Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Εγγύηση τα νέα μέτρα λέει ο Ντάισελμπλουμ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αν και βλέπει ότι υπάρχουν νομικά προβλήματα στον μηχανισμό λήψης και εφαρμογής των νέων μέτρων υύψους 3,6 δισ. ευρώ ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σχεδόν σε… γραμμή ΔΝΤ χαρακτηρίζει αυτά τα επιπλέον μέτρα ως ένα είδος εγγύησης.

Σε δηλώσεις του στον ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό BNR, ο πρόεδρος του Eurogroup παραδέχθηκε πως «νομικά, φαίνεται ότι το ζήτημα είναι λίγο περίπλοκο», όπως άλλωστε τονίζει και η ελληνική κυβέρνηση, συμπλήρωσε όμως με νόημα πως «πρέπει να συμφωνήσουμε σε μία σειρά πρόσθετων μέτρων, τα οποία θα αποτελούν ένα είδος εγγύησης», φράσεις που θυμίζουν έντονα τόσο τη γραμμή του ΔΝΤ, όσο όμως και αυτή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόμπλε.

Όσον αφορά την ακύρωση του σημερινού Eurogroup, επισήμανε ότι «μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον επιπλέον χρόνο, προκειμένου να διερευνήσουμε τις πιθανότητες της περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους».

Ο πρόεδρος του Eurogroup στη συνέχεια, επανέλαβε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας και εκτίμησε ότι αυτή θα επέλθει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε