Κυριακή, 26 Μαΐ
22oC Αθήνα

ΕΡΤ: Δύσκολη έκαναν την… Ζωή του Λάμπη Ταγματάρχη Μακρή και Κωνσταντοπούλου στην Βουλή – Απίστευτοι διάλογοι!

ΕΡΤ: Δύσκολη έκαναν την… Ζωή του Λάμπη Ταγματάρχη Μακρή και Κωνσταντοπούλου στην Βουλή – Απίστευτοι διάλογοι!

– Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής – ΔΕΙΤΕ LIVE
– Εισηγούμαι αρνητικά είπε η Ραχήλ Μακρή για την τοποθέτηση του Λάμπη Ταγματάρχη και της Έλλης Παπακωνσταντίνου
– «Πού ήσασταν από το “μαύρο” μέχρι σήμερα;» ρώτησε η Πρόεδρος της Βουλής το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ
– Απίστευτοι διάλογοι μεταξύ της προτεινόμενης νεας ηγεσίας της ΕΡΤ με την Ραχήλ Μακρή και την Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Από που ν’ αρχίσει και που να τελειώσει κανείς με όσα ακούστηκαν και ακούγονται ακόμα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ΕΡΤ.

Στην αίθουσα παρόντες οι βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή και τα προτεινόμενα μέλη του ΔΣ. Ανάμεσά τους ο νέος Πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής και ο διευθύνων σύμβουλος, Λάμπης Ταγματάρχης. Ειδικά ο τελευταίος δέχθηκε τα πυρά – μέσω μπηχτών – τόσο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όσο και από την Ραχήλ Μακρή η οποία στην κυριολεξία τον πέρασε από ανάκριση!

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την εισήγησή του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς πέταξε την πρώτη σπόντα προς την Πρόεδρο της Βουλής.

«Όσοι ασκούν καλοπροαίρετη κριτική θα έλεγα να μείνουμε στο μείζον. Η ΕΡΤ μπορεί να είναι ένα σημαντικό βήμα για αλλαγή στο τηλεοπτικό πεδίο, που δεν θα σχετίζεται με αυτό που η παρούσα κυβέρνηση κληρονόμησε».

Η κα Κωνσταντοπούλου δεν το άφησε να πέσει κάτω λέγοντας:

«Πρέπει να είναι αυτονόητο ότι τουλάχιστον όσοι έχουμε δώσει εξετάσεις στην αγωνία μας να αποκατασταθεί και το εργασιακό δικαίωμα και το δημοκρατικό αγαθό της ελεύθερης ακηδεμόνευτης ενημέρωσης κινούμαστε σε όλες μας τις τοποθετήσεις από αυτή αγωνία. Και με αυτή την αγωνία περιμένουμε τοποθέτηση προτεινόμενων».

Στην συνέχεια ήρθαν τα λογοπαίγνια. Αφού ο νέος Πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, είπε ποιές δεσμεύσεις αναλαμβάνει, είπε «Αισίως καβάλησα τα 60 μου χρόνια και τα τραγούδια θα είναι οι ισχυρότεροι κριτές μου».

Τότε, πήρε τον λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας: «Ελπίζουμε καποιοι από τους στίχους των τραγουδιών σας να μην επαληθευτούν. Κάποιοι ναι… Δεν θα συμπεριφερθούν ως ιδιοκτήτες και δεν θα σαρώσουν το μέλλον τους…»

Ο νεος διευθυνύνων σύμβουλος, Λάμπης Ταγματάρχης αναφέρθηκε και εκείνος στην προϋπηρεσία του στην ΕΡΤ αλλά και για το τι θέλει να κάνει και τότε τον ρώτησε η Ζωή Κωνσταντοπουλου αν θα κλείσουν υπάρχουσες δομές ΕΡΤ και ΕΡΑ.

Όμως, η πρώτη στιγμή έντονης αμηχανίας ήταν εκείνη που η Πρόεδρος της Βουλής ρώτησε:

«…Θα ήθελα να ρωτήσω τον καθένα σας σε αυτό το διάστημα από Ιούνιο έως 2013 μέχρι σήμερα, ποια ήταν η συμβολή σας στην αποκατάσταση του μαύρου. Πως συμβάλλατε;»

Ο Διονύσης Τσακνής είπε: «Διέκοψα (11/6) τότε μια συναυλία να πάω στην ΕΡΤ και στη συνέχεια… Έλεγα: λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;»

Ο Λάμπης Ταγματάρχης είπε:

«Δεν ξέρω αν είναι ευγενές να πω πως ήμουν εκεί την ίδια ημέρα και τις επόμενες ημέρες. Χιλιάδες άνθρωποι ήταν εκεί και κάναμε το αυτονόητο. Δεν μπορώ να το καταθέσω ως άλλοθι… Αυτό που έκανα είναι τα χρόνια που πέρασαν με τη δουλειά μου…, να υπερασπίζομαι τη θέση πως είναι ένα φασιστικό μαύρο.»

Το μέλος του ΔΣ Μιχάλης Γρηγορίου είπε: «Μου ήρθε λογαριασμός 1000 ευρώ για roaming να βλέπω ΕΡΤ Open… Ήμουν Μυτιλήνη…»

Ένα σημείο το οποίο έγινε και σχολιάστηκε πολύ και στα social media ήταν η απάντηση που έδωσε το επίσης μέλος του ΔΣ, Έλλη Παπακωνσταντίνου.

Όταν ρωτήθηκε κι εκείνη τι έκανε όταν έκλεισε η ΕΡΤ απάντησε:

«Στεναχωρήθηκα πολύ!»

Η πιο σκληρή ανάκριση όμως της συνεδρίασης ήταν όταν πήρε τον λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή. Στην εισήγησή της αφού θύμισε σε όλους τους αγώνες που έκανε κατά του μαύρου τόνισε ότι «ακόμη δεν υπάρχει απόδοση λογαριασμού για γκεμπελίστικες πράξεις…»

Διαβάζοντας ένα απόσπασμα από ένα άρθρο του Λάμπη Ταγματάρχη για το μαύρο στην ΕΡΤ τον ρώτησε: «Πιστεύετε πως για το μαύρο φταίνε οι εργαζόμενοι;»

Τότε, ο κ. Ταγματάρχης της ζήτησε να μην διαβάζει αποσπασματικά αλλά όλο το άρθρο το οποίο και διάβασε ο ίδιος ολόκληρο. Αυτό δεν ικανοποίησε την κα Μακρή η οποία τον ξαναρώτησε: «Φταίνε λοιπόν οι εργαζόμενοι;» Όσες φορές και αν προσπάθησε να απαντήσει δεν ικανοποιήθηκε η κα Μακρή.

Μια άλλη στιγμή αμηχανίας ήταν όταν ρωτήθηκε ο Λάμπης Ταγματάρχης τι θα γίνει με τις συλλογικές συμβάσεις. Όταν απάντησε «Μόλις ξεμπερδέψουμε στους επόμενους 3 μήνες», πήρε φωτιά η Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας με δηκτικό ύφος: «Τι να ξεμπερδέψετε; Από την Επιτροπή; Εδώ;»

Κορυφαία στιγμή επίσης ήταν όταν η Ραχήλ Μακρή ρώτησε την υποψήφια για μέλος του ΔΣ Έλλη Παπακωνσταντίνου: «Κυρία Παπακωνσταντίνου δεν είστε βαπτισιμιά κ. Ταγματάρχη;»

Εκείνη απάντησε: «Όχι» για να συμπληρώσει ο κ. Ταγματάρχης: «Με το χέρι στο ευαγγέλιο.»

Τελικά όπως ήταν αναμενόμενο η Ραχήλ Μακρή εισηγήθηκε αρνητικά για την τοποθέτηση του Λάμπη Ταγματάρχη αλλά και της Έλλης Παπακωνσταντίνου, γιατί όπως είπε δεν την ικανοποίησαν οι απαντήσεις τους….

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε