Πολιτική

Δρίτσας στη Βουλή: «Απολογητικός» μετά τη δήλωση για τη 17Ν που ξεσήκωσε σάλο

«Ενώπιον των Ελλήνων θέλω να λογοδοτήσω, να εξηγήσω και να αποκαταστήσω». Με αυτή τη φράση προσήλθε ο Θοδωρής Δρίτσας στη Βουλή, προκειμένου να αναλάβει δημοσίως την ευθύνη για τη δήλωσή του ότι δεν «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν».

O κ. Δρίτσας παραδέχτηκε ότι η δήλωσή του ήταν ατυχής και ανέλαβε την ευθύνη λόγω της ασάφειας των λεγομένων του, που επέτρεψαν πλήθος, όπως είπε, παρερμηνειών. Αποκήρυξε ρητά τη βία και την τρομοκρατία, επικαλούμενος την πολυετή διαδρομή του, δήλωσε σεβασμό στα θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης και τους συγγενείς τους, αλλά απέδωσε τις σφοδρές επιθέσεις που δέχτηκε σε «αδυσώπητα χτυπήματα πολιτικών ανταγωνισμών κάτω από το τραπέζι».

«Δεν σήκωσα ούτε ένα χαλίκι ποτέ για να το πετάξω και να ασκήσω βία. Αυτή είναι η παράδοση της Αριστεράς που υπηρέτησα χρόνια, από διάφορες πλευρές, και της εξωκοινοβουλευτικής και της θεσμικής. Γιατί αυτή είναι η διαδρομή μου», ανέφερε από το βήμα της ολομέλειας πριοσπαθώντας να απαντήσει στις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε για τη δήλωση του σε σχέση με τη «17 Νοέμβρη».

Click4more: «Απασφάλισε» ο Άδωνις Γεωργιάδης για Κουφοντίνα, Κούρτοβικ και Δρίτσα

«Γνωρίζω ότι ο πολιτικός ανταγωνισμός είναι αδυσώπητος, με πολλά, πολλά χτυπήματα κάτω από το τραπέζι. Έχω αντισταθεί, σε όλη μου τη ζωή, σε αυτή την ανθρωποφάγα πραγματικότητα και έχω αρνηθεί να ενδώσω. Πολύ συχνά το έχω πληρώσει ακριβά. Δεν μετανιώνω, δεν θα αλλάξω. Έτσι ήμουν, έτσι είμαι, έτσι θα είμαι, όσο ζήσω ακόμα. Με αυτή την αφετηρία προσέρχομαι στη σημερινή ομιλία μου», ανέφερε ο κ. Δρίτσας, ενώ τόνισε ότι ενώπιον της Βουλής, και μέσω αυτής ενώπιον των Ελλήνων και των Ελληνίδων, οφείλει να λογοδοτήσει και να εξηγήσει και να αποκαταστήσει.

«Δεν θα αναφερθώ καθόλου, παρά μόνο σε αυτό το σημείο, στην αξιότιμη κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Ούτε για το άρθρο της στα Νέα, ούτε για την πρωινή της παρουσία στον ΣΚΑΪ. Η κυρία Μπακογιάννη αδίκησε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εν τω συνόλω του, και εμένα προσωπικά ως υπόσταση ανθρώπινη, ηθική και πολιτική. Έχω ευθύνη διότι, όντως δεν φρόντισα ο λόγος μου να είναι απολύτως σαφής, όσο απαιτούσαν οι περιστάσεις και να μην αφήνονται περιθώρια διπλών και τριπλών αναγνώσεων και παρερμηνειών. Αυτήν την ευθύνη, ναι, την έχω», σημείωσε και εξήγησε:

«Ήμουν παραπάνω από ό,τι έπρεπε χαλαρός, έχοντας εμπιστοσύνη στο δημοτικό ραδιοσταθμό στον οποίο είχα κληθεί να δώσω τη συνέντευξη. Πειραιώτης… δικό μας το θεωρούμε το κανάλι, γενικώς οι Πειραιώτες, και προσερχόμαστε πάντα με καλή διάθεση και πίστη. Την αναλαμβάνω αυτή την ευθύνη, την έχω αναλάβει από την πρώτη στιγμή.

Και γι΄ αυτό το λόγο, αλλά όχι τόσο γι΄ αυτό, κυρίως γιατί σέβομαι απόλυτα την κ. Μπακογιάννη για όλα όσα έχει βιώσει στην προσωπική της και την πολιτική της διαδρομή, και για όσα σημαντικά την έχουν συγκροτήσει ως προσωπικότητα, μέσα σε αυτή τη διαδρομή, εξαιτίας αυτού του ειλικρινούς σεβασμού, δεν θα αντιδικήσω μαζί της», είπε ο Θοδωρής Δρίτσας. Έτσι, τόνισε ότι ανέβηκε στο βήμα για να υπερασπιστεί «τον εαυτό του και την αξιοπρέπεια του και την πραγματική αλήθεια του λόγου του».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για την υπόθεση Novartis: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να φτάσει και στους ηθικούς αυτουργούς»
Μετά την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για φυλάκιση με αναστολή στους δύο πρώην προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επανέρχεται με αιχμηρή δήλωση
Ο Αντώνης Σαμαράς 1
«Δεν μπορούν να μετέχουν στο πρόγραμμα SAFE χώρες που απειλούν με πόλεμο μέλη της ΕΕ» - Η αιχμή Μητσοτάκη για την Τουρκία
Η επίσκεψη του Αντόνιο Κόστα στην Αθήνα εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλες τις 27 πρωτεύουσες της ΕΕ, η οποία ολοκληρώνεται αυτήν την εβδομάδα
ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ - ΚΌΣΤΑ
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες
3
Ώρα αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ για συμπόρευση με τη Νέα Αριστερά: Ο παράγοντας «Αλέξης Τσίπρας» και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
Αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς - τα οποία γνωρίζουν ότι δεν έχουν κανένα μέλλον σε ένα ενδεχόμενο κόμμα υπό τον Τσίπρα - επιδιώκουν να προχωρήσει το σενάριο της συγκατοίκησης
Σωκράτης Φάμελλος
Ο απόηχος της εμφάνισης Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: Η μετεκλογική συνεργασία, η επιστροφή Τσίπρα και ο 13ος μισθός
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητούσε εκλογές γιατί, όπως είπε, είναι ανάγκη να υπάρξουν οι αναγκαίες αλλαγές στο κράτος και να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές ανισότητες
Ο Νίκος Ανδρουλάκης