Πολιτική

Εγκύκλιος «ανάσα» για ταξιτζήδες… προεκλογικά

Με εγκύκλιο που υπέγραψε μόλις χθες (18.06.2019) ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, οι οδηγοί ταξί θα μπορούν να δουλεύουν ακόμη κι αν έχουν συνταξιοδοτηθεί.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά πολλούς πρόκειται για ακόμη ένα «δώρο» από την κυβέρνηση στους οδηγούς ταξί. Με τους οποίους άλλωστε είχε έρθει πολύ… κοντά λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, όταν ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος είχε δώσει το παρών σε πολλές ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης είχε καλέσει τους ταξιτζήδες να κάνουν τα ταξί τους εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη διευκρινιστική εγκύκλιο που υπέγραψε ο Τάσος Πετρόπουλος παύει να είναι προϋπόθεση συνταξιοδότησης των αυτοκινητιστών η προηγούμενη υποχρεωτική κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης. Δηλαδή, οι ταξιτζήδες μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν ακόμη κι αν έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Φυσικά, η εγκύκλιος δεν αφορά μόνο τους οδηγούς ταξί.

«Με βάση την εγκύκλιο, η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 19 του ν. 4530/2018, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των αυτοκινητιστών. Επιπλέον, οι συνταξιούχοι επαγγελματίες οδηγοί, εκπαιδευτές και αυτοκινητιστές, αποκτούν τη δυνατότητα να συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο επάγγελμα ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4387/2016 (απασχόληση συνταξιούχων).

Σημειώνεται ότι οι επαγγελματίες οδηγοί, σε αντίθεση με τους λοιπούς ασφαλισμένους, αδυνατούσαν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς τη διακοπή του επαγγέλματός τους και να απασχοληθούν ως επαγγελματίες οδηγοί μετά τη συνταξιοδότησή τους», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σχέδιο Αριστοτέλης»: Η πρόταση Τσίπρα για ανατροπή του διοικητικού χάρτη και μεταφορά εξουσίας στην Αυτοδιοίκηση
Παρά τις εκκρεμότητες, το πολιτικό μήνυμα της παρουσίασης ήταν καθαρό - Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να μεταφέρει τη συζήτηση από τη διαχείριση της σημερινής Αυτοδιοίκησης στον συνολικό ανασχεδιασμό του κράτους
O Αλέξης Τσίπρας
ΣΥΡΙΖΑ και ΕΛΑΣ κατά της κυβέρνησης για εξωδικαστικό: «Ανοίγει τον δρόμο για περισσότερους πλειστηριασμούς»
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στο ιδιωτικό χρέος, ενώ η ΕΛΑΣ προειδοποιεί ότι οι νέες διατάξεις μετατρέπουν τον εξωδικαστικό σε εργαλείο αναγκαστικής εκτέλεσης
Businessman, contract signing or accountant working on financial investments. using a calculator financial documents analyze the report Real estate and home loan insurance