Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Έφη Αχτσιόγλου: Απαντά στην Κομισιόν με… μπηχτές για το παρελθόν! video

Έφη Αχτσιόγλου
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Την άποψη πως τα μέτρα είναι σωστά κοστολογημένα από την κυβέρνηση και εντός του δημοσιονομικού χώρου εξέφρασε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

«Τα μέτρα είναι εντός του δημοσιονομικού χώρου» υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την έκθεση της Κομισιόν στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κομισιόν υποτιμά τον δημοσιονομικό χώρο που έχουμε. Κάθε φορά, όλα αυτά τα χρόνια, υπήρχε μία υποτίμηση του διαθέσιμου χώρου που υπάρχει και, στο τέλος της χρονιάς, καταλήγαμε να έχουμε υπερπλεόνασμα και κοινωνικά μερίσματα. Αυτήν τη χρονιά που έχουμε και την πολιτική ευχέρεια, καθώς είμαστε εκτός μνημονίου, κάναμε τη σωστή πρόβλεψη, υπάρχει απόλυτη επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου και επιπλέον χώρος, όσο ακριβώς κοστίζουν και τα μέτρα τα οποία εξαγγείλαμε στο Ζάππειο και υλοποιούμε. Η Κομισιόν επιφυλάσσεται μέσα στην έκθεσή της ότι θα επανεξετάσει με βάση όλα τα δεδομένα που θα λάβει και θα κάνει αναθεώρηση προς τον Οκτώβριο. Εμείς είμαστε απολύτως ασφαλείς ότι τα μέτρα είναι σωστά κοστολογημένα από την κυβέρνηση και υπάρχει απόλυτη επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου».

Αναφορικά με το μίγμα των πολιτικών που υλοποιεί η κυβέρνηση, η υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα ισορροπημένο μίγμα πολιτικών, λέγοντας ότι μειώνει εισφορές και φόρους και, ταυτόχρονα, ενισχύει τις κοινωνικές δαπάνες. «Η πολιτική θέση μας είναι ότι μία κυβέρνηση η οποία θέλει να λειτουργεί προοδευτικά, πρέπει και να φροντίζει το σκέλος των στοχευμένων φοροελαφρύνσεων, με τρόπο ώστε να είναι δίκαιες, αλλά και να προχωράει στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους» συμπλήρωσε.

Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου διευκρίνισε ότι το ζήτημα της κατάργησης του μέτρου της μείωσης του αφορολόγητου έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς. «Από εκεί και πέρα, η αντιπολίτευση, αφού έχει δημόσια τοποθετηθεί ότι πρέπει να καταργηθεί, θεωρώ ότι πρέπει να έρθει στη Βουλή και να το ψηφίσει» τόνισε η υπουργός Εργασίας.

Δείτε όσα είπε η Έφη Αχτσιόγλου

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha TV και τον Αντώνης ΣρόιτερΜειώνουμε φόρους και εισφορές ενώ ενισχύουμε το κοινωνικό κράτος ✔ Η θέση μας είναι ότι μία προοδευτική κυβέρνηση, όπως θέλουμε να είμαστε, οφείλει να εφαρμόζει ένα μείγμα πολιτικής που φροντίζει τόσο το σκέλος των στοχευμένων φοροελαφρύνσεων, με τρόπο ώστε να είναι δίκαιες, αλλά και να προχωρά σε ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, δηλαδή του σκέλους των κοινωνικών δαπανών.✔ Έχουμε ένα ισορροπημένο μείγμα πολιτικών όπου μειώνουμε εισφορές και φόρους και ταυτόχρονα ενισχύουμε τις κοινωνικές δαπάνες, όπως κάναμε με τις αυξήσεις που ξεκίνησαν να δίνονται σε συνταξιούχους, τη νέα 13η σύνταξη και το στεγαστικό επίδομα.✔ Έγιναν βήματα για την ενίσχυση των εργαζομένων. Η αύξηση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η μείωση της ανεργίας κατά 8 μονάδες, η δημιουργία 370.000 θέσεων εργασίας, τη στιγμή που την προηγούμενη περίοδο είχαμε απώλεια άνω του 1 εκατ. θέσεων εργασίας, τα στοχευμένα μέτρα για το χτύπημα της αδήλωτης εργασίας και της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, για τα ωράρια, για τις υπερωρίες, όλα αυτά είναι μέτρα τα οποία υλοποιήθηκαν, ενίσχυσαν τους εργαζόμενους και θα τους ενισχύουν σταθερά.✔ Η κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς και όπως έχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός έχουμε σφραγίσει την κατάργηση αυτού του μέτρου και εντός της κυβερνητικής μας θητείας θα υλοποιηθεί, είναι υποχρέωσή μας προς τον ελληνικό λαό. Η αντιπολίτευση, αφού έχει τοποθετηθεί δημόσια ότι συμφωνεί πως πρέπει να καταργηθεί, θεωρώ ότι πρέπει να έρθει στη Βουλή και να το ψηφίσει.✔ Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κομισιόν υποτιμά το δημοσιονομικό χώρο που έχουμε. Υπάρχει απόλυτη επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου και επιπλέον χώρος 1,1 δισ. ευρώ, όσο ακριβώς κοστίζουν και τα μέτρα τα οποία εξαγγείλαμε στο Ζάππειο και υλοποιούμε, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα, στην ενέργεια και η νέα 13η σύνταξη, με τα συγκεκριμένα όρια που είπαμε ότι έχει. Η Κομισιόν επιφυλάσσεται μέσα στην έκθεσή της ότι θα επανεξετάσει με βάση όλα τα δεδομένα που θα λάβει, και θα κάνει αναθεώρηση τον Οκτώβριο. Είμαστε απολύτως ασφαλείς ότι είναι σωστά κοστολογημένα από εμάς και υπάρχει απόλυτη επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου.

Gepostet von Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou am Mittwoch, 5. Juni 2019

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις