Πολιτική

Έφτασε στη Βουλή νέα δικογραφία κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικογραφία που αφόρα τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και ζητείται να αρθεί η βουλευτική του ασυλία, προκειμένου να είναι δυνατή η σε βάρος του άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η δικογραφία αφορά ηχογραφημένες συνομιλίες (3.9.2011) που είχε ο Ν. Μιχαλολιάκος, με άτομα του γραφείου της Χ.Α. στην ανατολική Αττική. Στις συνομιλίες αυτές υπήρχαν απειλητικές και απαξιωτικές αναφορές, αλλά και αναφορές με υπονοούμενα σε βάρος ανθρώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και κατά άλλων προσώπων (πολιτικών, δημοσιογράφων, κ.λπ.), που έγιναν με αφορμή σχόλια και κριτική η οποία ασκήθηκε για ενέργειες της Χ.Α.

Σύμφωνα με το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που έχει η Εισαγγελία, ο αρχηγός της Χ.Α. έλεγε, μεταξύ των άλλων, ότι «αν χρειαστεί θα λερώσουμε τα χέρια μας», «έχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας, αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια. Το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα», «να τρέπονται και να φοβούνται αυτοί γιατί υπάρχουν χρυσαυγίτες».
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Κατρούγκαλος: «Στο γραφείο του Ύπατου Αρμοστή μπήκαν τα 100.000 ευρώ από την Κίνα – Δεν παίρνω ούτε ένα ευρώ»
Έκθεση της UN Watch ισχυρίζεται πως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έλαβε 100.000 δολάρια από την Κίνα το 2025, το ίδιο έτος που εξυμνούσε το βιβλίο του Σι Τζινπίνγκ
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος 21
Το παρασκήνιο πίσω από την «ΕΛΑΣ»: Πώς ο Αλέξης Τσίπρας διάλεξε το όνομα και η επόμενη μέρα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά
Ο πρώην πρωθυπουργός πριν από περίπου δύο μήνες κατέληξε στο όνομα και το ανακοίνωσε στην ομάδα του, η οποία κατάφερε να το κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό
O Αλέξης Τσίπρας
76
Μήνυση Νίκου Ανδρουλάκη σε Άδωνι Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση σχετικά με το ακίνητο στο Ηράκλειο
«Όταν ένας υπουργός εμφανίζει ως "αποδεδειγμένα" πράγματα που γνωρίζει ότι είναι ψευδή, επιχειρώντας να δημιουργήσει συνειρμούς διαφθοράς, και παράνομου πλουτισμού, αυτό ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης»
Νίκος Ανδρουλάκης 17