και πως “εφαρμόζουμε τη συμφωνία όσο πιο πιστά γίνεται και πιο δίκαια”.

Τέλος, τόνισε ότι: “Δεν υπάρχει θέμα εκλογών αν μπορούμε να υπηρετούμε την εντολή του λαού”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
«Η Ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά τιμωρεί όποιους την ξεχνούν. Ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας ζητούν να τους εμπιστευτούν ξανά» τόνισε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
117
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
27
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 51