Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία

Αυλαία τέλους… για την εξεταστική επιτροπή για την Υγεία μετά από 18 περίπου μήνες εργασιών. Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα κατέθεσαν τις δικές τους πορισματικές τους εκθέσεις διατηρώντας έτσι την κοινοβουλευτική «παράδοση» στις εξεταστικές επιτροπές, να έχουμε τόσα πορίσματα όσα και τα κόμματα που συμμετέχουν.

Οι τόνοι ανέβηκαν και στην τελευταία συνεδρίαση με αφορμή τη συζήτηση για το εξώδικο που έστειλε στην Επιτροπή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης και για την έγκριση από την Επιτροπή «ανταπάντηση» διαμαρτυρίας , που θέλησαν τα μέλη της πλειοψηφίας να υπάρξει.
Αύριο το πρωί ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης θα καταθέσει στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση το πόρισμα με τις πορισματικές εκθέσεις , προκειμένου αυτό να εισαχθεί το επόμενο διάστημα για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής σε ειδική συνεδρίαση.
ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τάχθηκαν εξέφρασαν την θετική τους άποψη επί του πορίσματος της πλειοψηφίας ενώ ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς είπε πως εμείς έχουμε καταθέσει το δικό μας τεκμηριωμένο πόρισμα. Και στο ερώτημα του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα εάν η ΝΔ τάσσεται υπέρ του να αποσταλεί το πόρισμα της πλειοψηφίας στην Δικαιοσύνη, απάντησε ότι « μα όλα αυτά είναι ήδη στην Δικαιοσύνη. Από την Δικαιοσύνη μας ήρθαν και η Δικαιοσύνη έχει το καθήκον να τα ερευνήσει και να καταλογίσει εάν υπάρχουν οι όποιες ευθύνες στον οποιοδήποτε. Αυτό όμως που δεν υπάρχει στη Δικαιοσύνη είναι αυτά που αναδείχθηκαν για μετά το 2015 και εκεί θα περίμενα και εσάς να πείτε να ερευνηθούν και αυτά από την Δικαιοσύνη αλλά εσείς δεν θελήσατε»
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, ανέφερε ότι εμείς έχουμε καταθέσει την δική μας έκθεση που εκεί τοποθετούμαστε συνολικά με τα θέματα.
Ο βουλευτής της ΕΚ Δημήτρης Καβαδέλλας είπε πως για εμάς προκύπτουν ευθύνες για μη πολιτικά πρόσωπα, όχι όμως και για πολιτικά πρόσωπα και αυτά δεν πρέπει να συκοφαντούνται για πολιτικούς λόγους. Με το «παρών» τάχθηκε, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης, και ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, εκφράζοντας γνώμη επί του πορίσματος.

Υψηλοί τόνοι για εξώδικο Γεωργιάδη

Εστία έντασης, για μια ακόμα συνεδρίαση της Εξεταστικής, αποτέλεσε το πρόσωπο του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, με αφορμή το εξώδικο που έχει στείλει στην Επιτροπή και με το οποίο απειλεί ότι θα καταθέσει αγωγές και μηνύσεις κατά των μελών της πλειοψηφίας και του Προέδρου της Επιτροπής για την διαρροή του πορίσματος της πλειοψηφίας που αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα όσα του αποδίδονται.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κατέθεσαν επιστολή αποδοκιμασίας και καταγγελίας του κ. Γεωργιάδη για την ενέργειά του αυτή – αποδίδοντας του και την πρόθεση της απειλής και του εκφοβισμού- και την έθεσαν για ψήφιση στην Επιτροπή.
Ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς αντέτεινε ότι είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο τρόπο την τιμή και την υπόληψή του όταν συκοφαντείται και δεν μπορεί αυτό να το στερήσουμε σε κανέναν. Και διαφώνησε έντονα με την ενέργεια αυτή των βουλευτών της πλειοψηφίας. Έτσι η επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσθηκε να αποσταλεί κατά πλειοψηφία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις