Πολιτική

Εγκύκλιος «ανάσα» για ταξιτζήδες… προεκλογικά

Με εγκύκλιο που υπέγραψε μόλις χθες (18.06.2019) ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, οι οδηγοί ταξί θα μπορούν να δουλεύουν ακόμη κι αν έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Κατά πολλούς πρόκειται για ακόμη ένα «δώρο» από την κυβέρνηση στους οδηγούς ταξί. Με τους οποίους άλλωστε είχε έρθει πολύ… κοντά λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, όταν ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος είχε δώσει το παρών σε πολλές ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης είχε καλέσει τους ταξιτζήδες να κάνουν τα ταξί τους εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη διευκρινιστική εγκύκλιο που υπέγραψε ο Τάσος Πετρόπουλος παύει να είναι προϋπόθεση συνταξιοδότησης των αυτοκινητιστών η προηγούμενη υποχρεωτική κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης. Δηλαδή, οι ταξιτζήδες μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν ακόμη κι αν έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Φυσικά, η εγκύκλιος δεν αφορά μόνο τους οδηγούς ταξί.

«Με βάση την εγκύκλιο, η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 19 του ν. 4530/2018, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των αυτοκινητιστών. Επιπλέον, οι συνταξιούχοι επαγγελματίες οδηγοί, εκπαιδευτές και αυτοκινητιστές, αποκτούν τη δυνατότητα να συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο επάγγελμα ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4387/2016 (απασχόληση συνταξιούχων).

Σημειώνεται ότι οι επαγγελματίες οδηγοί, σε αντίθεση με τους λοιπούς ασφαλισμένους, αδυνατούσαν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς τη διακοπή του επαγγέλματός τους και να απασχοληθούν ως επαγγελματίες οδηγοί μετά τη συνταξιοδότησή τους», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα