Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Δρίτσας για το «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη»: Άλλο είπα, άλλο εννοούσα

Δρίτσας για το «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη»: Άλλο είπα, άλλο εννοούσα

Η δήλωσή του πως «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη» ήταν πρωτοφανής. Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να ζητήσει την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και ο Θοδωρής Δρίτσας αναγκάστηκε σε… διευκρινίσεις.

Για τα όσα είπε στο «Κανάλι Ένα», ο Θοδωρής Δρίτσας, είχε να πει ότι αυτό που τελικά είπε, δεν ήταν αυτό που ήθελε να πει και δεν το εννοούσε όπως το είπε. Και προσπάθησε να εξηγήσει και τι τελικά εννοούσε με το «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17 Νοέμβρη».

Click4more Νέα Δημοκρατία για Δρίτσα: Χυδαίος και προκλητικός – Να πάρει θέση ο Τσίπρας

Αν και παραδέχτηκε ότι η διατύπωσή του δεν ήταν πλήρης, απολύτως σαφής και ξεκάθαρη, ο Θοδωρής Δρίτσας κάνει αναφορά σε διαστρέβλωση από κάποιους, που έδωσαν στη δήλωσή του «εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα».

Όλη η (νέα) δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα

Στην πρωινή σημερινή τηλεφωνική μου συνέντευξη στο πειραιώτικο ρ/σ «Κανάλι 1» και στη δημοσιογράφο κ. Λία Λάππα, ρωτήθηκα για τα δύο θέματα της επικαιρότητας, την υπόθεση Κουφοντίνα και την υπόθεση Λιγνάδη. Όποιος ή όποια άκουσε τη συνέντευξη, μπορεί να διαπιστώσει με απόλυτη σαφήνεια ότι, με νηφάλιο τρόπο τεκμηρίωσα την άποψη μου, ότι για μία ακόμα φορά η Ν.Δ. παίζει ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, στο φόντο της δράσης της τρομοκρατίας, δυναμιτίζοντας το κλίμα του δημοκρατικού διαλόγου.

Είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν», αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική λόγω χρόνου διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις