Πολιτική

Δυσαρέσκεια για τον «κομπάρσο»

Λάδι στη φωτιά έριξαν οι τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Σαββατοκύριακο. Αναζωπύρωσαν την δυσαρέσκειά που υπάρχει για το πρόσωπο του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα «Το Κοινωνικό Πρόσωπο του Λιμενικού Σώματος», ο υπουργός Ναυτιλίας που έχει κυπριακή καταγωγή, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πήρα τηλέφωνο τα παιδιά που είχαν σώσει εκείνο το παιδάκι στην Τήλο. Πήρα για να πω δυο λόγια, να ευχαριστήσω. Είπα ένα ευχαριστώ και κόμπιασα. Λέω: “Τι νόημα έχει να πω οτιδήποτε άλλο; Εγώ! Που είμαι εδώ στο γραφείο μου και κάθομαι… Ασχολούμαι μεν με σοβαρά πολιτικά θέματα, αλλά ο πρωταγωνιστής είναι εκεί… Εγώ είμαι εδώ ως κομπάρσος”».

Άρχισαν τα ενδοκυβερνητικά μαχαιρώματα. «Παραδέχθηκε επιτέλους ότι είναι κομπάρσος» έλεγαν οι γαλάζιοι επικριτές του. Του χρεώνουν αποτυχία στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο διάδοχος του Βασίλης Κικίλιας έχει αφήσει αιχμές για την χαμηλή απορροφητικότητα των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης για την θωράκιση της χώρας από τις φωτιές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την οποία παρέλαβε.

Όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις εθνικές εκλογές του 2023 ως απόδημο και του ανέθεσε το υπουργείο Ναυτιλίας στην δεύτερη θητεία, προκάλεσε νέο κύμα δυσαρέσκειας καθώς αρκετοί βουλευτές ενώ περίμεναν να υπουργοποιηθούν έμειναν και πάλι εκτός. Στους 14 μήνες που είναι στο υπουργείο Ναυτιλίας ο Χρήστος Στυλιανίδης, του χρεώνουν αδράνεια.

Μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τις συνεχιζόμενες χαμηλές πτήσεις της κυβέρνησης του αποδίδουν μέρος της ευθύνης για το βαρύ κλίμα. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια μέσα στο μπαράζ των ανατιμήσεων.

Η γενική εκτίμηση που υπάρχει μεταξύ υπουργών και βουλευτών που δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τον Χρήστο Στυλιανίδη είναι ότι απλώς περιμένει τις προεδρικές εκλογές της Κύπρου (Μάΐος 2026) όπου θέλει να διεκδικήσει το αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας επιδίωξη που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη αφού ο σημερινός προεδρος δύσκολα δε θα εξασφαλίσει νέα θητεία.Αυτό σημαίνει όμως ότι θα συνεχίσει να είναι στην κυβέρνηση μέχρι τέλη του 2025. Εκτός απροόπτου βέβαια γιατί η δυσαρέσκεια έχει φτάσει και στο Μαξίμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Μαριάς Καρυστιανού: Όσο μιλάει για θέματα που δε γνωρίζει, εκτίθεται
«Προς ενημέρωση της, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν εκείνος που με την προσφυγή του στη δικαιοσύνη αποκάλυψε το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων και οδήγησε σε όλες τις δικαστικές νίκες» αναφέρουν από τη Χαριλάου Τρικούπη
ΠΑΣΟΚ
Συνεδριάζει την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο: Ενέργεια, Τεχνητή Νοημοσύνη και παράνομος στοιχηματισμός στην ατζέντα
Τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν οι έρευνες υδρογονανθράκων, οι επιπτώσεις της ΑΙ στον πολιτισμό, ρυθμίσεις για παράνομα τυχερά παίγνια και συντάξεις του Δημοσίου, καθώς και παρεμβάσεις για Δικαιοσύνη και στεγαστική αρωγή
Μητσοτάκης σε Υπουργικό Συμβούλιο
Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στην Αλεξανδρούπολη: Ο φράχτης θα καλύψει όλο τον Έβρο έναντι οποιασδήποτε απειλής
Το 16ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 15 έως τις 17 Μαΐου 2026
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Αντιπαράθεση Φλωρίδη και Φάμελλου για τις εκταφές των Τεμπών: «Τα πράγματα εξελίσσονται όπως προβλέπει η νομοθεσία », «Πάρτε θέση»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης περιέγραψε τη διαδικασία που προβλέπεται για εκταφές και εξετάσεις, επαναλαμβάνοντας ότι, αν υπάρξει αδυναμία από ελληνικά εργαστήρια, θα αναζητηθούν πιστοποιημένα του εξωτερικού, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε σαφή πολιτική τοποθέτηση της κυβέρνησης
Φλωρίδης και Φάμελλος
Ακρίτα για Καρανίκα: «Ας του δώσει κάποιος μια θεσούλα στην κυβέρνηση να ηρεμήσει ο λακές του Άδωνι»
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε υψηλούς τόνους στις αναφορές του πρώην συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε επικρίνει τη στάση της για τα επεισόδια εις βάρος του Αδωνι Γεωργιάδη και είχε ζητήσει τη διαγραφή της
Έλενα Ακρίτα και Νίκος Καρανίκας 10
Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε από τον Έβρο έργα υποδομής ύψους 30 εκατ. ευρώ για τον ποταμό: «Συζητιούνται πολλές δεκαετίες, έχει έρθει η ώρα να τα κάνουμε»
Κατά την επίσκεψή του σε πλημμυρόπληκτες περιοχές και στον Συνοριακό Σταθμό Κήπων, ο πρωθυπουργός έθεσε ως προτεραιότητα τα έργα για τη διασφάλιση νερού στον πρωτογενή τομέα και ανέδειξε την αναβάθμιση της βασικής πύλης προς την Τουρκία
Κυριάκος Μητσοτάκης στον Έβρο
15
Ο Χριστοδουλάκης παρουσίασε την πολιτική πλατφόρμα «Αλλαγή+» ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ
Ο βουλευτής προειδοποιεί ότι η εσωστρέφεια τροφοδοτείται όταν η προσυνεδριακή διαδικασία γίνεται «μηχανιστική» και όχι πολιτική, ενώ επαναλαμβάνει ότι το «όχι» σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ πρέπει να είναι «σαφές και καθαρό»
Πολιτική πλατφόρμα Χριστοδουλάκη